icon

Práca v zubnej ambulancii - riziko

ballovaklaudia123
17. jan 2022

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať či niektorá z vás pracuje alebo pracovala v zubnej ambulancií počas tehotenstva?
Robím priamo s pacientmi-robím bielenie zubov. Chcela by som sa opýtať či náhodou neviete či sa táto profesia berie ako riziková či nemám začať uvažovať radšej o Pn alebo materskej? Som v 10TT, s doktorkou som sa o tomto zatiaľ nerozprávala nakoľko na ďalšie testy idem až 2.2.22. Čakám prvé dieťa tým pádom ešte ani neviem ako a kedy a kvôli čomu by sa smelo skôr nastúpiť na materskú respektíve niečo pdobné.

Ďakujem velmi pekne

petruldo
17. jan 2022

ja síce robím na detskej psychiatrii, ako tehotná som dvíhala zo zeme zúriace decko a teda ani ma nenapadlo ísť na PN, a žiadny kopanec som nedostala

petamich
17. jan 2022

nechapem ako chces uvazovat o materskej? ved na matersku ides 6-8 tyzdnov pred porodom a ziadny iny skorsi termin neexistuje, toto asi tvoju situaciu nevyriesi
kazdopadne zamestnanie ako take (bez ohladu na jeho povahu) nie je indikacia na PN - ak mas rizikove zamestnanie po pisomnom oznameni tehotenstva, je zamestnavatel povinny ta preradit na ine vyhovujuce pracovisko a ak take neexistuje, mas narok ostat doma s nahradou prijmu - co je ale u nas a vacsinu zamestnavatelov utopia a preto to zeny riesia PNkou - kazdopadne nie kazdy gynekolog ta na PN vypise, kedze aj on ma svoje kontroly a ked nie je iny obhajitelny dovod, tak ti ju jednoducho neda a tvoja praca je pre neho irelevantna ale tak uvidis

4katarinakralova5
17. jan 2022

@ballovaklaudia123 ahoj, pracujem v zubnej ambulancii ako sestra. Som v 23tt a ani nachvilu ma nenapadlo, žeby som išla na PN, lebo je to riziko... Ani teraz keď je korona. Myslim že toto nieje brane ako riziková práca 🙂