Práca v knižnici - skúsenosti a pracovné podmienky
Hľadám si nenáročnú prácu a zaujala ma práca v kniznici.Otvorene je 10-18, alebo 8-16 nemáte skúsenosti to pracuje jeden človek či je to nejako na smeny a na menej hodin?Plat je tak nízky, že takú sumu som už dlho na profesii nevidela a ešte, keby to bolo na pol úväzok tak fajn.Inak si neviem predstaviť, že tam niekto je celý deň za taký plat a príde domov 18:30.Nechcem sa strapnit, keď tam budem volať.Nemate skúsenosti, nepoznáte niekoho čo pracuje v knižnici?
Za malo roboty, malo penazi a pracovny cas od 10 do 18, tak z toho dna nebudes mat nic. Ak sa ti to uz teraz nepozdava, tak hladaj inde.
Tak práca v knižnici je snad najmenej náročná a najpohodovejsia, aku poznám. Preto je rak ohodnotena. 8h je normálna pracovna doba, takže áno, je možné, že je tam celý čas jeden človek.
Aky je plat? Ja by som rada pracovala v kniznici😁
Aky je plat? Ja by som rada pracovala v kniznici😁
@hederamonstera 860 eur Ba
To je v hrubom?
Záleží od toho aká je to knižnica, iná je nejaká malá, ako školská, dedinská, pobočka a pod. a iná je nejaká veľká v meste, záleží však tiež od oddelenia na ktorom sa pracuje, iná náplň a náročnosť je v náučnom, iná na detskom a pod., takže treba zohľadniť aj to, ale sú miesta a oddelenia kde sa knihovník nezastaví a kde je práca dosť náročná, dávno to už nie je len o knihách. A to sa vyjadrujem len k práci knihovníka, v knižnici sú aj mnohé iné pracovné miesta. Ak ťa to zaujalo ako ponuka tak sa tam ozvi a spýtaj sa na konkrétne podmienky čo sa týka náplne práce, obsahu, úväzku a pod., na niektoré knižničné miesta to je viac než adekvátny plat, na iné nie.
U nas pracuje jedna pani viac ako 30 rokov- pamatam si ju ako prvacka na zs a to uz mam po 40. Suseda sa s nou kamarati- myz jej dobre zarobi tak to berie ako hobby. Denne nieco porobi a zvysok dna cita.( vzdy ked tam pridem cita😂). Vela roboty tam nie je, utriet prach a zkzadit pozicane knihy- no stres. Ona si pochvaluje- rada cita a ma to aj zaplatene🤣
U nas pracuje jedna pani viac ako 30 rokov- pamatam si ju ako prvacka na zs a to uz mam po 40. Suseda sa s nou kamarati- myz jej dobre zarobi tak to berie ako hobby. Denne nieco porobi a zvysok dna cita.( vzdy ked tam pridem cita😂). Vela roboty tam nie je, utriet prach a zkzadit pozicane knihy- no stres. Ona si pochvaluje- rada cita a ma to aj zaplatene🤣
@belasy_motylik knižnica v mestskej časti Ružinov
@zuzinka888 to by sa mi páčilo, ale len tak do 15🤣toto je naozaj celý deň v práci pozrieš si TN a môžeš ísť spať
U nas v mestskej kniznici robia vselijake predbasky sutaze chodia tam stale deti zo skol lnihovnicka prednasa, spisovatelia. Je tam kruzok nejaky citatelsky organizuju noc v kniznici maliarske sutaze. Vzdy je tam nieco nejake podujatie
Noskedy na to bola aj skola nejaka. Teraz neviem ci tooze robit kto chce. Ale v nasej knoznici nesedia len
Noskedy na to bola aj skola nejaka. Teraz neviem ci tooze robit kto chce. Ale v nasej knoznici nesedia len
@slavomira236 stale je na ton skola, archivnictvo a knihovnictvo, nie som si uz ista kde to je, ci v Presove, alebo kde.. ale riadne sa tam robia prijimacky a uz je to ine ked mas skolu direkt na toto, potom su kniznicne a informacne technologie, ine je, ked mas knihovnicke minimum- aj to je potrebne na pracu v kniznici. Tiez to nemoze robit hocikto len tak halabala, su tam uz moderne systemy a kniznice su medzi sebou prepojene, cize aspon to minimum sa vyzaduje
V našej veľkej mestskej knižnici, ktorá má ešte tri pobočky, je okrem veľkého fondu kníh, ktorý treba "obriadiť" ešte aj veľa podujatí. Prednášky, akcie pre deti ZŠ i stredoškolákov, poobede pre ŠKD, tvorivé dielne, aktivity pre seniorov, besedy so spisovateľmi, známymi osobnosťami z okolia, všetky recitačné súťaže sa tam konajú ( detské i dospelácke - Vanskovej Lomnička ), výstavy umeleckých diel, sem -tam aj burzy kadečoho, vernisáže, plus naša knižnica "vlastní" aj bibliobus, ktorý jedna zamestnankyňa knižnice dokonca aj sama šoféruje. S tým chodia po okolitých dedinách. Ja si myslím, že majú čo robiť, ale vždy, keď tam prídem, sú zlaté, usmiate a ochotné pomôcť. Ešte nikdy som žiadnu nevidela čítať knihu. Áno, pracujú normálne na zmeny a platy majú nízke.
