icon

Práca učiteľky

9. jan 2023

Dcéra by chcela ísť na pedadogicku školu.Myslim, že má vzťah k deťom a vybrala si dobre.Uci sa dobre podľa testov jej odporúčali gymnázium, obchodnú akadémiu, ale ona sa vidí pri deťoch.Cez víkend sme mali partiu na guláš a zamrzeli ma posmešky, že si musí raz hľadať dobre zarábajúceho chlapa, aby sa mohla venovať svojmu hobby.Dalsia zabrdla, že pracuje v banke a učitelia ani hypo nedostanú.Dcera zostala zahanbena ja som sa jej zastávala, že môže učiť jazyky, doučovať.Muz mi večer, keď tam nebola znadal, že mi to hovoril, že ju máme presvedčiť na inú školu, že to je pomaly hanba v dnešnej dobe ísť za učiteľku.On je silne orientovaný na výkon, peniaze uvedomujem si to len ma to zamrzelo ako každý vidí pedagógov.Este máme chvíľu čas popremýšľať mám to dcére vyhovoriť?už vidím, že je vazkach

Strana
z2
panelacikova
9. jan 2023

ale však ona môže ísť aj na OA, aj na Gymnázium, podľa toho, čo ju viac láka. má ešte 4 roky na to, aby sa rozhodla, čo ďalej. možno sama ešte zmení názor, možno nie. nevidím dôvod, prečo toto riešiť v 9.ročníku?? na ZŠ. súdiac podľa tvojho príspevku. ak máš na mysli strednú pedagogickú školu, tá jej bude na figu, maximálne by robila asistentku a tie majú dosť nízky plat. niežeby učiteľky vyskakovali, ale majú predsa len vyššiu triedu... takže ak školstvo, tak odporúčam, nech ide na SŠ, ktorá ju láka a odtiaľ potom skúsiť pedagogiku (VŠ)

oslo1
9. jan 2023

Toto ako keby som o sebe pocuvala, ked som Isla studovat osetrovatelstvo.

Nechaj dceru, nech ide za svojim snom. Ked Bude dobra, tak Bude aj uspesna a aj penazi Bude mat dost.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
pribinak
9. jan 2023

Moji rodičia sú ucitelia. Len vzdelaný a múdry narod si váži učiteľov. To nás narod nie je.

Podporila by som dcérku v jej sne a ostatní nech si trhnu nohou

marca12
9. jan 2023

Ja si teda nemyslim,ze maju az taky zly plat. Postupne si dorobi atestacie a ucitel,ktory sa vzdelava aj pocas prace,ma vyssi plat. Mame v rodine ucitelov a zle sa teda nemaju.

vulka
9. jan 2023

A hádam si nemyslíš, že tá čo pracuje v banke za prepážou zarobí viac ako učiteľka?

breeenda
Autor odpoveď zmazal
pribinak
9. jan 2023

@breeenda Ehm kolegyňa

isis234
9. jan 2023

@pribinak 😅 brat by povedal.. ohlásila sa pani učiteľka

monillia
9. jan 2023

@pribinak asi preto 1/2 platu 😉

panelacikova
9. jan 2023

@isis234 píše, že robí ako nepedagogický zamestnanec. pokojne môže byť kuchárka, vrátnička, upratovačka.... čítaj poriadne 🙂

panelacikova
9. jan 2023

@isis234 a v podstate má pravdu. oproti učiteľke má napríklad taká kuchárka určite tak polovicu... možno i menej, v závislosti od praxe a iných parametrov....

kaktusik007
9. jan 2023

@panelacikova alebo pedagogicky asistent bez pedagogickeho vzdelania ;)

isis234
9. jan 2023

Neodhováraj ju od tej profesie... bude potom banovať ,že nešla za hlasom svojho srdca. Má možnosť ísť na strednú školu a potom na vysokú pedagogickú. Podporte ju v tom s manželom. A okolie čo povie? Slepá závisť. Lebo bude študovaťi psychologiu, nielen pedagogiku a to každý nevie.
@panelacikova čo tým chcel básnik poedať??? Odpovedala som @pribinak ... lebo ju opravila... v slove "kolegyňa" ak si si nevšimla,,, mala tam "i" .. ale mne si od veci komentovala. Takže ty čítaj poriadne

panelacikova
9. jan 2023

@kaktusik007 a taký ešte môže pracovať? lebo pokiaľ viem, už by mali byť prijímaní len s pedagogickým vzdelaním...
@isis234 napísala si: ohlásila sa pani učiteľka. ak si to písala smerom k
@pribinak tak OK, beriem späť. ak smerom k autorke, tak si ju prakticky chcela zosmiešniť. niečo v zmysle: učiteľka a urobí takúto zásadnú chybu. preto som si dovolila ti napísať, že zrejme si si zle prečítala, nejde o učiteľku.
mimochodom, pokiaľ viem, stále je to verejná diskusia. ak tu niečo napíšeš, musíš počítať, že na teba môže niekto reagovať podobne, ako si ty tiež bezdôvodne reagovala napríklad na
@pribinak

panelacikova
9. jan 2023

@isis234 a ešte by ma zaujímalo, čo si myslela tým, že bude študovať psychológiu, nielen pedagogiku a to každý nevie? akože fakt ma to zaujíma, čo si tým myslela? 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lindous
9. jan 2023

