Práca sestry v nemocnici
Ahojte pracujem momentálne ako sestra v sociálnych službách a uvažujem nad zmenou, tak by som sa chcela opýtať sestričiek ktoré majú skúsenosť ako vyzerá práca v nemocniciach. Treba pracovať na 2 zmeny a pravidelne striedať denné a nočné, alebo by som sa vedela dohodnúť len na denných zmenách ? Asi by som oveľa radšej pracovala denné, aj keď čo viem tak práve na práci v nočnej sa dá najlepšie privirobiť. Neviem či to však stojí za ten stres navyše...
Dá sa v nemocniciach pracovať ako sestra aj na skrátený úväzok a oplatí sa to vôbec?
A tiež by ma zaujímalo ako fungujú nadčasy, Všade čítam koľko nadčasov sestry robia, to by ma tiež zaujíamalo ako to naozaj funguje...
@mirob1234 sú aj oddelenia, kde by si sa vedela dohodnúť len na denné. Mala som kolegyňu, ktorá robila iba denné 12ky (niektoré kolegyne zas robia radšej nočné) a ďalšiu, ktorá robila 8ky, kedže cez deň nás bolo treba viac v službe. Záleží od oddelenia. Skús ťažšie oddelenia s rušňejšou prevádzkou, kde ocenia každú osobu navyše. Ale ak nechceš stres, tak neodchádzaj do nemocnice, ten jednoducho musíš vedieť zvládať.
Na oddeleniach, kde som pracovala sme nemali nadčasy, max 1 dvanástka navyše, zvyčajne sa to dorovnalo ďalší mesiac. Ja by som to nebola ochotná ťahať veľa nadčasov kvôli rodine, nie všade je to s nadčasmi zlé. Ale roboty sa nesmieš báť.

V ambulanciách sa robia iba denné. Ale na oddelení asi ťažko. To by musel niekto iný robiť iba nočné a to je nereálne. Úprimne, už len z toho čo a ako píšeš, by som povedala, že nechoď do toho. Nočné nechceš, stres ťa odrádza, nadčasy ťa odrádzajú, možno aj skrátený úväzok by si chcela. Podľa mňa je to náročné povolanie, ktoré by mal robiť niekto, kto si je vedomý toho, že reálna náročnosť nie je adekvátne ohodnotená. Označím @janinah a @ikusk27 oni sú sestry (určite je ich tu viac) a majú správny pohľad na množstvo tém nielen ohľadom zdravotníctva, tak isto napíšu svoj pohľad.