Práca v Nemecku ako živnostník
Ahojte idem si k vám po radu.. Začiatkom januára ideme aj s kamarátom pracovať na živnosť ako pomocný elektrikári
Zohnal som aj fajn firmu o ktorej viem že platí na čas len je tu jeden problém a to je to že 22€/h 60h týždeň ale ubytovanie si každý platí zvlášť , oni mi síce povedali že ubytovanie vedia zabezpečiť ale 25€/deň sa mi zdá dosť akoze viem je to Berlín drahé mesto ale keď som prezeral airbnb/ booking boli tam aj o niečo lacnejšie , Myslíte že bude lepšie ísť cez ubytko ktoré je zabezpečené alebo ísť do rizika a najist lacnejsie?
@darkness22 zatobis 1350 na tyzden a dat 175 na ubytovanie ti je vela? Ved byvaj aj pod mostom. Sam si si odpovedal - bud mas istotu alebo riskujes pre par usetrenych.
Ono tie nezabezpecene ubytovania nemusia byt suvisle na cely tvoj pobyt, to si uvedom. Tiez je otazka kde budes byvat - lebo je rozdiel byvat 15 minut od pracoviska alebo hodinu. A tiez nie je ziadna slava kazdy tyzden, ci dva sa stahovat. Otazka je aj samotne ubytovanie - motel, hostel, byt, rodinny dom. Vybavenie domacnosti a podobne. Ak vas je viac, moze byt riesenie zdielany prenajom, no ako vravim, to ubytovanie nemusi byt k dispozicii v kuse na cely pobyt. A tiez - nie vsetci prenajimatelia prenajmu nehnutelnost robosom, obzvlast z vychodu.
Moj ex robi vo FR, oni nemaju zabezpecene ubytovanie, takze viem o com pisem. Oni ubytko vybavuju pre istotu cez francuza. Ja ked som im vybavovala, tak 4 z 5 im ubytovanie odmietli.
@darkness22
Len taky detail podľa mna max dovolenych hodín je 48 a všetko nad tým je prescas úplne iná sadzba.
@darkness22
Len taky detail podľa mna max dovolenych hodín je 48 a všetko nad tým je prescas úplne iná sadzba.
@anonym_559571 Ahoj na živnosť to tak nefunguje , keby ideme na pracovnú zmluvu tak áno
@anonym_559571 Ahoj na živnosť to tak nefunguje , keby ideme na pracovnú zmluvu tak áno
@darkness22
Sorry preto som to napísal lebo ta suma je ako keby ste robili na plat, možno že sa mýlim ale je asi 50 na hodinu pre nemcov
@darkness22
Sorry preto som to napísal lebo ta suma je ako keby ste robili na plat, možno že sa mýlim ale je asi 50 na hodinu pre nemcov
@anonym_559571 V pohode ja to chápem pekne si to napísal , 175 týždenne za ubytovanie sa dá ale v dnešnej dobe vidím inzeráty kde aj platia ubytovanie tak preto si nechám radšej poradiť..
@darkness22
Ehm, 25e /h bral elektrikar v DE pred 20 rokmi. S ubytkom neporadim.
@svetlonos čítaš ze pomocný elektrikár? To nie je kvalifikovaná práca. 22 eur za pomocné práce je ok
@anonym_559571 V pohode ja to chápem pekne si to napísal , 175 týždenne za ubytovanie sa dá ale v dnešnej dobe vidím inzeráty kde aj platia ubytovanie tak preto si nechám radšej poradiť..
@darkness22 hlavne uvidíš aké je to ubytovanie, s koľkými pokope, aké pohodlie, čistota atď. Keď tii to bude vychádzať môžeš si potom nájsť sám. Najprv sa zorientuj a uvidíš.
@anonym_8ebc59
citam, na zivnost je to malo. Uz len "blbe upratovanie" na zivnost v at mas 25/h. Ved ked z toho odrata co treba, kolkoze mu ostane?
@svetlonos Veru áno
Ale zas treba brať ohlad nato, že niesme vyštudovaný elektrikari a že tam ideme len ako pomocníci ale tiež som krútil hlavou keď som videl 22€ hodinovka a ubytovanie si hradí každý zvlášť

@darkness22
Ehm, 25e /h bral elektrikar v DE pred 20 rokmi. S ubytkom neporadim.