Práca v tehotenstve alebo predčasná PN?
Ahojte, mam dilemu. Som v 24tt, mávam občasné krče, občas ani neviem ze som tehotná. Do kolkeho TT ste robili? Kedy ste šli radšej na pn? Podľa mojej obvodnej by som už mala ostať avšak, necítim sa až tak zle žeby som musela sedieť doma. Ďakujem za rady.
@26sonulka11 Nie je ti ich ochotný dat?! Si mu podpísala niekedy prevzatie? Nakolko to potrebuje k riadnej evidencii podla ZP. Naozaj mi rozum stojí pri podobných ľuďoch. Nic v zlom. Ty ani nevies zakladne veci na co máš nárok?
@26sonulka11 no na tvojom mieste sa dám vypísať. Ja som bola pred tehotenstvom operovaná po ženskej stránke a skoro som prišla o maternicu. Takže lekár nechcel nič riskovať.
@evittam nie je mi ochotný ich dat a prevzatie som mu nepodpisala, to zas až taká chorá nie som. Problém je ten, že keď som sa bola pýtať v Lipt. Hrádku na úrade ohľadom týchto veci, pani ma zmietla zo stola, že nárok nemám lebo do 25r ma má živiť matka a tým pádom nárok nemám na nič maximálne na RP. Keď som bola v Tvrdošíne sa pýtať, tak zrazu nárok tam je, len mi presne nevedela povedať v akej výške. Čiže preto som ako na hojdacom koniku a neviem čo môžem co nie. O co žiadať o co radšej sa ani nepytat
@26sonulka11 Inšpektorat prace na neho.
Vsetky 3bezproblemove tehotenstva. Robim na smeny soc. pracovnik vychovavatel a nie je to sedava praca. Mali sme malicke deti, ktore trebalo dvihat, krmit, prebalivat. Velke deti nosit do skolky a skoly. Robila som do 37tt(posunula mi dr. termin porodu) pri vsetkych
@26sonulka11 nehazarduj zbytocne, mala by si ostat na PN, kedze mas tazsiu pracu. Nestoji to za to, kontrakcie v 24tt nie su okej, chce to klud a byt doma.
@26sonulka11 tak daj na radu lekarky. To to za to nestoji... Ja som mala.skor psychicky narocnu pracu a kedze som.byvala.chorlava, radšej som od 4.mesiaca ostala doma.

@janynyna ja som tiež bola zo začiatku na pn vďaka krvácaniu, problémoch s maternicou ze sa mi zväčšovať nechcela, baby rástlo a maternica nič.... Potom mi to voľáko prešlo nastúpila som do roboty, 2t všetko v poriadku, tretí som mala dve 13stky po sebe a to ma odpalilo, odvtedyi brucho začalo tvrdnut, znovu som začala krvou spinit a tak...