Práca v Kauflande, keď trpím chronickými zdravotnými problémami
Ahojte, tí čo pracujete v Kauflande. Je možnosť, aby tam človek pracoval aj keď má zdravotné problémy (nie nonstop), ktoré ho úplne neobmedzujú, ale napríklad zrazu má ten problém a nemôže prísť do práce dva dni. A potom to nadrobí. Vedia sa tam človeku prispôsobiť? Alebo potrebuje byť tam každý ako robot nerozbitný, dokonalý čo maká nonstop? Ak sa dajme tomu ozvú črevá a človek je pár dni neschopný pracovať, ale potom si to odrobí keď bude môcť. Sú také možnosti tam, že vám dovolia sa prispôsobiť podla svojho zdravotného stavu? Ak má človek chorobu, ktorá nevie kedy ho ,odstaví,. Snáď mi rozumiete čo myslím. Alebo je to bez šance? Ďakujem veľmi pekne vopred za odpoveď. Tí z vás čo majú nejaké chronické zdravotné problémy, ako to riešite v práci?
V obchode ti to tolerovať nebudú
Nikde to tolerovat nebudu,iba ak si najdes pracu na HO,tam si mozes byt doma vklude kolko chces,ak si pracu urobis raz dva a dobre.
Toto nebudu tolerovat nikde, samozrejme. Ziadne take, ze dnes ano zajtra nie, vies si predstavit mat takeho zamestnanca? Ze sa nevies spolahnut, ci prijde ci nie? Ta robota tam bude a moze zakazdym hladat nahradu. Kolegovia, co to tam za teba budu musiet tahat budu tiez nadseny. Takze nie. Bud hladaj home office, alebo zivnost, kde si vies pracovne dni korigovat sama...
Skús sa vžiť do kože zamestnávateľa - chcela by si takého zamestnanca? Na ktorého sa nedá spoľahnúť, lebo si príde podľa svojej potreby, nenapĺňa mu rozvrh a každú chvíľu bude za teba hľadať na poslednú chvíľu náhradu? Ja by som takého nechcela a myslím, že ani ostatní. Žiaľ, budeš si musieť nájsť niečo, kde ťa nebudú fyzicky postrádať.
Zmeny sa planuju dlhodobo. Ak im budes rano volat, ze nemozes prist, tak budu niekoho narychlo hladat alebo ostatni si ten den viacej odmakaju, lebo ich bude menej. Clovek si planuje zivot podla zmien a nepotesi ho rano telefonat, ze prid hned do prace. Napr. viem, ze v ten den mam plnovane volno, tak vyzdvihnut deti zo skoly je na mne a manzel ma na ten den naplanovanu pracu az do vecera, aby v iny den on mohol riesit deti a ja byt v praci. Jasne, ze kazdy moze obcas ochoriet, ale ak sa to deje casto, tak je to narocne pre celu prevadzku.
@anonym_autor zial, na pozícii predavača neponukas zamestnávateľovi take schopnosti, pri ktorých by ti on na výmenu ochotne robil takéto významne ústupky v dochádzke (a to sa nikoho nechcem dotknúť).. Čiže v Kauflande ti v ústrety asi nevyjdu.
Toto by bolo tolerovane u maloktoreho zamestnavatela, aj keby sa nejednalo o obchod. Jedine v pripade HO, kedy mozes ostat doma ako Ti vyhovuje a pracu spravit pocas dna.

@anonym_autor rátaj s tým, že niekto tie 1-2 dni bude musieť prísť za teba do práce, takže ak ti to aj budú tolerovať, kolegovia ťa nebudú mať moc radi. Treba o tomto probléme informovať vedúcu už pri nástupe…
Mne keď začalo chronické ochorenie urobila som všetko preto, aby som si našla prácu, kde viem pracovať v hybrid móde - doma aj na pracovisku. Teraz som už úplne remote a nik nerieši kedy si urobím prácu, zaujíma ich len dodržanie deadlinu 🙂