icon

Práca v korporáte

22. jún 2022

Pekný deň baby, chcela som sa spýtať tých z Vás, ktoré pracujete v korporáte, aké musím mať predpoklady na prácu tam? Viem, že určite jazyk, minimálne jeden. Vš nemám.

Strana
z2
darkswan
23. jún 2022

@anjelicek26 kiezby jazyky vedel kazdy, zial to tak v reale nie je...a na sk anglictina a nemcina je fajn kombinacia

katkamatka7
23. jún 2022

Dieťa mi spí, prikladám rozprávkový príbeh.
Nadviažem na vzdelanie.
Personalista sa okrem iného pozrie aj na to, čo nemáš a môžeš využiť to, čo máš a bude sa snažiť pripraviť Ti možnosti na postup, pokiaľ ho v Tebe ,,cíti".
Vie, že nemáš zdravotnícke vzdelanie, že nie si lekár, no vidí v Tvojom CV dva cudzie jazyky.
Aktuálne potrebuje dodať nových ľudí pre oblasť výroby zdravotníckych uniforiem a v Tebe objaví potenciál, že mu doplníš tím v oblasti vyjednávania dodávateľov ( látok, šijacích strojov, ihiel, nití, gombíkov) prostredníctvom komunikácie v mali alebo telefonicky.
Pohovor sa bude snažiť naviesť na spôsob, ktorým sa prejavíš v cudzom jazyku písomne a aký máš zvukový prejav reči. Ponúkne Ti možnosť dovzdelania sa kurzom v jazyku, ktorý ovláda a doplní ho o najviac používané odborné termíny pre oblasť šitia.
Teba to môže zaujať a ponúknuť Ti výzvu byť súčasťou tímu a neskôr si budovať svoj tím pre Tvoju oblasť životného záujmu. Toho, v ktorom sa Ty cítiš dobre. Pretože časom získaš pohľad na seba iný, hodnotiť sa budeš inak, ako pred prácou. A získaš hodnoty pre ohodnotenie práce nielen finančne, ale tie, ktoré robia šťastnou Teba, Tvoje okolie.

laurikagab
23. jún 2022

@darkswan presne tak, mám kolegyne, ktoré ukončili VS štúdium a AJ v CV stupeň B2 avšak vôbec nevedia komunikovať. A poznám xx ľudí, ktorí vôbec nevedia jazyk. Inak myslím mladsia generácia je už na tom omnoho lepšie, môj syn má 11 a mozem povedat, že by sa už dorozumel na slušnej urovni. Filmy pozerá v AJ a veľa sa naňho nachytalo. A presne často citam, že jazyk už nie je take + pre zamestnávateľov, lebo ho už vedia všetci😬 cize hľadajú iné zručnosti

bambulka814
24. jún 2022

Autorka, pozri, na toto som u nás natrafila, stačí vedieť nemecky. A je to remote work. Teraz prebiehajú pohovory, nástup v auguste.

https://rec.telekom.com/job/Košice-IT-Academy-f...

sagittka
6. aug 2022

@laurikagab ahoj, ja presne takuto poziciu vykonavam uz stvrty rok a je toho coraz viac. Pracujem v automobilovom priemysle a je to masaker 🙈🤪

laurikagab
6. aug 2022

@sagittka 🙈poznám a časom sa len praca pridávala a plat stal..teraz robím už 5 mesiac v doprave, tiež využívam jazyk..sú tam tiež stresy, ale venujem sa jednej problematike..na kvalite toho bolo kvantum.

sagittka
7. aug 2022

@laurikagab tak to sa tesim s tebou 👍 Ja neviem kde inde by som sa zamestnala, vsetci hovoria ze v automotive sa zaraba najlepsie, no je to aj najistejsia cesta k vyhoreniu. A presne ako pises, prace pribuda, hlavne VDA si vymysla nove a nove procesy a je to na mozog nielen v smere voci zakaznikom a dodavatelom ale aj v ramci firmy, napriec oddeleniami.

laurikagab
7. aug 2022

@sagittka Dakujem..tak ja po ukončení na kvalite som bola na pohovoroch a všade hľadali na kvalitu, len ja som povedala, že cokolvek len nie kvalita🙈 možno nákup, predaj..ale všade bolo toho dosť. Kolegovci z iných oddelení ohodnotili ‘kvalitu’ ako najťažšie oddelenie, najviac problemov 😬 a teda keď máš prax na kvalite, máš otvorene dvere všade..keďže kvalita vedela z každého oddelenia všetko. Ja som hladala niečo kde využijem jazyk aby som ho nezabudla.

bambinomio99
7. aug 2022

Ak máš tieto oba jazyky tak sa ujmes aj v IT kľudne na základných poziciach a certifikátmy a rokmi sa vypracujeme cez juniora na seniora
Asistentka, procesu support, projekt support všetko sa naučíš interne

Strana
z2