icon

Práca pre elektrikára v zahraničí

vera55555
2. mar 2025

Ahojte dievčatá, skúšam takto. Manžel je elektrikár a hľadá si prácu v zahraničí. Nemá problém si nájsť ale stále je to také na 2 až 3 mesiace a potom projekt konci. Stále dookola hľadá. Preto sa chcem opýtať či nie ste tu niektorá čo má partnera/ manžela v zahraničí a robí dlhodobé zákazky a či nepotrebujú k sebe jedného elektrikára. Alebo ak máte skúsenosti s niekým kto by vedel odporučiť nejakú prácu.... Bola by som veľmi vďačná za každé odporúčanie. Ďakujem ❤️

pe_mi
2. mar 2025

@vera55555 ahoj, keď by išiel na tú zákazku 3mesačnu, nech sa hneď pýta na ďalšiu.
Aj tí ľudia,či už Nemci šéfovia alebo slovenské s.r.o., pod ktorými bude fakturovať majú zákazky ďalšie a ďalšie na celý rok
Určite nech ide, zabýva sa tam ako sa povie a urobí si kontakty,všetci tak začínajú .
Nech sa darí.

vera55555
autor
2. mar 2025

@pe_mi áno veď on chodí. Povedia máme ďalšie potom projekty. Ale aj teraz projekt skončil a keď bola so šéfom tak ze nič nema isté a ze nevie či bude mať robotu. Preto chce skôr pracovať cez niekoho kto naozaj vie navazne vybaviť prácu. Lebo pracovať chce, nepije, nerobí problémy, len chce naozaj kľudne pracovať a nie stále sa stresovať či si niečo nájde.

pe_mi
2. mar 2025

@vera55555 vráti sa po 3 mesiacoch prípadne domov,zarobí niečo , vyžijete zo zarobených ,keď bude mať aj prestávku
A pomaly sa to rozbehne verím.

tundra
2. mar 2025

@vera55555 vie po nemecky?

guiseppinka
2. mar 2025

Pripomen sa mi zajtra do spravy, pozriem sa, ze pre ktore firmy zhaname elektrikarov a pokial vie po nemecky, tak sa tam moze hned bewerbovat.

duunlo
2. mar 2025

Pripada mi to dost zvlastne, lebo elektrikarov treba vsade a zhanaju ich, kde sa len da a beru aj vyucenych pekarov, aspon ako pomocnikov. A ty napises, ze po skonceni projektu uz musi zhanat inde pracu lebo jeho aktualny sef mu nic ine neponukne? Nie je pan manzel trochu lavy alebo menej pracovity? Co poznam ludi, ked raz isli do Nemecka, tak chodia bud uz stale, lebo tolko je prace alebo sa na to vykaslu po rokoch, lebo uz ich nebavi zit takyto zivot v zahranici bez rodiny. Cize problem by som videl asi inde…

onedaynick
2. mar 2025

@duunlo ej ako si ich pekne vyprofiloval z par viet..

martul
2. mar 2025

@duunlo zaujímavé ako si ho hneď ohodnotil, bez toho aby si voľačo o ňom vedel, trošku brzdi v tvojich odvážnych úvahách.

bu_bu_bubak
2. mar 2025

@duunlo vobec by som nepovedal, ze je lavy ci menej pracovity. Samotna autorka spomina, ze hned po skonceni projektu si hlada dalsi job cize za leniveho by som ho nepovazoval.

Proaktivne si hlada pracu a to teda lenivi ludia ktori preferuju urad prace pred pracou teda urcite nerobia. Baby maju pravdu, nerob predbezne zavery a radsej sa pokus podat pomocnu ruku cloveku ktory sa chce zamestnat.

duunlo
2. mar 2025

@bu_bu_bubak to, ze sa niekto chce hned zamestnat neznamena, ze nie je lenivy. Skor si len uvedomuje, ze ked bude doma nikto mu za to hovno co robi nebude platit. Poznam tolko ludi, ktori sa tvaria, ze neskutocne makaju a nemaju cas ist ani na zachod a pritom hovno robia akurat sa vedia dobre zasivat. Ja nemusim robit predbezne zavery, ale aby elektrikar, ktory vie robit nemal pracu po skonceni projektu a musel ju stale hladat u niekoho ineho? 😅 Neviem, kde to takto funguje, lebo ja nepoznam ani jedneho takeho a poznam aj ludi, co ani nie su elektrikari a pracu maju stale a pre toho isteho cloveka, stale novy projekt a pritom nie za almuznu 🤣

kiki68
2. mar 2025

Ved elektrikarov zhanaju ako sol, ked mu neni daleko nech pozrie Villach/ Klagenfurt

vera55555
autor
2. mar 2025

@tundra vieš čo vedel....nepoužíval. zabudol. Rozumie ale nevie rozprávať. Niečo povie ale úplná komunikácia to nie je. Učí sa. Ale vie angličtinu. Zvažoval preto aj Holandsko lebo tam je angličtina.

