icon

Práca v second hande

27. aug 2025

Ahojte, práve som skončila vysokú školu a nastupujem pre začiatok do second handu (textil house Košice). Peniaze potrebujeme, tak som si povedala že to skúsim. Určite hľadám ďalej, aby som si našla niečo podobné môjmu oboru, ale chcem sa opýtať, či to je podľa vás v pohode práca. Viem,že robiť tam treba,plat je dobrý...počas školy som rok a pol robila v potravinách, za kasou,v sklade, robila som cenovky, dokladala...
Máte niekto skúsenosti? Aká je tam práca?
Ďakujem 🙂

zelenykvet
27. aug 2025

@anonym_autor nemam osobnu skusenost, no z reakcii v inych diskusiach budes mat posilku zadarmo. Mne osobne by sa protivilo tam pracovat, mne to smrdi. Ja viem, ze je to chemicky vycistene, no nemozem si pomoct. Ak ale pracu potrebujes, chod do toho. Inak ja by som hladala dalej. Kosice su velke mesto.

autor
27. aug 2025
@zelenykvet

@anonym_autor nemam osobnu skusenost, no z reakcii v inych diskusiach budes mat posilku zadarmo. Mne osobne by sa protivilo tam pracovat, mne to smrdi. Ja viem, ze je to chemicky vycistene, no nemozem si pomoct. Ak ale pracu potrebujes, chod do toho. Inak ja by som hladala dalej. Kosice su velke mesto.

@zelenykvet určite hľadám ďalej, len na začiatok som nechcela ostať nezamestnaná 🙂

fairyviktoria13
27. aug 2025

@anonym_autor Ahoj, pracovala som v second hand obchode, nie konkrétne tohto reťazca ale je to podobné, najviac sa dohliada na to, aby sa čo najmenej kradlo, čo je v KE bohužiaľ bežné, takže na to ťa určite upozornia, druhá vec je vykladanie tovaru. Väčšinou chodí tovar v 1 deň cez víkend, (možno u vás je to inak) a vtedy musia predavačky makať a zoradiť čo najlepšie oblečenie podľa pohlavia, veľkosti, detské/dámske/pánske, u nás sa to ešte hrotilo aj s usporiadanim na vešiakoch - muselo to ísť od najväčšieho čísla po najmenšie. Prišlo mi to zbytočné keď som videla ako to hneď ľudia rozhádzali. A tvojou úlohou je vlastne udržiavať aj poriadok na predajni, čiže vždy byť v strehu😅 Ale ak si už robila v obchode tak vieš že s ľuďmi je to niekedy ťažké. Držím palce a snáď sa naskytne aj lepšia ponuka na prácu 🙂

marci987
27. aug 2025

Prosím ťa aký plat je v takomto obchode. Zaújimalo by ma to, kedže tiež nad tým premýšľam.

autor
27. aug 2025
@marci987

Prosím ťa aký plat je v takomto obchode. Zaújimalo by ma to, kedže tiež nad tým premýšľam.

@marci987 neviem ako je to v iných obchodoch, ale tam to je v hrubom 950 eur,ja si uplatňujem nezdaniteľnú časť, 130 eur mám dochádzkový bonus (ak v ten mesiac nemám pn alebo dovolenku) a 120 eur mám príspevok na stravu. Okolo 1000 v čistom. Na začiatok je mi zatiaľ aj to dobré 🙂

marci987
27. aug 2025
@anonym_autor

@marci987 neviem ako je to v iných obchodoch, ale tam to je v hrubom 950 eur,ja si uplatňujem nezdaniteľnú časť, 130 eur mám dochádzkový bonus (ak v ten mesiac nemám pn alebo dovolenku) a 120 eur mám príspevok na stravu. Okolo 1000 v čistom. Na začiatok je mi zatiaľ aj to dobré 🙂

@anonym_autor Tak to je pekný peniaz podľa mňa 🙂

autor
27. aug 2025
@marci987

@anonym_autor Tak to je pekný peniaz podľa mňa 🙂

@marci987 ale áno je

alickapusinka
27. aug 2025

Mám sekáče robim sama na seba kálvaria na cele dni.A popritom chodim na 4 hodiny do roboty keby som nemala kamarátku a muža tak nezvladám.Dalej ženu na žehlenie a kamarátku na opravu oblečenia. Na to mi už neostava čas.Od rána do obed do klasickej roboty a potom už len sekáče do večera.Potom ked zavriem dokladam triedim vešam na vešiaky takže myslím si že ked robim sa ma na seba a je to veľmi náročne ked robiš pre druheho sa poriadne narobiš.Ver mi vlastna skúsenosť.

anonym_43ffa8
27. aug 2025

@anonym_autor Áno robila, ale v inom meste.Ale krátko, keďže sa robilo od rána do večera, každá druhá sobota ,občas dali voľno cez týždeň a nevedela som veľa krát dopredu ,takže mi bolo na nič. Nemohla som si veľa krát nič vybaviť a nie raz som nemohla deťom ani na vystúpenie ísť. Chodila som domov o siedmej večer. A to vykladanie podľa farby,veľkosti to sa priznám neznášala som. Navyše zlý kolektív. Mohli sme si vymeniť ,alebo dohodnúť sa ,že ťa niekto zastúpi keď bolo treba a mňa ako poslednú nikdy nemal kto.
Takže som si našla inú prácu.

