icon

Práca v Lidli - osobné skúsenosti

miminapl
14. nov 2014

Mám otázočku baby,
mám prácu ale zle platenú a hľadám niečo iné...zaujíma ma od vás, ktoré máte osobnú skúsenosť s prácou v Lidli ( prípadne tesco, kaufland) ako ste spokojné, aký máte príjem a ako sa pracuje na smeny...ďakujem za každé info, robím za minimálku a verím že nižšie sa už ani ísť nedá 😀

katastrofan
12. okt 2016

Kamarát žije dlhodobo v Nemecku a hovorí, že práca pokladníka je tu vážená a dobre platená profesia, plat okolo 2000 , každý si ju považuje a zamestnávatelia sa k nim správajú slušne a s úctou, sú radi za každého dobrého pokladníka, však tam je hmotná zodpovednosť, je to náročná a dôležitá práca.

katastrofan
12. okt 2016

"Iba 20% Slovákov sa ozve, ak sa im stane krivda. V Rakúsku to je presne naopak, ozve sa 80 % poškodených."
Prestaňme byť ticho a hovorme nahlas o neprávostiach!

nikoletah
12. okt 2016

@katastrofan kumne nikto neprava ako k otrokom. 😂 nech sa paci mozes ist..

katastrofan
12. okt 2016

no možno k tebe nie, nepoznám Tvoju pozíciu , možno si jedna z riťolezkýň, prepáč , pokiaľ to nie je pravda,ale drvivá väčšina diskuteriek sa veľmi sťažuje........

ursul
14. okt 2016

No ja som včera nastúpilA do Lidl skladu tak som veľmi zvjedaf

katastrofan
16. okt 2016

Zástupcovia švajčiarskych odborov sú spokojní. Dohoda ukazuje, že je možné získať korektnú výplatu aj v maloobchodnom sektore. Od decembra zvyšuje minimálnu mzdu pre svojich zamestnancov švajčiarska skupina predajni nemeckého reťazca potravín Lidl. Z doterajších 3800 švajčiarskych frankov sa mzda zvyšuje na rovných štyri tisíc (3265 eur), čo v priemere znamená nárast o 5 percent medzi horšie platenými pracovníkmi. Pre zmenu sa spoločnosť rozhodla spoločne s odbormi, nová minimálna mzda tak bude vo Švajčiarsku najvyššou v danom odvetví. Minimálna mzda sa ale netýka len uchádzačov bez praxe, zvyšovať sa bude aj profesionálom s praxou. Pracovníci, ktorí majú za sebou najmenej dva roky skúseností môžu dostať minimálne 4100 frankov mesačne, zatiaľ čo ich kolegova s trojročnou praxou musieť mať na výplatnej páske z najmenej 4250 frankov mesačne. Dcérska spoločnosť Lidl otvorila svoj ​​prvý obchod vo Švajčiarsku pred štyrmi rokmi, dnes má v krajine 90 obchodov a zhruba 2000 zamestnancov.

emilia25
16. okt 2016

@katastrofan skoda ze to je vo svajciarsku a nie tu na sk.

ataz
16. okt 2016

Ahoj, ja robím v Lidli, v sklade. Prac. doba 6hod./ 5 dní v týždni, samozrejme pred výplatami a sviatkami je to cca o hodku dlhšie. Práca fyzicky dosť náročná, ale dá sa...tým, že sa maká, tak aj čas uteká velmi rýchlo. Stíham popri práci všetko, aj keď večer odpadávam. Nemenila by som 😉 Ako to chodí v potravinách neviem, ale pokial je dobrý kolektív, tak všetko ide lepšie.

ataz
16. okt 2016

@ursul ahoj, si v Seredi alebo v Nemšovej?

margotka33
16. okt 2016

@ataz ahoj ty pracujes v seredi v sklade?

hankahc
16. okt 2016

Aj som chcela nastúpiť do skladov do Serede. Len neviem ako to je lebo som počula, že voľný víkend je raz za 5 týždňov.

margotka33
16. okt 2016

@hankahc uff.. ja som pocula tiez vselico.. niekto je spokojny, niekto nie.. preto by som chcela info od niekoho kto tam realne pracuje.