vera55555
autor
2. mar 2025

@guiseppinka vieš čo Nemecky veľmi neviem vedel ale nepoužíval a tak v komunikácii rozumie skoro všetkému ale nevie reagovať odpovedať. Takú jednoduchú komunikáciu áno ale pracovnú si netrúfa zatiaľ. Angličtinu vie. Preto zvažoval aj Holandsko. Aj platovo lebo on vie ze za 20 ho zoberie každý ale tak nechcel by ísť pod 23 e.

vera55555
autor
2. mar 2025

@duunlo nie neboj sa nie je ľavy ani lenivý. A áno práce je dosť. Všade ponukaju 20e plus musis mať svoje auto, sersan a ešte neviem čo všetko....a ešte sa k tebe správajú jak k.....manžel len proste chce prácu kde bude mať pravidelný príjem a dobru partiu kde sa neopijaju. Ale tak je to váš pohľad asi na všetko, ze z pár riadkov si vymyslite svoju vlastnú teóriu.

pe_mi
2. mar 2025

@vera55555 manžel pokiaľ nepije, stiahnuť sa nenechá.ani môj manžel nepije, vždy ma v partii chalanov pivárov , aj chodia von do mesta,do klubov.ed on taký není,nenechá sa stiahnuť.
Treba zaťať zuby, partia nie vždy vyjde.
Chodí cez agentúru?ta by mu mala zaručiť prácu na rok.

stefan055
2. mar 2025

@vera55555 nerob si z toho nič, tu ti budú vypisovať ľudia mimo reality, už v dnešnej dobe sú dobré ponuky 25-28 a platené ubytko, všetko čo je pod tú sumu, to budú iba podradné roboty so spodinou, ale asi najväčší problém bude to, že celá EU je tak nejak v ekonomickej kríze a najviac nato doplatilo stavebníctvo a projektov je stále menej a menej a bude ešte horšie… ale k veci, dakedy fičali agentúry ako Elite Worker, Gama monteure, JUT AMP, W&K Industrie Montage, LC Tech Mont, Pasuv. Cez tie si mala na rok v kuse robotu. Občas sa stalo že nedopadol projekt, ale bolo to ojedinelé. Treba si prezistiť, zavolať a pozerať finstat. 😊

pe_mi
2. mar 2025

@vera55555 ako vyššie spomínal v príspevku , odporúčam Gama Monteure ,aj Elite Worker.
Manžel pracoval cez obe, čiže nie sú podvodníci.
Aj komunikácia bola dobrá.
Vždy mal na rok projekty isté, agentúra sa o to starala.ubytko si hradia sami.
A minimálne jeden v partii nemčinu a auto to je pravda.
Ale v agentúre manžela vedia priradiť ku partii alebo jednotlivcovi.
Išla by som touto cestou.
Turnusy si s nimi dohodnú.

stefan055
2. mar 2025

Ja len ešte doplním pe_mi, turnusy vačšinou 3/1 alebo max 4/1, a ešte sa skúsiť dohodnúť s agentúrou aby platila ubytko ona, aj za cenu o kus nižšej hodinovky. Lebo darmo fakturuješ viacej kvôli ubytku ale pri daňovom si dáš paušálne výdavky (na reálne nemáš čo dať) a zaplatíš väčšiu daň a tak isto ti sociálna/zdravotka vyskočí. Pri menšej hodinovke ti to vinde ku koncu lepšie. Len si to riadne prepočítať.

pe_mi
2. mar 2025

Áno súhlasím @stefan055
Manžel sa to snažil s agentúrou vybaviť,presne kvôli vysokým fakturovanym sumam, keď tam bolo aj ubytko, žiaľ nepochodil
Ale treba sa na to spýtať ,možno už v tomto pokročili

vera55555
autor
2. mar 2025

@pe_mi on sa stiahnuť nenechá ale mal už zážitky keď sa rokopavali dvere počas noci alebo ani nehovorím nejaké iné detaily. A cez agentúru nerobí. Väčšinou cez s.r.o.cky.

vera55555
autor
2. mar 2025

@stefan055 ďakujem za objektívnu odpoveď