autor
28. aug 2025
@anonym_43ffa8

@anonym_autor Áno robila, ale v inom meste.Ale krátko, keďže sa robilo od rána do večera, každá druhá sobota ,občas dali voľno cez týždeň a nevedela som veľa krát dopredu ,takže mi bolo na nič. Nemohla som si veľa krát nič vybaviť a nie raz som nemohla deťom ani na vystúpenie ísť. Chodila som domov o siedmej večer. A to vykladanie podľa farby,veľkosti to sa priznám neznášala som. Navyše zlý kolektív. Mohli sme si vymeniť ,alebo dohodnúť sa ,že ťa niekto zastúpi keď bolo treba a mňa ako poslednú nikdy nemal kto.
Takže som si našla inú prácu.

@anonym_43ffa8 no musím zatiaľ vydržať kým si nájdem inú prácu, ale sedieť doma nezamestnaná nechcem tiež

marci987
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_43ffa8 no musím zatiaľ vydržať kým si nájdem inú prácu, ale sedieť doma nezamestnaná nechcem tiež

@anonym_autor Prosím ťa , čo maš vyštudované?

anonym_fd9ddd
28. aug 2025

@anonym_autor no ale musis mat stastie na kolegyne.Ked tam budes mat harpie tak amen tma.A vlastne bohato staci len jedna harpia aby ti to dala pocitit.Potom az uvidis o aku pracu ide.

autor
29. aug 2025
@anonym_fd9ddd

@anonym_autor no ale musis mat stastie na kolegyne.Ked tam budes mat harpie tak amen tma.A vlastne bohato staci len jedna harpia aby ti to dala pocitit.Potom az uvidis o aku pracu ide.

@anonym_fd9ddd tak stále môžem odísť 🙂 zametať so sebou určite nenechám

anonym_43ffa8
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale poznám veľa ľudí čo s tým v pohode a aj sa im páči.

autor
29. aug 2025
@anonym_43ffa8

@anonym_autor Ale poznám veľa ľudí čo s tým v pohode a aj sa im páči.

@anonym_43ffa8 ďakujem 🙂 dúfam teda že to bude v pohode

anonym_749b79
30. aug 2025

Preboha, po skončení VS ísť robiť do second handu?! Štátnice boli už v máji, co si odvtedy robila? A prečo si počas štúdia nebrigadovala v studovanom odbore? Čo si vlastne vystudovala?

anonym_f778e8
30. aug 2025

študovala si sociálnu prácu alebo nejaký príbuzný obor?

autor
30. aug 2025
@anonym_749b79

Preboha, po skončení VS ísť robiť do second handu?! Štátnice boli už v máji, co si odvtedy robila? A prečo si počas štúdia nebrigadovala v studovanom odbore? Čo si vlastne vystudovala?

@anonym_749b79 pretože práca v mojom odbore mi zarobí o 300 eur menej ako práca v secondhande 🙂 štátnice som mala v auguste, počas vysokej školy som pracovala v hoteli a v supermarkete ,neštátnicovala som v júni kvôli slepému črevu 🙂

autor
30. aug 2025
@anonym_749b79

@anonym_749b79 a keď si mám vybrať či budem robiť za ledva 700 eur to čo som študovala 5 rokov, alebo budem mať 1000 eur inde, úplne v pohode budem robiť inde 😂

aurelia2000
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_749b79 a keď si mám vybrať či budem robiť za ledva 700 eur to čo som študovala 5 rokov, alebo budem mať 1000 eur inde, úplne v pohode budem robiť inde 😂

@anonym_autor Čo si vlastne vystudovala? V akom obore tak málo platia? Napadá ma len učiteľstvo - v tom prípade si tento štát zaslúži to, čo ideš urobiť.

autor
30. aug 2025
@aurelia2000

@anonym_autor Čo si vlastne vystudovala? V akom obore tak málo platia? Napadá ma len učiteľstvo - v tom prípade si tento štát zaslúži to, čo ideš urobiť.

@aurelia2000 hádate správne 🙂 peniaze jednoducho treba, takže bohužiaľ...a to nie je len v tomto, štátna správa ne na tom podobne...verejné zdravotníctvo, úrady...

anonym_0e7c91
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je super plat, ja ako odborny asistent na VS s dvoma doktoratmi a 20 rocnou praxou nemam tolko v cistom🥲

autor
31. aug 2025
@anonym_0e7c91

@anonym_autor to je super plat, ja ako odborny asistent na VS s dvoma doktoratmi a 20 rocnou praxou nemam tolko v cistom🥲

@anonym_0e7c91 je mi smutno z toho ako je to tu nastavené 😔 a že prečo toľko ľudí odchádza..