Práca v korporáte
Pekný deň baby, chcela som sa spýtať tých z Vás, ktoré pracujete v korporáte, aké musím mať predpoklady na prácu tam? Viem, že určite jazyk, minimálne jeden. Vš nemám.
Dieťa mi spí, prikladám rozprávkový príbeh.
Nadviažem na vzdelanie.
Personalista sa okrem iného pozrie aj na to, čo nemáš a môžeš využiť to, čo máš a bude sa snažiť pripraviť Ti možnosti na postup, pokiaľ ho v Tebe ,,cíti".
Vie, že nemáš zdravotnícke vzdelanie, že nie si lekár, no vidí v Tvojom CV dva cudzie jazyky.
Aktuálne potrebuje dodať nových ľudí pre oblasť výroby zdravotníckych uniforiem a v Tebe objaví potenciál, že mu doplníš tím v oblasti vyjednávania dodávateľov ( látok, šijacích strojov, ihiel, nití, gombíkov) prostredníctvom komunikácie v mali alebo telefonicky.
Pohovor sa bude snažiť naviesť na spôsob, ktorým sa prejavíš v cudzom jazyku písomne a aký máš zvukový prejav reči. Ponúkne Ti možnosť dovzdelania sa kurzom v jazyku, ktorý ovláda a doplní ho o najviac používané odborné termíny pre oblasť šitia.
Teba to môže zaujať a ponúknuť Ti výzvu byť súčasťou tímu a neskôr si budovať svoj tím pre Tvoju oblasť životného záujmu. Toho, v ktorom sa Ty cítiš dobre. Pretože časom získaš pohľad na seba iný, hodnotiť sa budeš inak, ako pred prácou. A získaš hodnoty pre ohodnotenie práce nielen finančne, ale tie, ktoré robia šťastnou Teba, Tvoje okolie.
@darkswan presne tak, mám kolegyne, ktoré ukončili VS štúdium a AJ v CV stupeň B2 avšak vôbec nevedia komunikovať. A poznám xx ľudí, ktorí vôbec nevedia jazyk. Inak myslím mladsia generácia je už na tom omnoho lepšie, môj syn má 11 a mozem povedat, že by sa už dorozumel na slušnej urovni. Filmy pozerá v AJ a veľa sa naňho nachytalo. A presne často citam, že jazyk už nie je take + pre zamestnávateľov, lebo ho už vedia všetci😬 cize hľadajú iné zručnosti
Autorka, pozri, na toto som u nás natrafila, stačí vedieť nemecky. A je to remote work. Teraz prebiehajú pohovory, nástup v auguste.
@laurikagab ahoj, ja presne takuto poziciu vykonavam uz stvrty rok a je toho coraz viac. Pracujem v automobilovom priemysle a je to masaker 🙈🤪
@sagittka 🙈poznám a časom sa len praca pridávala a plat stal..teraz robím už 5 mesiac v doprave, tiež využívam jazyk..sú tam tiež stresy, ale venujem sa jednej problematike..na kvalite toho bolo kvantum.
@laurikagab tak to sa tesim s tebou 👍 Ja neviem kde inde by som sa zamestnala, vsetci hovoria ze v automotive sa zaraba najlepsie, no je to aj najistejsia cesta k vyhoreniu. A presne ako pises, prace pribuda, hlavne VDA si vymysla nove a nove procesy a je to na mozog nielen v smere voci zakaznikom a dodavatelom ale aj v ramci firmy, napriec oddeleniami.
@sagittka Dakujem..tak ja po ukončení na kvalite som bola na pohovoroch a všade hľadali na kvalitu, len ja som povedala, že cokolvek len nie kvalita🙈 možno nákup, predaj..ale všade bolo toho dosť. Kolegovci z iných oddelení ohodnotili ‘kvalitu’ ako najťažšie oddelenie, najviac problemov 😬 a teda keď máš prax na kvalite, máš otvorene dvere všade..keďže kvalita vedela z každého oddelenia všetko. Ja som hladala niečo kde využijem jazyk aby som ho nezabudla.
Ak máš tieto oba jazyky tak sa ujmes aj v IT kľudne na základných poziciach a certifikátmy a rokmi sa vypracujeme cez juniora na seniora
Asistentka, procesu support, projekt support všetko sa naučíš interne

@anjelicek26 kiezby jazyky vedel kazdy, zial to tak v reale nie je...a na sk anglictina a nemcina je fajn kombinacia