icon

Práca v štátnej správe

kkikii
12. okt 2016

Ahojte pracujete alebo ste pracovali v štátnej správe.. Co presne ste robili a je to vhodná práca aj pre absolventov?

Strana
z2
ibrunova
13. okt 2016

@katarinapekna Tabuľka platov vo verejnej správe je verejne dostupná na nete, môžeš sa pokochať 🙂 Prvých päť platových tried je pod úrovňou minimálnej mzdy... Lepšie to majú možno tí, čo sú tam už strašne dlho a nabehol im aký taký osobný príplatok, teraz je to už s osobnými na zaplakanie, aspoň teda u nás..

papricka33
13. okt 2016

@katarinapekna ako učiteľka s VŠ, príplatkom za triednictvo, prax som ledva doskrabala na 640 v hrubom. Robila som aj v štátnej správe, na UPSVaR. Za takú roboticku... uuuplna spokojnosť 😉 Hneď by som zase šla. (Keby to nebola take tlacenkove miesta). S prstom v zadku som sa všetko naučila za mesiac a už len vyložené nohy 😉 Ale zažila som kolegyne, ktoré vďaka neschopnosti využívať dobre PC, pruzne reagovať na zmeny v legislatíve, išli vypľuť dušu a bohužiaľ si to odnášali klienti 😖 Zo všetkych robôt čo som robila (a robila som teda kadečo 🙂 bol pomer: obtiažnosti práce a platu najlepší. Tak som to myslela 🙂

katarinapekna
13. okt 2016

@papricka33 a prečo si tam neostala? Ja mám kvalifikáciu na upsvarovu robotu,ale už by som tam nešla, teda ani som tam nikdy nerobila, iba som tam praxovala,ja v tom nic výhodné nevidím,prehadzovanie papierov zhora dole zvládne naozaj aj dement.

papricka33
13. okt 2016

@katarinapekna práve preto, lebo nemám nikoho, kto by ma tam natlačia 🙂 zastupovala som za materskú (ale musím povedať aj pravdu, ťahalo má to do školstva. mno, mladosť -pochabosť 🙂

ludmilaka
13. okt 2016

@papricka33 Úplný súhlas. Mám to rovnako.

mirdita
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2