Práca v banke - stres a pocit nespravodlivosti
Ahojte, pracujem v banke. Som tu rok. Mam jednu kolegyňu ktorá je tu tri roky. Mame nastavene urcite plány ktore musíme splniť aby sme dostali zaplatené ako odmenu. Ja tie plány spĺňam a robím ich. Naozaj sa snažím a musím si to odmakat vytelefonovat odkomunikovat s klientmi. No a ona nevolá, lebo vraj ma traumu z telefonkvania. ked ma riaditeľka nieco tak jej to posunie. Tento posledný kvartál jej posunula skoro všetko a aj nam dávala najavo aby sme tej kolegyni posunuli biznis aby mala plán a odmenu. Je to za mňa nefer. Mne nikto nepomôže ani len trochu a ja mam este moje dohodnuté stretnutia posúvať jej. Je mi z toho na grc ako moze proste aj jedna riaditeľka toto robiť. Totálne ma to znechucuje. Ta kolegyňa nema co v banke robiť ona nevie predávať len este je nervózna ked jej do plánu chýbalo 60 euro a na mňa vyletela ze som mala klienta a prečo som jej ho nedala ked jej chyba? Mam velke nervy a rozmýšľam ci to riešiť s vyšším nadriadeným ako je moja riaditeľka. Co by ste robili na mojom mieste?
@anonym_autor Neprijemne, ale ona ti 'nekradne" klientov. To, ze jej riaditelka podsuva klientov, nezmenis.
@anonym_autor Ahoj, mavate nejake individualne stretnutia s nadriadenym predpokladam. Tam sa porozpravaj s riaditelkou, presne ako to citis, kde vidis problem, nespravodlivost. Mala by na to zareagovat. Ak sa nic nezmeni a nechces odist z banky, skus sa preradit na inu pobocku.
choré
vy ste tam neni charita, plnite plan, navrhni veducej, nech pomaha aj vám
zacni si hladat inu pracu s ferovymi podmoenkami pre vsetkych. Tvoja sucasna situacia sa nezmeni, kolegyna ma ocividne protekciu, a ozvat sa mozes ale neviem ake mozes z toho potom niest nasledky ak sa postavis riaditelke
@anonym_06a6da aj nad tým uz uvažujem, ze si nájdem niečo nove, pripadne inú banku. Ja nemam problém robiť pod stresom o com praca v banke z časti aj je, no mam problém posúvať mnou dohodnuté stretnutia človeku, ktorý sa nesnaží a len sa prizivuje. A nie sú to malé sumy. Minimum co musíme mať aby nam zaplatili je 800 euro. Na druhej strane mozem skúsiť hľadať pracu v inej banke ale mam iba rok bankovej praxe, čo je malo. Nemusia ma tam zobrať. Pred tým som robila 7 rokov fakturantku. To ma uz nudilo, mňa baví praca s ľuďmi a veľmi ma chytilo aj bankovníctvo.
vy ste tam neni charita, plnite plan, navrhni veducej, nech pomaha aj vám
@karolinakr raz som tak sarkasticky rypla, ze ci mi necha jednu hypoteku ked tam ta kolegyňa nebola. Ona po mne vyletela ze nie ze ja mam uz na plan zarobené dosť.
@anonym_autor Ahoj, mavate nejake individualne stretnutia s nadriadenym predpokladam. Tam sa porozpravaj s riaditelkou, presne ako to citis, kde vidis problem, nespravodlivost. Mala by na to zareagovat. Ak sa nic nezmeni a nechces odist z banky, skus sa preradit na inu pobocku.
@anonym_ad6c42 nejeden krát som povedala svoj názor. My sme male mestečko a inú pobočku mam 40 km co sa mi neoplatí dochádzať denne autom. Ale mame tu ešte dve konkurenčné banky tak možno skúsim šťastie tam
@anonym_ad6c42 nejeden krát som povedala svoj názor. My sme male mestečko a inú pobočku mam 40 km co sa mi neoplatí dochádzať denne autom. Ale mame tu ešte dve konkurenčné banky tak možno skúsim šťastie tam
@anonym_autor ale ja nechapem, ako si toto možu vôbec dovoliť? čo sú oni trafené? ked jej z dobrej vôle pomôžeš, ale ona sa ulieva na váš úkor a chcela by sa priživiť na vysledkoch vašej práce a vedúca ju v tom podporuje
musiš sa rázne ohradiť, že nie
kto tebe pomôže?
a či ti budu platiť zdarma za to, že to niekto za teba odrobí?
@anonym_autor Neprijemne, ale ona ti 'nekradne" klientov. To, ze jej riaditelka podsuva klientov, nezmenis.
@spongebob1 ale kradne. Pretože ja si zavolam klientka, venujem mu cas, vysvetlím mu podstatu veci tak prečo by mala biznis urobit ona? Pred Vianocami som mala klienta ktorému som volala ci ma záujem o výhodnú pôžičku na to, aby si splatil pôžičku kde ma vyšší urok. S klientom som tam sedela 40 minút, robili sme prepočty, rozprávali sa a hľadali riešenia aby splácal co najmenej. Do toho prišla riaditelka, ze nech sa mi do systému prihlási kolegyňa pod svoj pristup a nech na ňu nahodím tu pôžičku. Keďže tam klient sedel tak som sa na riaditeľku len usmiala a povedala ze doriešim s klientom este nejake veci. Jasne ze som tu pozicku rýchlo nahodila, nedala som to tej kolegyni. Preco by som to mala robiť su to moje peniaze. Tiež mam hypoteku a dve deti, mam kde dávať z výplaty. Vieš keby kolegyňa normálne robila a normálne telefonovala za stretnutia a dajme tomu ze bola tyzden chora a fakt jej chyba do plánu tak by som rada pomohla. Ale toto? Nie.
