icon

Práca v Lidli - osobné skúsenosti

miminapl
14. nov 2014

Mám otázočku baby,
mám prácu ale zle platenú a hľadám niečo iné...zaujíma ma od vás, ktoré máte osobnú skúsenosť s prácou v Lidli ( prípadne tesco, kaufland) ako ste spokojné, aký máte príjem a ako sa pracuje na smeny...ďakujem za každé info, robím za minimálku a verím že nižšie sa už ani ísť nedá 😀

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko Mne sa to zdá sakra málo.

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko Na dôchodok Ti stačí pracovať posledných 5 rokov. Ak máš 30 -40 tak Ti to je na dve veci. To za prvé a za druhé, myslíš, si že bude ešte na nejaké dôchodky? Ty sa musíš zabezpečiť aj tak sama a investovať, alebo si našetriť. Zo 450 € platu je to nemožné!!!

zajko_usko
24. mar 2016

preco by to bolo nemozne? ak nechodis kazdy den po kavickach a restikach a neminas na handry tak preco nie?mne v skrini nevysi posledna kolekcia....varim si doma a aj na cajik nejdem do restiky ale si ho zalejem doma....ja som si teraz v lidli po 2 r kupila na seba za 20e veci...sveter a 3 tricka....radsej doprajem detom.....tie maju vsetko podstatne

zajko_usko
24. mar 2016

@natalym v akej casti republiky byvas?vsak tolko nezarobia ani na vychode...alebo sa odstahuj do BA.tam sice zarobis 600-800e ale podnajom stoji 300-500 ...takze ta to vyjde narovnako...alebo chod do zahranicia....mala som volakedy aj ja velke oci ,ale staci mi to co mam....som viacmenej spokojna....a dakujem bohu za vsetko co mi doteraz dal....

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko Tak ak si spokojná, tak potom je všetko ok. Len nechápem teda kto sa to sťažuje, že málo zarobí. Podľa mňa je 450 € na hanbu, podpriemerný plat. Neviem potom kde chodia ľudia na také sumy, ku nám príde chlap a povie, že chce 2000 € a aj odišiel, lebo inde asi toľko zarobí. No áno potrebuje, lebo žena je na MD.
Al obdivujem kto takto dokáže vyžiť, ako Ty.

jaannkkaa
24. mar 2016

@miminapl bud rada aj za tu minimalku ja som sa po materskej vratila do robotky naspat na miesto kde som bola pred materskou a po prvej vyplate som plakala tyzden....po 5 rokoch vo firme som dostavala menej ako minimalku ☹

dasenka26
24. mar 2016

@miminapl čo takto zvýšiť si kvalifikáciu napríklad jazykovými vedomosťami AJ, NJ...?? Potom by si mohla vyberať medzi lepšími ponukami s lepším platom..🙂

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko Ja to chápem ani nemám veľké oči, ja len chcem za svoju prácu a čas dostať primeraný plat a ak sa všetci ako Ty budeme pozerať takto tak budeme stále a večne robiť veľmi ťažkú prácu za také malé peniaze. Pre mňa má môj čas a moja práca vyššiu hodnotu.

natalym
24. mar 2016

@jaannkkaa To je na zaplakanie.

diridiridin
24. mar 2016

Síce je to sto rokov stará téma- ale vyjadrím moju skúsenosť. Myslím, že pre psychiku je rozumnejší nejaký menší reťazec. Ja som pracovala v Lidli po strednej, prakticky sa nezastavíš, do kasy, vykladáš, do kasy, vykladáš... Nadčasy boli samozrejmosť, či som mohla, či nie. Takže je to aj fyzicky náročné... Ale na to by som kašlala, najhorší na lídli sú zákazníci a to, že je tam stále plno. Všetci sú nervózni, babky upindané... Mne vadila hlavne tá atmosféra. Nakoniec, keď mi jedna nechutná ženská nadávala do všetkého možného, lebo zobrala si zlé vajcia a nedokázala pochopiť, že to sú podstielkové a tie jej nemôžem dať za cenu tých bežných vajec... A keď som jej povedala, že nemôžem za to, že nevie čítať, tak ma vyhodili :D Chvala bohu. Odvtedy stále pracujem s ľudmi, nikdy nikdy som nemala problém, len v tom Lidli sa mi ľudia zdali superšvihnutí. 🙄 😀

zajko_usko
24. mar 2016

@natalym alebo si najdi prachateho

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko Nepochopila si o čom točím, ale nevadí. 😉

diridiridin
24. mar 2016

@zajko_usko pozri, ty si spokojná s tým, že vyžijete z výplaty, že nemáte hypotéku, že vyžijete z 900 eur.
To, že má niekto iné ambície a chce napríklad chodiť po kávičkách, chce napríklad chodiť na dovolenky, chce radšej prerobiť chalupu naraz a 30 rokov splácať hypotéku ale sedieť na dvore s vyloženými nohami, nie tráviť leto pri miešačke... To je na konkretnom človeku.
Takže sa tu nehašterte, kto chce zarábať viac a má na to vlohy, tak viac zarábať bude a bude žiť aj iný štandard. Kto je spokojný ako pokladník za 450 (za tolko robím teraz aj ja, ale dokončujem si školu, mám iné ambície aj na tom pracujem), tak nech robí pokladníka. Veď je to každého vec.

