icon

Práca v Nemecku ako živnostník

darkness22
Včera o 12:19

Ahojte idem si k vám po radu.. Začiatkom januára ideme aj s kamarátom pracovať na živnosť ako pomocný elektrikári
Zohnal som aj fajn firmu o ktorej viem že platí na čas len je tu jeden problém a to je to že 22€/h 60h týždeň ale ubytovanie si každý platí zvlášť , oni mi síce povedali že ubytovanie vedia zabezpečiť ale 25€/deň sa mi zdá dosť akoze viem je to Berlín drahé mesto ale keď som prezeral airbnb/ booking boli tam aj o niečo lacnejšie , Myslíte že bude lepšie ísť cez ubytko ktoré je zabezpečené alebo ísť do rizika a najist lacnejsie?

svetlonos
Včera o 12:32

@darkness22
Ehm, 25e /h bral elektrikar v DE pred 20 rokmi. S ubytkom neporadim.

anonym_bb9398
Včera o 12:35

@darkness22 zatobis 1350 na tyzden a dat 175 na ubytovanie ti je vela? Ved byvaj aj pod mostom. Sam si si odpovedal - bud mas istotu alebo riskujes pre par usetrenych.
Ono tie nezabezpecene ubytovania nemusia byt suvisle na cely tvoj pobyt, to si uvedom. Tiez je otazka kde budes byvat - lebo je rozdiel byvat 15 minut od pracoviska alebo hodinu. A tiez nie je ziadna slava kazdy tyzden, ci dva sa stahovat. Otazka je aj samotne ubytovanie - motel, hostel, byt, rodinny dom. Vybavenie domacnosti a podobne. Ak vas je viac, moze byt riesenie zdielany prenajom, no ako vravim, to ubytovanie nemusi byt k dispozicii v kuse na cely pobyt. A tiez - nie vsetci prenajimatelia prenajmu nehnutelnost robosom, obzvlast z vychodu.
Moj ex robi vo FR, oni nemaju zabezpecene ubytovanie, takze viem o com pisem. Oni ubytko vybavuju pre istotu cez francuza. Ja ked som im vybavovala, tak 4 z 5 im ubytovanie odmietli.

anonym_559571
Včera o 13:36

@darkness22
Len taky detail podľa mna max dovolenych hodín je 48 a všetko nad tým je prescas úplne iná sadzba.

darkness22
autor
Včera o 13:40
@anonym_559571

@darkness22
Len taky detail podľa mna max dovolenych hodín je 48 a všetko nad tým je prescas úplne iná sadzba.

@anonym_559571 Ahoj na živnosť to tak nefunguje , keby ideme na pracovnú zmluvu tak áno

anonym_559571
Včera o 13:59
@darkness22

@anonym_559571 Ahoj na živnosť to tak nefunguje , keby ideme na pracovnú zmluvu tak áno

@darkness22
Sorry preto som to napísal lebo ta suma je ako keby ste robili na plat, možno že sa mýlim ale je asi 50 na hodinu pre nemcov

darkness22
autor
Včera o 14:03
@anonym_559571

@darkness22
Sorry preto som to napísal lebo ta suma je ako keby ste robili na plat, možno že sa mýlim ale je asi 50 na hodinu pre nemcov

@anonym_559571 V pohode ja to chápem pekne si to napísal , 175 týždenne za ubytovanie sa dá ale v dnešnej dobe vidím inzeráty kde aj platia ubytovanie tak preto si nechám radšej poradiť..

anonym_8ebc59
Včera o 16:51
@svetlonos

@darkness22
Ehm, 25e /h bral elektrikar v DE pred 20 rokmi. S ubytkom neporadim.

@svetlonos čítaš ze pomocný elektrikár? To nie je kvalifikovaná práca. 22 eur za pomocné práce je ok

anonym_8ebc59
Včera o 16:54
@darkness22

@anonym_559571 V pohode ja to chápem pekne si to napísal , 175 týždenne za ubytovanie sa dá ale v dnešnej dobe vidím inzeráty kde aj platia ubytovanie tak preto si nechám radšej poradiť..

@darkness22 hlavne uvidíš aké je to ubytovanie, s koľkými pokope, aké pohodlie, čistota atď. Keď tii to bude vychádzať môžeš si potom nájsť sám. Najprv sa zorientuj a uvidíš.

eurosomar
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
Včera o 19:42
@anonym_8ebc59

@svetlonos čítaš ze pomocný elektrikár? To nie je kvalifikovaná práca. 22 eur za pomocné práce je ok

@anonym_8ebc59
citam, na zivnost je to malo. Uz len "blbe upratovanie" na zivnost v at mas 25/h. Ved ked z toho odrata co treba, kolkoze mu ostane?

darkness22
autor
Včera o 19:59
@svetlonos

@anonym_8ebc59
citam, na zivnost je to malo. Uz len "blbe upratovanie" na zivnost v at mas 25/h. Ved ked z toho odrata co treba, kolkoze mu ostane?

@svetlonos Veru áno

darkness22
autor
Včera o 20:01

Ale zas treba brať ohlad nato, že niesme vyštudovaný elektrikari a že tam ideme len ako pomocníci ale tiež som krútil hlavou keď som videl 22€ hodinovka a ubytovanie si hradí každý zvlášť