icon

Práca v Lidli

14. júl 2023

Ahojte.Mám ponuku práce v Lidli.Mám však obavy,totiž mám kŕčové žily na nohách a aj cítim,že kĺby kolenné a bedrové budem musieť dať pozrieť asi...Je tu niekto ,kto má takéto ,nazvem to problémy,dá sa to zvládnuť.?

Strana
z2
sheila121
Odpoveď bola odstránená
klarissa25
14. júl 2023

@sheila121 ved to stačí pozorovať tie predavacky v jednote....a ešte ked presne ich počuješ sťažovať sa 😅😅

karinka223
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
barbora19911
14. júl 2023

Áno tiež som si všimla že v Lidli samé ženy 😑 ktovie prečo ..a ano sintra a Lidl sa nedá porovnať ale aj v sintre bola robota veľmi veľmi náročná 🤦 a hlavne pri tých hnusnych ženách čo tam robili 🤦

martinkatinka
14. júl 2023

@klarissa25
@sheila121
My mame kazdy tyzden tovar. Non food treba do 48 hodin vylozit. To pridu zabalene palety, treba vsetko vykrabicovat, upratat a to vsetko na predajni. Ta co ne na pokladni, vyklada nieco po blizku, no to sa nabeha hore-dole. A este furt sa prekladaju veci z regalov raz tam, raz tam.... U nas sa vecer este musi komplet upratat textil aj nonfood, vsetko uhladne, kabinky vycistit, povysavat.... Akoze neviem si predstavit, ze cely den len sedis a cakas na zakaznika v nejakom malom butiku. Unudila by som sa....

klarissa25
14. júl 2023

@martinkatinka ja so tiež taka...ja potrebujem fungovať a nie len tak sedieť alebo stat...

marsmykkok
14. júl 2023

@barbora19911 Lebo pre nejakú ženu so strednou školou, bez riadnej praxe, mimo BA, bez známosti je Lidl platovo strop, čo vie zarobiť, robí tam aj veľa samoživiteliek napríklad. Chlap so strednou školou, bez riadnej praxe, bez známosti má tých možnosti oveľa viac vzhľadom na to že je chlap (práca v sklade, ťažšia práca vo výrobe-nie na všetky pozície berú ženy, stavebníctvo, kamion atd) a aj s vyšším zárobkom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
14. júl 2023

@klarissa25 ja si aj myslim, ze niekedy je nas tam fakt malo...v takom takku su 3 aj cez vikend a len tam postavaju niekedy. My furt mame co vykladat a furt uctovat... Niekedy by som sa aj chcela viac venovat tym zakaznikom, no musis zase letist na kasu....

marsmykkok
14. júl 2023

@sheila121 Tak to záleží vždy od vedúcej/vedúceho konkrétnej predajne že koho uprednostní, niekto uprednostní niekoho z "fachu" , niekto práve preto, že pozná iné obchody a bude špekulovať a porovnávať z fachu nechce, niekde napríklad berú iba mladých, človek od 35 nemá šancu, hoci má kondičku, ale vedúci/vedúca má pocit, že nebude vládať. Niekde zase sa automaticky pýtajú, či má človek auto svoje a chodil by na aute, človek odkázaný na autobusy alebo vlaky je pre nich neflexibilný a považujú to za neprekonateľnú prekážku. To je fakt už individuálne kto koho uprednostní. Ale poznám aj maminky samoživitelky s viacerými deťmi, mladé so školami všeobecnými typu gymnázium, čo sa tam ako mladé po materských a teda takmer so žiadnymi pracovnými skúsenosťami dostali do Lidla. Teda je to vždy o človeku čo vyberá.

mima1608
14. júl 2023

Ja som robila v Lidli ako 25 ročná, bez nejakých zdravotných problémov a vydržala som 2 roky (presne na deň). Schudla som 10kg tam. Proste musíš tam robiť všetko - vykladať palety s chladeným/mrazeným, zeleninu, pekáreň, atď. U mňa bolo posledná bodka, keď ma s 38 teplotou nepustili domov a ešte som musela vykladať 5 paliet chladeného. Tieklo zo mňa, hlava sa mi točila, bolo mi do plaču, ale nikoho to nezaujímalo (ale teda ja som mala aj "šťastie" na extrémne nepríjemnú manažérku, ktorá ľudí brala ako otrokov len.
U nás bolo bežné, že 1 človek sám musel vyložiť 5-8 paliet tovaru za zmenu a nikto mu nepomohol. Po prípade pekáreň - ráno prišlo 7 paliet mrazeného pečiva, ktoré bolo treba uložiť do mraziaceho boxu, samozrejme, že to robil ten čo mal pekáreň sám a ešte ho potom dodrbali, že nemá napečené. A ja som maximálne neznášala tú faloš, keď prišla kontrola z hora. Také divadlo sme pred nimi vždy museli hrať ako je všetko dokonalé, že mi bolo na grc, s prepáčením. A vrchol bol, keď jeden manažér z Nemecka obvinil kolegyňu, že kradne peniaze z kasy, lebo mala 3 centy vedľa šuplíka (človek si ich nevzal s výdavkom). A praktiky ako roztrhaný paragraf, rušenie dovolenky naplánovanej (lebo je inventúra) a tak podobne bolo bežné. A treba rátať s tým, že ak máš napísané, že robíš do 14tej, tak to tak nemusi byť. My sme pravidelne ťahali do 16-17h na rannej a na poobednej do polnoci alebo jednej rána. Naša manažérka ešte aj také veci robila, že kontrolovala koľko stornujeme na kasach a potom sme jej museli vysvetľovať čo sme prečo pred 3 týždňami vystornovali a bola schopná nás obviniť, že klameme zákazníka a podobne. No čisté psycho 🫤