zajko_usko
24. mar 2016

@diridiridin mi leto netravime pri miesacke si predstav....ale máme rozum a nebudeme sa zadlžovať na 30 rokov....máme všetko čo potrebujeme......a dovolenky?nám staci raz ročne ísť na predĺžený vikend.mám síce záhradnícke školu ako aranzer kvetinar a je len otázka času aby som si otvorila živnosť a myslím si,že slušne zarobím.....my sme spokojný stým čo máme,ďakujeme bohu za to,čo nám dal....nepytame viac,pretože ľahko nám môže vziať to čo máme a potom nebude nič.....sedieť na dvore s vylozenymi nohami? Predstav si,že často to praktizujeme keď je pekné....mame rodinný dom ,dvor....ale žiadnu hypo a vstávame azaspavame každý deň s tým,že čo ak náhodou zostane môj bez práce?nemusím sa báť že banka príde a vezme nám dom.......máme aj čosi našetrené pre súrne prípady...život nieje len o užívaní a míňaní.....

maria.vinea
6. apr 2016

@janeta21
Toto. Znie super tiez si predstavujem taky styl prace ked chcem dat malicku do jasli od sepptembra este tam robis ?

zajko_usko
6. apr 2016

@maria.vinea záleží od filiálky....ale ja som chcela len pólov.uvazok a dali má na smeny

nikoletah
6. apr 2016

Ja mam polovicny uvazok a robim len sobotu a nedelu 🙂

zajko_usko
6. apr 2016

@nikoletah ja som. Chcela len tiež koli deťom a supli má na smeny

piacere
6. apr 2016

@zajko_usko ma platíme za hypo + nájom toľko, čo by sme dali len za podnájom. Aj v podnájme môžeš prísť o prácu a budeš si musieť zbaliť saky paky a odsťahovať sa k rodine alebo do menšieho podnájmu... a tiež ti nikto peniaze za podnájom nevráti. Ak by sme sa mali na to pozerať takto, tak 90% mladých na Slovensku nemá vlastné bývanie, ale tlačí obrovské prachy ľuďom, kt. pokúpili za komunistov byty po 10.000SK a teraz na nich zarábajú na podnájmoch nenormálne peniaze.....
Začínali sme v podnájme, v jednoizbovom byte... nájom sme platili mesačne 9000,-Sk... keď prišlo prvé SIPO prenajímateľa do schránky, skoro ma vystrelo... platil nájom 2100,-SK....
A čo sa týka ambícií a spokojnosti s platom... áno, sú oblasti, kde je človek rád, že nejakú prácu vôbec má.... ale sú ľudia, ktorí si nemyslia, že sa "trápili" na vysokej škole a študovali odbor, kt. ho baví kvôli tomu, aby robili napr. poskoka za pár šupiek.... A sú ochotní sa ďalej vzdelávať a robiť pre to niečo, aby sa dostali na lepšie.... napr. môj muž.... na východe poskok za pár šupiek, na západe (ale po naučení sa anj na komunikatívnej úrovni) vývojový konštruktér vo Vaillante....
Mne napr. v lete končí materská dovolenka a ak teda nechcem sedieť v Lídli za pokladňou (čo veru nechcem....), tak sa od septembra každý týždeň "trápim" s angličtinou a chodím k lektorke na hodiny... popri deťoch....

maria.vinea
6. apr 2016

ja mam jedno dieta v skolke a jedno este stale doma, preto o tom uvazujem, a kebyze pracujem na sidlisku, kde byvam o to lepsie... nemusim jazdit za pracou

zajko_usko
6. apr 2016

@piacere no ked mylsis ze zarobos 1000e tak si na omyle ..jedine ze by si riaditelovi robila podlozku

piacere
6. apr 2016

@zajko_usko 😅 toto si ani nezaslúži komentár....

nikoletah
6. apr 2016

V pohode zarobis 1000, musis robit v BA zastukynu a mas v cistom ;)

zajko_usko
6. apr 2016

@nikoletah zastupkyna tolko nema......ani nahodou

janeta21
6. apr 2016

@maria.vinea áno, pracujem

diridiridin
6. apr 2016

@piacere piacere, ona nepotrebuje podnájom,pokiaľ som dobre vyčítala zdedili dom, takže sú za vodou, nemajú problém nadobudnúť niečo, ako väčšina ľudí. Tá najväčšia finančná položka im týmto odpadla. Ja som akurát kúpila pošahaný dvojizbák za 36 000, čo je ešte extrémne dobrá cena :D My musíme buď zarábať dosť, aby sme našetrili (haha ale to už je fakt vysoká suma zárobku) alebo zarábať dosť na to, aby sme poplatili hypotéku, za ktorú sme si nehnuteľnosť kúpili.

piacere
6. apr 2016

@diridiridin veď to... ono sa ľahko vykrikuje "ja by som sa nezadĺžila na 30 rokov", ak človek nie je nútený riešiť vlastné bývanie.... 🙂

linda4444
26. júl 2016

@kvietok1181 ahoj.. ja nastupujem do lidla v auguste, na poziciu pokladnicky.. trosku sa obavam tych zmien... kedze mam doma 9 mesacne dvojicky... ale nejako ich uzivit musim tak preto musim do prace... kedy sa tam priblizne konci po poobednej? myslim realny cas.. a este taka prosba.. ako je to so vstupnou prehliadkou?

4ocka
11. okt 2016

@linda4444 ahoj, ako v tom lidli? Paci sa ti?

katastrofan
11. okt 2016

No ženy obdivujem Vás, že robíte tú otročinu v Lídli za pár šupov a trpíte buzeráciu, ktorú by si reťazce voči svojim zamestnancom nedovolili v domovských krajinách, ja byť mladá a nemať tu bohatých príbuzných, alebo vlastné dlhmi nezaťažené bývanie tak odídem, vonku sa žije oveľa lepšie a zamestnávatelia sa k zamestnancom nesprávajú ako k otrokom.......