ataz
16. okt 2016

@margotka33 nie, ja som v Záborskom (Prešov) v Seredi sú vraj ešte lepšie podmmienky než v PO - aspoň tak sa vraví 🙂
Volný víkend je ako kedy...raz za mesiac, raz za 2mesiace a potom možno aj 3-4x za 2mesiace... ja som napr. mala minule po 4mes...volný celý víkend. No nastúpila som v polke júna po materskej ( som v Lidli od r. 2011 ) a v auguste som mala 2t. dovolenku, takže sa na to nepozerám tak, že po 4mes. 🙂
je to presne ako píšeš, niekto spokojný je, niekto nie...no po pravde..vo väčšine to býva tak, že niekto nie je spokojný nikde 😀 V PO nemám šancu (okrem štátnej sféry) nájsť si prácu, aby som ráno v pohode stíhala odviesť deti do školky a poobede po + voziť na krúžky a dalších xy vecí... všade sú dvojsmenky a ovela slabšie platené, alebo robíš od vidím do nevidím...takže tak. Je to vážne ťažká práca... no po platovej stránke to nie je až také zlé, keď robíš 30hod. za týždeň ( navyše sa fakt ťahá hodka, ktorá ide do nadčasov a tie si vyberieš v slabšom období, ked sa končí napr. o 2hej.

alexandraalexandrova
16. okt 2016

@ataz
@ursul baby tymi skladmi sa mysli nieco mimo predajni, nejaky velkosklad, ci? Asi nemysliet sklad priamo na predajni, ze?

ataz
16. okt 2016

@alexandraalexandrova mimo predajni, v predajni pokial viem žiadny sklad nie je. Lidl má len 3 veľkosklady : Nemšová, Záborské pri Prešove a pred letom sa otváral v Seredi

margotka33
16. okt 2016

@ataz ako sa tam dostanem na pohovor? Vzdy to skusam cez lidl kariera.. ale nikdy ma nepizvali.. :D

ataz
16. okt 2016

@margotka33 treba poslať životopis, motivačný list a čakať...neviem odkiaľ si, v Seredi myslím, že berú nových, u nás momentálne nie a na predajnich netuším...

margotka33
16. okt 2016

Hladam v Seredi. Pocula som, ze su tam smeny aj iba ranne.. O take nieco by som mala zaujem..

margotka33
16. okt 2016

@ataz normalka cez lidl kariera? Alebo, myslis, ze tam mozem prist osobne do skladu, prijme ma tam nejaky veducko na pohovor?

ataz
16. okt 2016

@margotka33 normálne im pošli na adresu - alebo ak chceš, tak to môžeš zaniesť osobne na personálne. Na pohovor ti budú volať. Ja som v r.2011 čakala myslím mesiac

margotka33
16. okt 2016

Ok. Dakujem za radu. Ja vzdy posielam ziadost cez lidl kariera a vzdy mi ziadost zamietnu..

margotka33
16. okt 2016

@ataz mozes mi napisat do ip kolko tam cca zarabas? diky.

alexandraalexandrova
16. okt 2016

@ataz kazda predajna ma sklad, ale len taky maly, zmesti sa tam len to co je nutne...vdaka ti za info 🙂

ursul
16. okt 2016

@margotka33
@hankahc v seredi,zatiaľ iba školenia boli,tak uvidím,známe co mam si chvália,len ja mám strach z vozíka,tak na mňa myslite
@ataz

hankahc
16. okt 2016

Treba poslať životopis cez profesiu, alebo cez stránku čo ma úrad práce. Do Serede stále hľadajú do skladu. Ja sa chystam tam poslať životopis v decembri. Uvidím, či mi odpisu.

hankahc
16. okt 2016

@ursul ja som tiež počula že v Seredi je to zatiaľ ok. Vozík myslíš vysokozdvizny? Ja čo mám info tak nepotrebuješ robiť s vozíkom tam sa robí s nejakým strojom nejake počítadlo kde sa píše počet odobratých krabic za ktoré ukladas na paletu. Je to rozdelené na mužské a ženské oddelenie. Aspoň tak som to ja pochopila.

nikoletah
17. okt 2016

@hankahc aj zeny maju vozik, nie vysokodvizny ale mensii elektricky 😆

ataz
17. okt 2016

@ursul na vozík si zvykneš 🙂 do týždňa na nom budeš lietať jedna radosť, uvidíš 😉

ataz
17. okt 2016

@hankahc no musíš mať vozík, ako inak by si si zberala krabice? Takže máš zle info 😉 Vozík ma monitor, kde ti ukazuje kolko čoho máš vziať. My robíme už len cez tolkmen/ sluchadlo. Ten na foto je bez monitoru, hodíš si na vidly dve palety a skladáš... do výšky cca 2m

hankahc
17. okt 2016

@ataz dik už som v obraze.. vyzerá to lepšie ako som si to predstavovala