Práca v zubnej ambulancii - riziko
Ahojte mamičky, chcem sa opýtať či niektorá z vás pracuje alebo pracovala v zubnej ambulancií počas tehotenstva?
Robím priamo s pacientmi-robím bielenie zubov. Chcela by som sa opýtať či náhodou neviete či sa táto profesia berie ako riziková či nemám začať uvažovať radšej o Pn alebo materskej? Som v 10TT, s doktorkou som sa o tomto zatiaľ nerozprávala nakoľko na ďalšie testy idem až 2.2.22. Čakám prvé dieťa tým pádom ešte ani neviem ako a kedy a kvôli čomu by sa smelo skôr nastúpiť na materskú respektíve niečo pdobné.
Ďakujem velmi pekne
nechapem ako chces uvazovat o materskej? ved na matersku ides 6-8 tyzdnov pred porodom a ziadny iny skorsi termin neexistuje, toto asi tvoju situaciu nevyriesi
kazdopadne zamestnanie ako take (bez ohladu na jeho povahu) nie je indikacia na PN - ak mas rizikove zamestnanie po pisomnom oznameni tehotenstva, je zamestnavatel povinny ta preradit na ine vyhovujuce pracovisko a ak take neexistuje, mas narok ostat doma s nahradou prijmu - co je ale u nas a vacsinu zamestnavatelov utopia a preto to zeny riesia PNkou - kazdopadne nie kazdy gynekolog ta na PN vypise, kedze aj on ma svoje kontroly a ked nie je iny obhajitelny dovod, tak ti ju jednoducho neda a tvoja praca je pre neho irelevantna ale tak uvidis
@ballovaklaudia123 ahoj, pracujem v zubnej ambulancii ako sestra. Som v 23tt a ani nachvilu ma nenapadlo, žeby som išla na PN, lebo je to riziko... Ani teraz keď je korona. Myslim že toto nieje brane ako riziková práca 🙂

ja síce robím na detskej psychiatrii, ako tehotná som dvíhala zo zeme zúriace decko a teda ani ma nenapadlo ísť na PN, a žiadny kopanec som nedostala