Práca vo firme s dlhmi v Sociálnej poisťovni
Prijali by ste pracovnú ponuku od firmy, ktorá je dlžníkom v sociálnej poisťovni vyše milión eur?
Prijali by ste takúto ponuku? Ak by ste dajme tomu zostali závislé od sociálnej dávky. Firma neplatí sociálne poistenie za zamestnancov, je dlhodobým dlžníkom sociálnej poisťovne. S výplatami tiež meška.
@anonym_autor ak by to bola aktualne jedina moznost tak ano, ale hladala by som stale aktivne nieco ine, seriozne. Toto by bolo naozaj len kratkodobe nudzove riesenie, asi lepsie ako sediet doma s uplne nulovym prijmom. Ale teda rozdiel je meskajuca vyplata a nevyplatena mzda, lebo v druhom pripade by som do toho nesla.
Netreba strácať čas s podvodníkmi, ak klamú štát oklamú aj teba, radšej hľadať inde.
s klamármi radšej pokoj.
takže nie, nepracovala.
Nie, uz len z principu
@anonym_autor prosim ta nechod tam pracovat. Je lepsie zostat doma, nez pracovat na inych, ktory ti za to ani nezaplatia.
@anonym_autor prosim ta nechod tam pracovat. Je lepsie zostat doma, nez pracovat na inych, ktory ti za to ani nezaplatia.
@mira0611 no a keď človeka pošle do takej práce úrad práce pod hrozbou vyradenia z evidencie? Môže sa človek na to odvolať, že to nie je ponuka vhodného zamestnania?
@mira0611 no a keď človeka pošle do takej práce úrad práce pod hrozbou vyradenia z evidencie? Môže sa človek na to odvolať, že to nie je ponuka vhodného zamestnania?
@anonym_autor ano, skus to. Povedz, ze by si nerada pracovala v takejto spolocnosti a nech ti ponuknu taku pracu, kde mas moznost aj realne ostat.
Ani omylom. Treba ti problemy??
mna by zaujimalo ako je toto mozne... lebo my sme len prikaz na uhradu zabudli zmenit a spravy chodili samozjreme niekomu kto na to kaslal a za 3mes prisla exekucia.. tak nechapem, ako mze niekto fungovat a podnikat s takymito dlhmi.. deto po kovide.. omesanie DPH o dva tyzdne = exekutor .. a tu firmy v registroch s milionovymi dlhmi a funguju si veselo dalej... uz mali byt v likvidacii
A inak zalezi od firmy, pozicie a inych moznosti.. ak by som nemusela nezamestnala by som sa tam
Odvody do sociálnej poisťovne sú ich problém - to by som neriešila
Problém by bol ak nevyplácajú výplatu. otázka je čo znamená meškajú?
Určite by som na úrade práce spomenula, že nie je celkom seriozna firma - čo už aj tak zrejme vedia
ALE
ak by dali riadnu pracovnú zmluvu, v zlej finančnej situácii by to skúsila.
mna by zaujimalo ako je toto mozne... lebo my sme len prikaz na uhradu zabudli zmenit a spravy chodili samozjreme niekomu kto na to kaslal a za 3mes prisla exekucia.. tak nechapem, ako mze niekto fungovat a podnikat s takymito dlhmi.. deto po kovide.. omesanie DPH o dva tyzdne = exekutor .. a tu firmy v registroch s milionovymi dlhmi a funguju si veselo dalej... uz mali byt v likvidacii
A inak zalezi od firmy, pozicie a inych moznosti.. ak by som nemusela nezamestnala by som sa tam
Jedná sa o zdravotnícke zariadenie, možno preto je to možné.. mňa to zaujíma aj z pohľadu na novelu zákona o hmotnej núdzi, ktorá bude účinná od 1.9.2025, kde v prípade ponuky vhodného zamestnania musí nezamestnaná osoba ponuku prijať, inak bude vyradená z evidencie úpsvar a bude mu odňatá dávka v hmotnej núdzi.
