icon

Práca vo Finančnej správe

16. okt 2025

Ahojte, o pár dní začínam pracovať vo FS. Nejaké skúsenosti? Som čerstvá absolventka. Začínam mať pochybnosti, každú chvíľu tam hľadajú niekoho nového🤔

opuska
16. okt 2025

mam dvoch kamosov, co tam pracuju 🙂 muz aj zena. obaja su spokojni, ale kazdy sa podla mna na takuto poziciu nehodi.

autor
16. okt 2025
@opuska

mam dvoch kamosov, co tam pracuju 🙂 muz aj zena. obaja su spokojni, ale kazdy sa podla mna na takuto poziciu nehodi.

@opuska Prečo myslíš? Na akých oddeleniach pracujú, ak teda môžeš povedať?😊

opuska
16. okt 2025

@anonym_autor na danovom 😉

autor
16. okt 2025
@opuska

@anonym_autor na danovom 😉

@opuska Tam idem aj ja. Ja čo som vyčítala z internetu, tak tam vraj žalostne malo platia..

opuska
16. okt 2025

@anonym_autor mavaju aj vyjazdy do terenu, obcas dake skolenia mimo svojho bydliska...pisu reporty...no je to take kadejake, ty musis vediet, ci by ta take nieco bavilo 🙂

anonym_57af05
16. okt 2025
@opuska

@anonym_autor mavaju aj vyjazdy do terenu, obcas dake skolenia mimo svojho bydliska...pisu reporty...no je to take kadejake, ty musis vediet, ci by ta take nieco bavilo 🙂

@opuska aj ja mám známu na tejto pozícii a prác.naplň ako popisuješ
@autorka na plat sa rozhodne nesťažuje, to je tam prvý rok. Tak neviem

1andrea111
16. okt 2025
@anonym_autor

@opuska Prečo myslíš? Na akých oddeleniach pracujú, ak teda môžeš povedať?😊

@anonym_autor na akú pozíciu nastupujes?

zeroz
16. okt 2025

@anonym_autor práca vo FE je široký pojem... Je tam veľa rôznych pozícií a každá je pre niekoho iného...

anonym_3f8afb
16. okt 2025

@anonym_autor na ake oddelenie ides? Sprava, kontrola, exekucne..?

vams
16. okt 2025
@anonym_autor

@opuska Tam idem aj ja. Ja čo som vyčítala z internetu, tak tam vraj žalostne malo platia..

@anonym_autor aká je to suma "žalostne málo"?

autor
16. okt 2025
@anonym_3f8afb

@anonym_autor na ake oddelenie ides? Sprava, kontrola, exekucne..?

@anonym_3f8afb správa

autor
16. okt 2025
@vams

@anonym_autor aká je to suma "žalostne málo"?

@vams vraj cca 900 v hrubom😃

autor
16. okt 2025
@1andrea111

@anonym_autor na akú pozíciu nastupujes?

@1andrea111 registrator

anonym_3f8afb
16. okt 2025
@anonym_autor

@1andrea111 registrator

@anonym_autor tak sprava ci registrator? 🙃 Kazdopadne nudit sa nebudes ani na jednom oddeleni. Plat sa odvija aj od poctu odpracovanych rokov a osobneho priplatku. Ja som tam uz 28 rokov, tak priplatok za vysluhu rokov je vyssi.

anonym_0416e1
17. okt 2025
@anonym_3f8afb

@anonym_autor tak sprava ci registrator? 🙃 Kazdopadne nudit sa nebudes ani na jednom oddeleni. Plat sa odvija aj od poctu odpracovanych rokov a osobneho priplatku. Ja som tam uz 28 rokov, tak priplatok za vysluhu rokov je vyssi.

@anonym_3f8afb u nas stale hladaju, to je tam taky odliv zamestnancov?

anonym_3f8afb
17. okt 2025
@anonym_0416e1

@anonym_3f8afb u nas stale hladaju, to je tam taky odliv zamestnancov?

@anonym_0416e1 vo vacsich mestach zrejme ano. Ja som v malom meste, u nas je stabilny kolektiv. Odchadza sa len na matersku a do dochodku. Ani nepamatam,ze by niekto dal vypoved. Ale tu nie je vela prac.prilezitosti. Praca je vsak narocna, aj ked nezainteresovany by mohol povedat, ze co uz uradnik moze mat na robote 🙃.

anonym_0416e1
18. okt 2025
@anonym_3f8afb

@anonym_0416e1 vo vacsich mestach zrejme ano. Ja som v malom meste, u nas je stabilny kolektiv. Odchadza sa len na matersku a do dochodku. Ani nepamatam,ze by niekto dal vypoved. Ale tu nie je vela prac.prilezitosti. Praca je vsak narocna, aj ked nezainteresovany by mohol povedat, ze co uz uradnik moze mat na robote 🙃.

@anonym_3f8afb v com je to narocne? Myslis koli praci na zmeny?

anonym_3f8afb
18. okt 2025
@anonym_0416e1

@anonym_3f8afb v com je to narocne? Myslis koli praci na zmeny?

@anonym_0416e1 nie, na DU nie je praca na zmeny. Ale ak hovorim za nase oddelenie (sprava), tak je to narocne na terminy, naozaj nic sa neodpusta, neexistuje nieco urobit po lehote, Zodpovednist, psychicky tlak. Prace je strasne vela a hlavne z kazdej oblasti musis mat prehlad. Dph, Fo, Po, Zavisla connost, vsetko. Robim tam 28 rokov a neda sa porovnat praca vtedy a teraz. Ale na druhej strane, mane pružný pracovný cas, istu vyplatu, atd. Takze my, stare motyky tam vacsinou zotrvame. Ale mladi sa rozhliadnu a idu dalej (hovorim, u nas nie, ale vo vacsich mestach ano)

vams
19. okt 2025
@anonym_3f8afb

@anonym_0416e1 nie, na DU nie je praca na zmeny. Ale ak hovorim za nase oddelenie (sprava), tak je to narocne na terminy, naozaj nic sa neodpusta, neexistuje nieco urobit po lehote, Zodpovednist, psychicky tlak. Prace je strasne vela a hlavne z kazdej oblasti musis mat prehlad. Dph, Fo, Po, Zavisla connost, vsetko. Robim tam 28 rokov a neda sa porovnat praca vtedy a teraz. Ale na druhej strane, mane pružný pracovný cas, istu vyplatu, atd. Takze my, stare motyky tam vacsinou zotrvame. Ale mladi sa rozhliadnu a idu dalej (hovorim, u nas nie, ale vo vacsich mestach ano)

@anonym_3f8afb môžem sa opýtať v ktorom meste pracuješ na DÚ?

lienockak
19. okt 2025

@anonym_autor práca registrátora je prvý kontakt s daňovníkom. Registrujú daňovníkov na dane, prideľujú DIČ, zapisujú a riešia všetky zmeny v registrácii na dane. Robia vo viacerých systémoch. Keď niečo zle/neskoro nahrajú, je to problém. Majú krátke termíny na konanie, preto je to náročné. Ak si absolvent, za prax teda nedostaneš k platu nič, plat bude ako bol zverejnený vo výberovom konaní, na ktorý si sa prihlásila a cez ktorý si aj prešla, platová trieda 2. Po prvom mesiaci spravidla býva priznaný osobný príplatok a potom dlho nič, aj dva roky.