icon

Práca so stresujúcim kolegom v zahraničí

Včera o 18:45

Pracujem v zahraničí na turnusy. Plánujem sa vrátiť na VŠ, čiže som si dal cieľ, že do septembra tu chcem vydržať. Ide však o to, že je tu (o dosť starší) kolega, ktorý je dosť toxický - nemáme vôbec dobrý vzťah, už len myšlienka naňho vo mne vyvoláva negatívne stavy.

Ja som vo firme pracoval dávnejšie, potom som šiel pracovať do inej a nedávno som sa vrátil. Pred nástupom som povedal, že s daným kolegom si neželám pracovať. Bohužiaľ som sa dozvedel informáciu, že na ďalší turnus prídu dvaja kolegovia na výpomoc a jeden z nich bude práve ten toxický kolega.

Od tej doby som chytal depky/úzkosti a nevedel som prestať myslieť na všetky negatívne skúsenosti s ním. Dávnejšie keď sme spolu pracovali som držal hubu keď mi niečo povedal, od tej doby som sa však v určitých smeroch zmenil a dnes keď sa opäť začal do mňa navážať, tak som si otvoril ústa aj ja, čo takmer viedlo aj k fyzickému konfliktu.

Musím ešte vydržať niečo vyše týždňa kým pôjdeme domov a preto už teraz uvažujem čo ďalej. Ísť opäť za šéfom to vykomunikovať ? Čo ak nebude iná možnosť než odísť ? Mám ešte takerm jednu istú zahraničnú ponuku, možno aj za lepšie peniaze ale tam mi nevyhovuje dlhšie cestovanie a dĺžka turnusov..

anonym_5c4dd3
Včera o 18:49

hovorí sa, že ak sa nám určité situácie opakujú, je to preto, aby sme niečo pochopili - zrejme sa máš naučiť s ním vychádzať, alebo ho vedieť ignorovať bez toho, aby si z toho mal úzkosti, je fajn, že si sa ozval nabudúce predýchaj a buď silný, zvládneš to

anabella000
Včera o 18:53

@anonym_autor dospelý chlap si robi naozaj hlavu z protivneho kolegu?Nechcem tvoj problém zlahčovať ale keby si videl akého mam šéfa arogantneho namysleneho jeba,čo každého len douraža a ešte stále som sa nezrutila lebo debilov treba ignorovať a neriesiť a stačí sa im usmiať do tváre a to ich ešte viac sere.

enmery
Včera o 19:00
@anabella000

@anonym_autor dospelý chlap si robi naozaj hlavu z protivneho kolegu?Nechcem tvoj problém zlahčovať ale keby si videl akého mam šéfa arogantneho namysleneho jeba,čo každého len douraža a ešte stále som sa nezrutila lebo debilov treba ignorovať a neriesiť a stačí sa im usmiať do tváre a to ich ešte viac sere.

@anabella000 A ty vieš, aký kolega je jeho? Take slovenské- co sa sťažuje, ja to mám 1000krat horšie. Slovenské obľúbené súťaženie, kto to ma chudák ťažšie.

anabella000
Včera o 19:01
@enmery

@anabella000 A ty vieš, aký kolega je jeho? Take slovenské- co sa sťažuje, ja to mám 1000krat horšie. Slovenské obľúbené súťaženie, kto to ma chudák ťažšie.

@enmery však ale to je iba jeho kolegu problém,že je dement a on ho nijak nezmení.Tam nepomôže nič iné iba ignor a robiť si svoje.Zas si nepochopila pointu treba čítať všetko a aj to,čo tým básnik chcel povedať.Proste drbnutych ľudí stretávame v živote naozaj veľa ale to nie je náš problém ale ich a nemôžme sa pri každom psychicky rutiť.Proste úsmev ukázať prostrednik tešiť sa zo života a neriešiť.Život je totiž príliš krátky na dusenie sa koli iným.

enmery
Včera o 19:02

@anonym_autor Nikto ti nebude nič vyhovovať na 100% tak si vyber týždeň s kolegom alebo dlhší turnus a duševný pokoj. Inak súhlasím s prvým komentom, ked sa nám iste situácie opakujú, mame sa naučiť určitú dôležitú životnú lekciu. Zvládneš to.

