Práca v Nemecku bez znalosti jazyka
Ahojte chcela by som sa spýtať ci mate podobnú vec ako ja mam priateľa co pracuje v zahraničí mňa nedávno vyhodili z prace tak som chvíľu bola doma a priateľ mi veľmi chybal boli sme malo spolu keďže nemá toľko dovolenky a nemá prácu na turnusy. Som teraz s nim v nemecku. A neviem jazyk cchem sa spýtať ci to je nejaký veľký problém ak mi stačí nejaká pomocná práca chyžná alebo pomoc v kuchyni alebo v sklade. Určite tu nechcem ostať žiť nastalo prišla som hlavne kvôli nemu a aby som si niečo viac zarobila. Aspoň trochu. Chcem sa spýtať ci mate nejakú podobnú skúsenosť
Sup na lokalny urad prace. Oni ta vedia celkom dobre odsuportovat. Odporucia aj kurz jazyka. Ak sa posnazis, dostanes nemcinu rychlo na uroven aby si mohla zacat robit normalnu pracu. Jazyk je najdolezitejsi. Lepsie podla mna na zaciatku investovat do 3 mesacneho intenzivneho kurzu, ako ist robit uplne za minimalku.
@wade priatel povedal ze musíme nájsť najprv byt kde ma môžu za evidovať prihlásiť potom zaregistrovať a potim si môžem. Hľadať prácu. Úprimne stačila by mi aj taka co som písala vyššie aj za tu sú dobre peniaze 1500 a vyššie. Nemcinu sa aspoň nejaké slovicka snažím učiť aj sama
@erika292001 skús sa zamyslieť. Ak by si mala nejaký penzión, hotel a mala chyžnú, pomocnú silu, ktorá nerozumie ničomu, čo od nej chceš, bol by to pre teba veľký problém?
Odpoved na tvoju otázku, aspoň základy by si mala mat. Jedine, že natrafis na nejakého slovenského, českého… šéfa, tak môžeš pracovať bez toho.
Ahoj, ak by si mala záujem, napíš mi správu. Učím nemčinu, mám dlhoročné skúsenosti, aj so začiatočníkmi. Určite by som vedela pomôcť. 😊
@erika292001 Priateľ býva v byte, či na ubytovni? Ak v byte, prečo ťa neprihlási k sebe? Ak nehovoríš nemecky a nemáš prácu, nikto ti byt neprenajme.

Sup na lokalny urad prace. Oni ta vedia celkom dobre odsuportovat. Odporucia aj kurz jazyka. Ak sa posnazis, dostanes nemcinu rychlo na uroven aby si mohla zacat robit normalnu pracu. Jazyk je najdolezitejsi. Lepsie podla mna na zaciatku investovat do 3 mesacneho intenzivneho kurzu, ako ist robit uplne za minimalku.