Práca pri kravičkách a teliatkach
Ahojte strašne by ma bavili robiť pri kravičkach, teliatkach.. viem že to určite nieje ľahká robota, ale strašne by ma bavilo robiť pri zvieratách. Mám síce dobrú školu aj dobrú prácu aktuálne, ale ťahá ma to k takejto práci. Nevadilo by mi ani čistiť im príbytky.. ten pocit že môžem byt pri nich a pohladkať ich je na nezaplatenie 🥹. Čo si myslite nájdem takúto prácu? Robili ste niekto niečo také?
@denkabemommy teraz keď je slintacka a krývačka?
Sesternica robila desaťročia a doma mala tiež a je rada že nemusí robiť túto prácu.
@katica06 prečo je rada?
Tak je to fyzicky náročná práca, nie je to len o hladkaní. Nehovoriac o tom, že ti oblečenie aj vlasy napáchnu. Ale ak ťa to láka, je ozaj dobrý nápad vyskúšať si to najprv brigádne niekde v družstve poblíž. Len ak si zo západu, tak by som počkala, aj tak sa tu likvidujú chovy
Najdi si farmu blizko a posli tam zivotopis a ziadost o prijatie do PP
Na kravkach je cosi sympaticke, taky pokoj (az dobro) z nich vyzaruje, mas pravdu. Videla si dokumenty o vet klinike Dr. Pola v USA (tusim na Discovery)? Jeho prava ruka Dr. Brenda sa v jednom dieli vyznala, ze najradsej robi s kravami. Najlepsie je, ked clovek robi pracu, ktora ho tesi. Podari sa to malokomu.
Poznala som takých ľudí, čo chodili robiť krmičov, ale je to aj časove náročná práca, ráno chodili skoro, aj museli ovládať tie zariadenia napr. na dojenie, robili tam muži a aj ženy, ale je to fyzicky ťažká práca a nie všetky zvieratá sú iba dobré, sú aj ťažšie zvládnuteľné.
Nájdi si farmu, kde sa k nim správajú ako k živým cítiacim bytostiam a dojnice považujú za matky, teda im teliatka netrhajú od tela okamžite po pôrode ( držím palce ). Ak také miesto nenájdeš, budeš pri tej práci trpieť, lebo uvidíš veľa bolesti. A počítaj s pracou cez víkendy a sviatky.
mozes chodit pomahat, spytaj sa na druzstvach v okoli. neviem z kade si.. osobne si myslim, ze ked sa tvojim smerom rozbehne par krav, nejaky bycok.. tak ta to prejde alebo aj nie, prost etreba si to vyskusat. Je to slabo platena praca, ale napr nase druzstvo tu sem tam malo problem napr kto bude dojit, staci ze vypadne niekto... vela veci vo velkochovoch sa robi strojovo, blizi sa doba, ked sa zvierata budu vyhanat uz von, takze zase inak budu pracovat trochu . V kazdom pripade je to o rannom vstavani a aj o tom, ze prost emusi byt s totoznena, ze sa veci robia "nejakym sposobom" a z nejakeho dovodu, a nelamentovat nad tym.
(mam doma zvery, naozaj ta idilka je vtedy ked je vsetko porobene a sledujeme to spoza plota s kavou v ruke, alebo sa pride dat pohladkat nieco, ale vacsina nepride = pretoze su krotke tie zvierata, to nie je ziadne nunu na stiskanie. Aj jahna, kozla pohladkat je umenie, ak sa ti podari, tak si treba dat bacha aby ta nezlozila mama/oco :DD)
Cize treba pockat, kym prejde tento slintackovy stres, a kludne si pozistuj, kludne sa ti moze stat, ze sa stanes malochovatel :DD urobis si farmu vlastnu 🙂 podla mna to je najviac cool, tie zvierata v malom maju uplne iny zivot 🙂))
To je na dlho, suseda aj s manželom tiež pracovali na družstve a obaja odišli, on šiel na predčasný dôchodok ona redšej do fabriky k linke. Plat mizerný. Boli drbaný na všetko možné (choroby, úhyn, nízka produkcia mlieka). Treba tak byť či piatok či sviatok či deň či noc o vôňi živého mäsa ani nehovoriac, zo len tak nezmyješ dole.
Dedko bol kedysi predseda družstva a babka krmička. Je to náročná práca po všetkých stránkach. Zárobok nič moc, v dnešnej dobe je to asi ešte náročnejšie ako kedysi. Píšeš, že máš dobrú prácu, kvôli tomuto sa jej určite nevzdávaj. Na FB sú stránky, kde gazdovia na farmách ponúkajú vyskúšať si túto práce. Určite sa im pomocná ruka zíde.

Choď sa spýtať na družstvo v blízkosti, či im môžeš chodiť cez víkendy vypomáhať. Pripadne rôzne väčšie farmy, oni to ocenia, ty si psychicky oddýchneš 😊.