Práca v korporáciách. Ako získať prácu na juniorskej pozícii?
Ahojte mamičky a budúce mamičky, chcem sa opýtať či má niektorá z vás skúsenosti s prácou v korporáciách v Bratislave. Pracovala som v administratíve 2 roky po bakalárskom titule, plus nejaké skúsenosti počas školy a po rodičovskej sa snažím nájsť si nové zamestnanie. Som stále mladá, do 30 rokov, z Bratislavy, nemám problém pracovať na anglicky hovoriacej pozícii, avšak nedarí sa mi nejako nájsť si prácu. Na jednom pohovore (nebudem menovať) som si vypýtala o 100 eur vyšší plat ako je uvádzaný v inzeráte a dostala som email, že uprednostnili iných uchádzačov z dôvodu platových očakávaní. V At&t mi nevyhovuje práca v noci, avšak mali záujem pozvať ma na pohovor. V Henkeli a Pwc som neuspela na pohovore (dôvod taký všeobecný), poslala som životopis aj na viaceré pozície do Swiss Re, Amazon, Johnson & Johnson, Accenture, ING - žiadna odpoveď. Máte nejaký nápad kam by som mohla ešte poslať životopis, resp. nejakú radu ako získať prácu na juniorskej pozícii v korporácii? Ďakujem 🙂)
Korporaty sú pre mamičku s deťmi absolútne nevyhovujúce. Minimalne co sa týka prác.doby a bežné platy okolo 1200€ tiež žiadna sláva na to co všetko požadujú. Korporaty sú fajn pre mladých, dravých a bezdetnych, resp.na získanie praxe po skole. Mala som teraz nedávno pohovor v Dell, aj som postúpila no prácu som nevzala. Keď mi povedali ze 9-18h prác.doba tak som to hneď zavrhla, pri malých deťoch a vytazenom mužovi by to bolo bez šance. Teraz síce majú homeoffice, ale to kvantum práce a čas zostáva rovnaký.
Ahojte, ja pracujem na HR v korporate, robim hlavne nabor (cely lifecycle) a berieme aj mamicky; manazment ich dokonca povazuje za najlepsie zamestnankyne. a nie preto, ze nie su ambiciozne, ale preto, ze su zorganizovane, prijemne na kolegov, trpezlive, radi ucia druhych. Ak hovorite plynule anglicky a mate zaujem o backoffice v korporate, skuste sa mi ozvat. Nic neslubujem, ale urcite to, ze mate ratolesti vas nediskvalifikuje. Prave naopak.
@rainee ako nie je to jednoduche, vela zalezi od pozicie a od sefa. Ja som nastupila do korporatu, ked mala dcera 18mesiacov a po druhej materskej som sa tam vratila. Treba to zobrat ako fakt, ze clovek nema sviatky skoro vobec volne, ale u nas mal vzdy viac flexi pracu manzel tak potiahol on s detmi. Ono velakrat som si tam odsedela fixnu dobu co byva vacsinou 9-15/16 a 16tou som balila pocitac. Jeden dlhsi tyzden v mesiaci, zbytok sa dal v pohode rozvrhnut presne na 8 hodin. Alebo som odisla, kym som sa presunula kolega vypomohol a dorobila som si v klude vecer z domu. Teraz nastupujem do ineho korporatu, uz som dostala echo, ze nie je to bohvieco, vela prace, bordel no som zvedava, ale urcite nemienim robit 9-18, po zauceni nabehnem na svoj rezim 7-16 aj s prestavkou. Ale tak deti su vacsie, po treningu uz same chodia na kruzky cize do tej 17tej sa ta praca este da. Mala som aj ponuku do verejnej spravy, v piatok pracovna doba do 13tej, ale platova trieda taka, ze 1000€ ako mat malinke deti asi beriem, ale ked si to zoberies v cistom, benefity okrem pracovneho casu skoro ziadne, vsak casom keby siel clovek na podporu alebo do dochodku zaplace. A pri tych dnesnych cenach byzov no nezavidim tym mladsim co si len planuju zakladat rodinu lebo pri plate 1000 v hrubom ak by mali obaja ani garsonku v BA clovek uz pomaly nekupi ☹
@dooscoby to máš pravdu, ja pracujem teraz na skrátený úväzok v oblasti bankovníctva. Vzala som to len kvôli prác.dobe, keďže mi nevyhovuje full time pri deťoch. Plat je slaby, robím kvalifikovanú odbornú prácu ktorej je tiež čim ďalej viac. Veľká škoda ze u nás nie je skoro žiadna dobrá práca na 4-6h úväzok, keď pozerám profesiu tak skoro všetko sú len brigády pre študentov, seriózna ponuka sa objaví tak raz za rok. Co mam v okolí mamičky, polovica nerobí ak rodinu manžel uzivi, lebo nezvládajú ťahať pri deťoch dlho v práci. Toto nám tu mamičkám veľmi chýba, flexibilnejsia prác.doba, homeoffice (začali viac až cez koronu). Ved prácu si človek spraví tak ci tak.
@charliebravo este je to aktuálne? Zrovna som v pozícii že hľadám po rd prácu a pozeram po práci v korporate.
@charliebravo práve naopak a ti co nemaju deti sa môžu po***t.. Práve ti su diskriminovani..Ani dovolenku nič.. Čiže matka ktora si trtka každý rok decko je lepšia ako mlady človek ktorý nemá záväzky? Ahaa

Ja som pracovala hned po skole 4 roky v jednej z uvedenych firiem ...a po rd som tam uz nenastupila...to bol job pre zeny bez zavazkov...hocikedy praca do vecera...sviatky nesviatky ked bol closing tak sa pracovalo...vianoce silvester neexistoval...vela sluzobnych ciest konferencii teambildingov v zahranici...dalo mi to vela bol to moj dream job ale teraz popri malej som si musela najst pracu kde koncim o 15 tej a idem po nu do skolky...