Práca v banke alebo poisťovni na začiatok?
Dobrý deň, hľadám si prácu v administratíve, nakoľko mám len strednú školu podnikania, je to o nejaký ten level nižšie ako je obchodná akadémia. Chcem sa zamestnať niekde v administratíve. Myslíte si, že práca v banke alebo niekde v poisťovni je na začiatok v pohode?
Alebo akým smerom sa obzerať? ďakujem. bude to prvá práca.
Píšem ti to aj z vlastnej skúsenosti , možno sa trošku “zľakneš” ak sa hneď vrhnes smer poisťovňa , banka , ľudia sú zliiiiiiiii . Ale za tou kasou (napríklad) získaš cenné skúsenosti , obrnis sa … ale samozrejme je to na tebe
Banka, poisťovňa - to chce obchodného ducha. Radšej hľadaj pozície ako asistentka riaditeľa/veduceho, recepčná v nejakom zdravotníckom zariadení apod. 🙂
@denkabemommy asistentky a recepcne vacsinou uz musia mat plynulu anglictinu…
@dancingqueen321 myslím, že v dnešnej dobe absolventi SŠ už nemajú problém s jazykom na komunikatívnej úrovni 🙂 vo svojej podstate by som to asi aj očakávala.. aj keď recepčná v zdravotnom zariadení cudzí jazyk nepotrebuje na úrovni B2/C1, to nie je international hotel 🙂

Ahoj , hlavne to vôbec neber , že o “level nižšie” dnes ti nezaručí ani obchodná akadémia ani štyri vysoké školy dobrú prácu , pokiaľ nie si šikovná . Takže máš ukončenú strednú školu a v podstate je podľa mňa v dnešnej dobe úplne jedno akú . Ja mám ukončenú vysokú školu a vykonávam prácu , ktorú by po zauceni zvládol aj človek s výucnym listom . Skúsila by som na tvojom mieste na začiatok možno niekde prácu v potravinách . Veľmi rýchlo vies ísť v tesku , lidli , bille vyššie ak si šikovná . A dá ti to neuveriteľne skúsenosti . (Ja sama som bola
V tesku celú strednú aj vysokú školu ). Alebo si otvor profesiu a proste posielaj životopisy tam , čo tá osloví . Samozrejme že asi nie na pozície kde vyžadujú prax 10 rokov . Držím moc palce , píšeš že prvá práca, takže si ešte mladučká , určite šikovná . Každá jedna práca ti dá nejakú skúsenosť . Veľa šťastia