V Ba v staromestskej viem ako to funguje. Pracovná doba je podľa otváracích, ak niektorý deň je menej ako 8,30 hod, tak aj tak tam musia byt. Keď tam chodím, tak nikto nečíta, keďže majú stále nejakých ľudí, musia robiť podujatia, riešiť nové knihy, zakladať… a plat je nízky…. To je moja vysnena práca na dôchodok. Kým musím platiť deťom školy, škôlky, atd tak musím pracovať inde, kde zarobím viac…
V našej veľkej mestskej knižnici, ktorá má ešte tri pobočky, je okrem veľkého fondu kníh, ktorý treba "obriadiť" ešte aj veľa podujatí. Prednášky, akcie pre deti ZŠ i stredoškolákov, poobede pre ŠKD, tvorivé dielne, aktivity pre seniorov, besedy so spisovateľmi, známymi osobnosťami z okolia, všetky recitačné súťaže sa tam konajú ( detské i dospelácke - Vanskovej Lomnička ), výstavy umeleckých diel, sem -tam aj burzy kadečoho, vernisáže, plus naša knižnica "vlastní" aj bibliobus, ktorý jedna zamestnankyňa knižnice dokonca aj sama šoféruje. S tým chodia po okolitých dedinách. Ja si myslím, že majú čo robiť, ale vždy, keď tam prídem, sú zlaté, usmiate a ochotné pomôcť. Ešte nikdy som žiadnu nevidela čítať knihu. Áno, pracujú normálne na zmeny a platy majú nízke.
@vlucifuk u nas tiez tak. Chodime do kniznici casto a nikdy knihy necitaju
V knižnici môže robiť hocikto? U nás musia mať vzdelanie, stále si dorábajú niečo, posúvajú sa síce v tabuľkovom plate, ale je to posun o drobné. Robia rôzne podujatia, krúžky, každý deň tam niečo je.. dostať sa tam pracovať, je u nás bez šance.
U nas v knizici mali na cloveka vysoke poziadavky, hlavne vs vzdelanie a knizny rozhlad, ktory bol otestovany.
Nasi knihovnici stale nieco robia, su prednasky, navstevy skol a skolok, vystavy, knizne kluby. Rozpravala som sa s jednou slecnou, ktora pracovala k kniznici par rokov a vravela, ze na nich zhora tlacili, aby mali cisla, cisla, cisla. Ci uz citatelov, pocet prednasok, besied... prestalo sa jej to pacit, tak odisla.
inak ak chces pracu v kniznici tak omrkni mestskakniznica.sk hladaju do vonkajsej citarne, co je otvorena len v lete cloveka, ale to je na 6hod denne, plat tiez minimalny 800e
Ľudia :D keď hľadáte nenáročnú prácu :D tak v žiadnom prípade do knižnice nechoďte..táto divná predstava že tety knihovnicky pijú kávu možno platí v dedinách..nemusíte byt extra veľké mesto máte vkuse podujatia akcie pre deti ak robíte na detskom..ste často viac zničené ako učiteľky,,ktoré majú jednu vekovú kategóriu deti..máte každý deň iné deti..rôzneho veku..x razy do roka ste vyhorené..a plat nemáte ani 800€ čo ani 750€ :D a to som volá v tejto práci cez 12 rokov..takže haló ľudia zobuďte sa..a nevravím o tej pracovnej dobe..robote víkendy..niektoré knižnice robíme do 19, či 18. hod. Robím už učiteľku a verte tomu že aj keď dnešné deti sú náročné..je to lepšie ako v knižnici..
U nas v knizici mali na cloveka vysoke poziadavky, hlavne vs vzdelanie a knizny rozhlad, ktory bol otestovany.
Nasi knihovnici stale nieco robia, su prednasky, navstevy skol a skolok, vystavy, knizne kluby. Rozpravala som sa s jednou slecnou, ktora pracovala k kniznici par rokov a vravela, ze na nich zhora tlacili, aby mali cisla, cisla, cisla. Ci uz citatelov, pocet prednasok, besied... prestalo sa jej to pacit, tak odisla.
@ajuga presne :D čísla čísla čísla a neberú vás žiaľ ani ako človeka len čísla..tým že je to v práca v kultúre mali by ísť o spokojnosť čitateľov..ale žiaľ..ide len o čísla..

Otvorené je 8 hodín - tzn. normálna pracovná doba pre 1 človeka
Plat je tabulkový