@anonym_autor ale ja nechapem, ako si toto možu vôbec dovoliť? čo sú oni trafené? ked jej z dobrej vôle pomôžeš, ale ona sa ulieva na váš úkor a chcela by sa priživiť na vysledkoch vašej práce a vedúca ju v tom podporuje
musiš sa rázne ohradiť, že nie
kto tebe pomôže?
a či ti budu platiť zdarma za to, že to niekto za teba odrobí?
@karolinakr no však prave. A strašne mam nervy na to. Rozmýšľala som ze nejakú sťažnosť napíšem na centrálu ale tak neviem riaditelka tu je uz niekoľko rokov, tyká si s celým vedením.
@spongebob1 ale kradne. Pretože ja si zavolam klientka, venujem mu cas, vysvetlím mu podstatu veci tak prečo by mala biznis urobit ona? Pred Vianocami som mala klienta ktorému som volala ci ma záujem o výhodnú pôžičku na to, aby si splatil pôžičku kde ma vyšší urok. S klientom som tam sedela 40 minút, robili sme prepočty, rozprávali sa a hľadali riešenia aby splácal co najmenej. Do toho prišla riaditelka, ze nech sa mi do systému prihlási kolegyňa pod svoj pristup a nech na ňu nahodím tu pôžičku. Keďže tam klient sedel tak som sa na riaditeľku len usmiala a povedala ze doriešim s klientom este nejake veci. Jasne ze som tu pozicku rýchlo nahodila, nedala som to tej kolegyni. Preco by som to mala robiť su to moje peniaze. Tiež mam hypoteku a dve deti, mam kde dávať z výplaty. Vieš keby kolegyňa normálne robila a normálne telefonovala za stretnutia a dajme tomu ze bola tyzden chora a fakt jej chyba do plánu tak by som rada pomohla. Ale toto? Nie.
@anonym_autor takto na drzo? oni su rodina? a evidentne jej to prechadza a ostatne baby rychlo to nahodia na ňu, lebo "vedúca povedala." vieš čo, povedz vedúcej, že ani teba zadarmo neplatia a ty nie si zo zákona a zmluvy zodpovedná za jej odmeny, a ked to nechápe s VŠ a rokmi praxe, možno by vedúca mala požiadať o preradenie na nižšiu funkciu
@karolinakr no však prave. A strašne mam nervy na to. Rozmýšľala som ze nejakú sťažnosť napíšem na centrálu ale tak neviem riaditelka tu je uz niekoľko rokov, tyká si s celým vedením.
@anonym_autor polka jej odmeny potom ide na tvoj účet fifty fifty 😀
@anonym_autor nešla by som za riaditeľkou,z vlastnej skúsenosti som to urobila a o pol roka ma prepustili (nepredlzili zmluvu) a tej bez praxe áno...
Nerob z práce v banke nejaké terno 😃 určite ťa zamestnajú v druhej aj s iba ročnou praxou resp aj bez praxe, tam sa ľudia nehrnú
alebo budeš trpieť škody, alebo za ťuťmáka a robiť na druhých, alebo do inej banky, ak si tak šikovna ako hovoríš, pracu najdeš lavou zadnou na pohovore možeš povedať, že plany plniš
@anonym_autor a keď si splníš plán a už máš viac, tak sa ti odmena zvyšuje,alebo nie? Lebo keby som mala plán splnený a odmena sa mi už nezvýši, tak by som jej obchod dala, ale ak to ovplyvní moju výplatu,tak nie. Robila som v banke, kto mal plán splnený, posunul obchod druhému, kto potreboval. Ale u nás sa odmena už nenavysila
@anonym_autor Ja nevidím dôvod nepomôcť kolegyni, ale proste riaditeľka by mala len povedať, že tak môžeš urobiť a bolo by to fajn, nie ti to prikazovať a neurobiť to dobre že nie za teba. Zjavne kolegyňa je nejaká jej kamoška alebo rodina a ona sa na vedúcu pozíciu nehodí, lebo nie je profesionálna. Nie každý rád volá, ale tak potom za tie 3 roky čo je tam jej mala vybaviť nejakú pozíciu v back office kde nemusí vyvolávať, ale nie robiť to takto.
riaditeľka nie je povinná čokolvek ti posúvať, to že posiunie obchod tvojej kolegyni jejej rozhodnutie a jej dobrá vôľa.....toto je to , čo by si mala v prvom rade pochopiť.....ak sa vám zarátava 100% na človeka, riaditeľka je zodpovedná za plán pobočky a ten by mal byť splnený tiež na 100%.....komu dá obchod, to je jej rozhodnutie a jej dobrá vôľa....z jej pohľadu je jedno kto obchod urobí ale nechce stratiť zabehnutého zamestnanca....a udivuješ ma, práca v banke je najhoršia práca akú som ja robila a to som robila v administratíve, v účtovníctve, na Sociálnej poisťovni......

zacni si hladat inu pracu s ferovymi podmoenkami pre vsetkych. Tvoja sucasna situacia sa nezmeni, kolegyna ma ocividne protekciu, a ozvat sa mozes ale neviem ake mozes z toho potom niest nasledky ak sa postavis riaditelke