Vždy ma ťahalo učiť, hádam už od škôlky a som presvedčená, že učiteľov so zápalom, pre ktorých je to poslanie je tu treba ako soľ... ale úprimne? Som rada, že som nakoniec išla na gymnázium a dala si ďalšie 4 roky na rozhodnutie sa... a som aj rada, že som nakoniec nešla študovať učiteľstvo... otvorila som si tým ďalšie dvere v odbore, ku ktorému som našla vzťah počas SŠ, ale mám v pláne aj DPŠ, aby som si nezatvorila ani tie učiteľské... ako doktorandka vlastne aj učím, počas celej VŠ som aktívne pracovala s mládžou, doučovala aj brigádovala ako lektorka... určite by som ju neodhovorála od tohto povolania, ale ak je šikovná, preberala by som s ňou možnosť ísť na gymnázium a potom VŠ - zameranú na to kde a čo bude chcieť učiť alebo aj akúkoľvek inú a cestu ku tomu čo ju baví môže nájsť rôznymi cestičkami 🙂

aeruginosa
9. jan 2023

Urcite dceru podporte v tom, co je jej snom bez ohladu na reci okolia. Zle by sa podla mna skor mala, keby cely zivot musi robit nieco, co ju nenaplna…
A este, byt na tvojom mieste, prehodnotila by som, s akou partiou sa stretavate, lebo taketo trapne poznamky normalni dospeli ludia nemaju. Este ked to aj pocuje dieta, ktore to nevie brat s nadhladom a moze ho to zdeptat…

isis234
9. jan 2023

@panelacikova prosím ťa, čítaj s poorzumením, písala som prvý koment tomu, koho som označila,, v Ďalšom som písala autorke. Neviem čo máš proti mne.

panelacikova
9. jan 2023

@elizabet173 no to áno, ale tam fakt nezarobí...

panelacikova
9. jan 2023

@elizabet173 a ešte podotknem, že s pedagogickou. ale ak pôjde na OA alebo gympel, z toho sa už do školstva nedostane. jedine potom ešte VŠ

panelacikova
9. jan 2023

@isis234 nič

danieli
9. jan 2023

Máme v rodine učiteľku a vlastnou šikovnosťou sa má ťažko nadpriemerne, učí, popritom doučuje online, užíva si život a stihla aj vlastnú rodinu a len tak mimochodom nepotrebuje ani manžela (ale tak má ho minimálne pre potešenie) aby sa stále mala nadrámec vynikajúco, pozdravujem manžela orientovaného na výkon😉

kaktusik007
9. jan 2023

@panelacikova prioritne samozrejme riesia pedagogickych asistentov aby mali kvalifikovanych, ale je ich tak malicko ze to vykryvaju aj nepedagogickymi - podmienkou je do 2 rokov si to pedagogicke vzdelanie zacat robit

k tej psychologii - prave zvazujem ze sa dam na stare kolena na ucitelstvo a som prekvapena, ako niektore odbory suvisia s psychologiou, psychiatriou.... Akoze psycholog nebudes, ale skusok nasekanych z toho je celkom dost ;)

svetlanka111
9. jan 2023

No boze..chuda…manzel silno orientovany na vykon🙈len dievca podporuj v tom co ho bavi. Je fajn mat pracu co bavi..na blbe reci sa vykaslite. Tym ludom by som dopriala aby ich deti ucili taky ucitelia aky maju nazor na nich..takze tvoj manzel to berie podradne tuto pracu?
Inak nemyslim si ze maju az tak hrozne platy a dalsia vec sviatky,prazdniny moze byt doma a ten “bohaty” manzel v praci…
No blbe reci blbe..

panelacikova
9. jan 2023

@kaktusik007 ale sú ti na 2 veci 🙂 už som to overovala. ide prakticky len o vývinovú psychológiu dieťaťa, určite to nie je predmet, na základe ktorého môžeš otvoriť psychologickú prax, ako si aj sama poznamenala 🙂 presne o toto som mala záujem, preto som si to preverovala. ak by som chcela ísť tým smerom, musela by som študovať samostatne odbor psychológia. a ešte je rozdiel školská psychológia a bežná 🙂 ale to už ideme do detailov 🙂

svetlanka111
9. jan 2023

@vulka ta asi dostane tu hypoteku,ktoru si sama narhne,vypocita,schvali,podpise a odmaka🤣chytrana jedna

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akje
9. jan 2023

Ahoj @autorka
Podla mna, nie je nic lepsie, ako robit to, co si clovek vysniva, co miluje a v com sa vidi. Ja by som v tom dcerku podporila. Porozpravala sa s nou o vsetkych vyhodach aj nevyhodach. Vzhladom na to, ze plat je naozaj nevyhoda, skusila by som s nou hladat moznosti, ako ten plat vylepsit. Su rozne moznosti. Ci si zalozit sukromnu skolku, alebo popri praci doucovat, mavat jazykove ci ine kurzy ako malovanie, tancovanie (neviem, co presne ju bavi) alebo strazit deticky uz teraz ako brigadnicka (podla jej veku). Myslim, ze znami maju pravdu, a preto treba hladat cesticky, ako najst sposob, aby tomu tak nebolo.
Drzim jej palce. Skolstvo potrebuje presne taketo ucitelky, ktore to tuzia robit uz od mala ;)

Strana
z2