Ako sa stať učiteľkou v materskej škole?
Ahojte, chcem sa spýtať - pohrávam sa s myšlienkou, že po RD by som nastúpila do materskej škôlky ako učiteľka. Len neviem čo na to potrebujem. Mám síce vysokú školu avšak odbor Personalistika a po škole som pracovala ako personalistka. Nakoľko tu nemáme rodinu na pomoc (máme dve dietky) a ani v práci neviem robiť z domu, tak som na pár rokov chcela ísť skúsiť pracovať v materskej škole ( aby sme vykryli prázdniny, choroby,...).
Nemáte niekto podobnú skúsenosť alebo neviete čo by som potrebovala- aké kurzy, nadstavby?
Ďakujem
@nessie_m na to potrebuješ žiaľ školu nie kurz.
Dvojročné pomaturitné štúdium zatiaľ stačí.
Kurzy 🤣
@nessie_m na to potrebuješ žiaľ školu nie kurz.
@karin160298 NASTASTIE skolu, uz fakt si kazdy mysli, ze moze ist do skolstva
Kurzy 🤣
@anonym_d124ad
nesmej sa, v zahranici je to normalne. Urobis si kurz 3-6 mesiacov a mozes pracovat ako opatrovatelka, vychovavatelka v skolke a v skole. Potom je extra kurz na vychovavatelku pre postihnute deti.
@anonym_d124ad
nesmej sa, v zahranici je to normalne. Urobis si kurz 3-6 mesiacov a mozes pracovat ako opatrovatelka, vychovavatelka v skolke a v skole. Potom je extra kurz na vychovavatelku pre postihnute deti.
@svetlonos smejem sa, lebo na Slovensku to mozne nie je. Lebo na Slovensku nie je v skolke opatrovatelka, ale pedagog. Dokonca v triede predskolakov bude musiet mat VS. Uz by sme konecne mohli prestat dehonestovat ucitelov v skolke a mysliet si, ze tam moze ucit kazdy s akoukolvek skolou, ved sa tam len hraju. Nie, nehraju, aj v skolke prebieha vzdelavaci proces vedeny pedagogom.
@svetlonos smejem sa, lebo na Slovensku to mozne nie je. Lebo na Slovensku nie je v skolke opatrovatelka, ale pedagog. Dokonca v triede predskolakov bude musiet mat VS. Uz by sme konecne mohli prestat dehonestovat ucitelov v skolke a mysliet si, ze tam moze ucit kazdy s akoukolvek skolou, ved sa tam len hraju. Nie, nehraju, aj v skolke prebieha vzdelavaci proces vedeny pedagogom.
@anonym_d124ad
mimo Sk v skolke vedie tiez pedagog. S kurzom si pomocna vychovavatelka. Je to pekna praca. Polemizovat o tom, kto je hodnotnejsi je na inu temu.
A ja osobne nikde uciteliv nedehonestujem.
@nessie_m školu. Pracuje sa aj cez prazdniny. Aj poobedne a vystúpenia, porady. Všetko je večer. Ale najskôr skola. Ja som práve v prvom ročníku.