letfenixa
14. júl 2023

@klarissa25 myslela som to riadne ironicky. Ja sa tam minimálne každý druhý krát rozculim.

klarissa25
14. júl 2023

@letfenixa aha tak si to myslela.. už rozumiem..

vava_1994
14. júl 2023

@mima1608 s tou teplotou to mám podobne. V lete som dostala úpal a ešte som aj zvracala a strasne mi povynadavali,že ako to že som im to dala vedieť v noci (písala som vedúcej sms) keď som o 5 mala byť v robote.. lebo asi som mala predpovedat buducnost a dat in vediet v predstihu a cely boží deň mi vyvolavala manazerka aj veduca nech pridem že je veľa ľudí a nemá isť kto za kasu. Žiadne pochopenie nič.

mima1608
14. júl 2023

@vava_1994 čistí otrokári. Ja keď som mala Covid (počas covidu som tam aj končila vlastne), tak bola povinná 14 dňová karanténa na začiatku. A ja som okrem toho mala aj dost zlý priebeh a keď som sa vrátila do práce (hneď na 15ty deň a celý týždeň mi napísala medzismeny čiže som ani kasu nemávala, lebo u nás proste medzismena nemala), bola som ešte taká slabá a fakt som už nevládala, tak som na 4ty deň povedala manažérke, že sa cítim zle, či nemôžem mať dnes proste kasu a jej reakcia bola, že čo vlastne chcem, 14 dní som bola doma a oni NA MŇA robili.
Alebo keď som sa vrátila po konizácii do práce, gyn mi zakázala sa namáhať a dvíhať ťažké, manažérke som to povedala aj s tým, že dr povedala, že do práce ma pustí,len ak jej odprisahám, že sa nebudem namáhať. Sľúbila mi hory doly, aby som sa vrátila, tak som volala dr, ukončila PNku, na druhý deň šla do práce ráno a bum - bez kasy, vykladať chladené, ďalší deň pekáreň... A keď som vybuchla, tak na mňa tá mrcha pozerala ako na zjavenie. Ja nechápem, že žena sa takto dokázala a dokáže chovať k ľuďom. A v Lidloch je toto bežné čo sledujem. Oni asi tých manažérov školia, aby boli svine mám taký pocit 🫤

datanka
14. júl 2023

Necitala som este vsetky komenty,ale co pises v prispevku,ani neskusaj tam ist🤣robim tam 5rokov a je to drina a otrocina.musis byt max.zdravy clovek,aj to o par rokov v tej praci uz nebudes🙈vela kolegyn je uz dlhodobo PN.operovane platnicky,kolena,ja mam karpalny tunel a tiez ma asi caka operacia.ak nie si v 100% zdravotnom stave,fakt nie

datanka
14. júl 2023

@karinka223 on je naj.mozno platovo.ale to fakt zasluzena drina😁

karinka223
Odpoveď bola odstránená
mima1608
15. júl 2023

@karinka223 presne. Mne za 2 roky preplatili 10h nadčasov, lebo ostatné mi dali nútené voľno, aby nemuseli platiť. A nikdy nezabudnem na posledné Vianoce tam, keď mi poslali 606 eur výplatu. V Novembri som si dovolila mať týždeň dovolenky a takto mi to dogabalo výplatu podľa nich. A posledný mesiac čo som tam bola mi nevyplatili čo mali (školenie + 2 paragrafy), tak som tam volala a velice sa ospravedlňovali, že doplatia a doplatili 7 (!!!!!) eur. Som nevedela či mám plakať alebo sa smiať 😅😅😅

drahomirrra
15. júl 2023

Dievcata, ja som ten typ zakaznika, co vzdy slusne pozdravi, podakuje, poprosi. Lebo stal na druhej strane barikady ako student brigadnik. Len kludne piste tie katastrofalne skusenosti, nech tie typy “nas zakaznik, nas pan” vidia, ako v supermarketoch ludia musia driet. Ja to viem uz od cias, kedy som ako studentka brigadovala v hypertescu. Nikdy, nikdy viac.

Strana
z2