anonym_f1af32
Včera o 19:23

Ozaj? Ja mam 25r, cerstvo po VS, prisla som do kolektivu, kde mam kolegyne 40-50rocne, take tie, co musia vsetko komentovat, aj najmensiu blbost.. vies kolkokrat som pocula (aj za chrbtom) priblble poznamky na moju adresu? Priklad, donesiem si do prace obed z domu, „joooj, a to sa ti chce? Cele dni len v kuchyni? To si neviem predstavit, ja doma nevarim, len cez vikend, ak nejdeme ku svokrovcom” atd… Ja si vzdy tak poviem, ze ked zeny v takom veku s detmi a vsetkymi povinnostami suvisiacimi s rodinou maju potrebu toto riesit, asi ten ich zivot nestoji za vela, ked je pre ne highlight dna aj obed v krabicke😅… Hlavu hore, treba trocha nadhladu, stanov si aj ty ciel, do roboty chod na autopilota - odrobit si svoje a ked padne, rovno domov a dalej neries. S takymi kolegami sa este pocas zivota postretavas, neboj.

autor
Včera o 19:31
@anonym_f1af32

Ozaj? Ja mam 25r, cerstvo po VS, prisla som do kolektivu, kde mam kolegyne 40-50rocne, take tie, co musia vsetko komentovat, aj najmensiu blbost.. vies kolkokrat som pocula (aj za chrbtom) priblble poznamky na moju adresu? Priklad, donesiem si do prace obed z domu, „joooj, a to sa ti chce? Cele dni len v kuchyni? To si neviem predstavit, ja doma nevarim, len cez vikend, ak nejdeme ku svokrovcom” atd… Ja si vzdy tak poviem, ze ked zeny v takom veku s detmi a vsetkymi povinnostami suvisiacimi s rodinou maju potrebu toto riesit, asi ten ich zivot nestoji za vela, ked je pre ne highlight dna aj obed v krabicke😅… Hlavu hore, treba trocha nadhladu, stanov si aj ty ciel, do roboty chod na autopilota - odrobit si svoje a ked padne, rovno domov a dalej neries. S takymi kolegami sa este pocas zivota postretavas, neboj.

@anonym_f1af32 nič v zlom, ale tvoje kolegyne sú ešte slabý odvar. Nadávky, podceňovanie, urážanie od nich asi nepočuješ, alebo sa mýlim ?

anabella000
Včera o 19:54
@anonym_autor

@anonym_f1af32 nič v zlom, ale tvoje kolegyne sú ešte slabý odvar. Nadávky, podceňovanie, urážanie od nich asi nepočuješ, alebo sa mýlim ?

@anonym_autor môj šéf vyslovene mieri na mňa,keď som pribrala na moju postavu niekedy dostane záchvat a ziape alebo ma uráža že som ku... a podobne.Raz som mu v kancli povedala,že musí byť veľmi nešťastný vo vnútri a ze on nie je šéf lebo nema žiadnu autoritu a takto sa šéf nechova,že ľudia nemajú pred ním rešpekt.Odvtedy mám pokoj.Čo také hovori vám,keď tým takto trpíte?

anonym_f1af32
Včera o 19:58
@anonym_autor

@anonym_autor nadavky nie, ale podcenovanie veru uz parkrat ano, zaboli to, ale naucila som sa byt splachovacia v tomto. Nauc sa aj ty, bude sa ti lahsie zit, a to myslim fakt v dobrom, nezlahcujem tvoju situaciu, verim ti, ze to mas blbe.. ale ja si vzdy poviem, ze je to „len” praca. Ale ak mas moznosti riesenia a myslis, ze by ti sef vyhovel, skus… alebo potom si zvaz, ci vziat inu ponuku, ale work-life balance bude mozno pre teba horsi a zaroven nemas zaruku, ze nebudes mat kolegu pošuka.

muzula
Dnes o 13:06

@anabella000 , prepac, ale to co pises je na hrane ludskej dostojnosti. Teba sef nazve ku..ou a ty tam este pracujes? To vobec nie je OK, a uz vobec nie, ze to davas ako priklad toho, co sa v zamestnaniach moze diat.

curlyjanka
Dnes o 13:36

@anonym_autor urcite by som opatovne isla za nadriadenym

a ked nepochodis- polozit si otazku, coho si vazis viac z dlhodobeho hladiska
-psychickej pohody s trochou diskomfortu v podobe dochadzky alebo
-psychicku dennodennu nepohodu s mensou dochadzkou.

ak sa rozhodnes, ze zostanes s nim v kontakte potrebujes systematicky plan ako s nim spolupracovat a nezblaznit sa.

zazila som to a dnes viem, ze Ta urcite typy vedia "dokonale" rozlozit na niekolko rokov.

drzim paste.