Lebo to je z blata do kaluže, nevravím že ľudia majú brať dávky a sedieť doma na zadku ale toto sa mi nezdá ako vhodná ponuka.
Jedná sa o zdravotnícke zariadenie, možno preto je to možné.. mňa to zaujíma aj z pohľadu na novelu zákona o hmotnej núdzi, ktorá bude účinná od 1.9.2025, kde v prípade ponuky vhodného zamestnania musí nezamestnaná osoba ponuku prijať, inak bude vyradená z evidencie úpsvar a bude mu odňatá dávka v hmotnej núdzi.
Lebo to je z blata do kaluže, nevravím že ľudia majú brať dávky a sedieť doma na zadku ale toto sa mi nezdá ako vhodná ponuka.
@anonym_autor tak pri zdravotnickom je to jedno... tam asi aj malo najdes takych co peniaze nedlzia
@anonym_autor Nikdy. Triast sa kazdy mesiac,ci dostanem nacas vyplatu,to teda nie.
Určite by som na úrade práce spomenula, že nie je celkom seriozna firma - čo už aj tak zrejme vedia
ALE
@patka06 ponúkajú zmluvu na dobu určitú na 6 mesiacov s možnosťou predĺženia, meškanie výplaty je týždeň, dva, a teda neviem ale kolegyňa minulý rok riešila informačne dôchodok a zistilo sa, že dva roky jej nikto neodvádzal sociálne poistenie a teda že tie dva roky sa jej nezapočítavajú, pretože sa to vypočítava z výšky odvodov, a ona tam za tie dva roky žiadne odvody nemá.. toto jej povedali na sociálnej poisťovni
Nie. Nemáš žiadnu istotu ,že výplatu dostaneš . A či načas dostaneš. Veď účty treba platiť načas.
ALE
@patka06 a tie dva roky normálne pracovala a mala aj predložila zmluvu na SP aj ukončenie pracovného pomeru.
@patka06 ponúkajú zmluvu na dobu určitú na 6 mesiacov s možnosťou predĺženia, meškanie výplaty je týždeň, dva, a teda neviem ale kolegyňa minulý rok riešila informačne dôchodok a zistilo sa, že dva roky jej nikto neodvádzal sociálne poistenie a teda že tie dva roky sa jej nezapočítavajú, pretože sa to vypočítava z výšky odvodov, a ona tam za tie dva roky žiadne odvody nemá.. toto jej povedali na sociálnej poisťovni
@anonym_autor Kolegyňa bola prihlásená ako ich zamestnanec, tzn. mali za ňu odvádzať - neodvádzanie je ich dlh a výpočet dôchodku neovplyvňuje, výkaz so sumou odozdali
Ak nemáš dostávať žiadne peniaze, tak by som to zobrala a hľadala niečo lepšie
@anonym_autor Kolegyňa bola prihlásená ako ich zamestnanec, tzn. mali za ňu odvádzať - neodvádzanie je ich dlh a výpočet dôchodku neovplyvňuje, výkaz so sumou odozdali
Ak nemáš dostávať žiadne peniaze, tak by som to zobrala a hľadala niečo lepšie
@patka06 tak to už neviem, či nejaký výkaz niekto odovzdal, toto jej bolo povedané tak možno ju oklamali, neviem, alebo klame ona
@simca06022011 toto by zaujímalo aj mňa... O 1 deň neskôr uhradená splátka dlzneho poistného, a už exekúcia co defakto urýchlila pád firmy.
A to bol dlh v SP ani nie 3000e po kovide. A úhrada odišla 1.2.... Namiesto 31.1...a koniec zablokované firemné účty, bol problém vôbec výplatu vyplatiť. S účtom sa hýbať nedalo. Nechápem ako s dlhmi voči štátu vie firma fungovať.
@simca06022011 toto je normalne vo firmach, ktore maju nad tisic-dve tisic zamestnancov vyssie. Preto socialna trochu oci prizmuri, lebo nechce mat na up/socialke atd. zo dna na den tolko "klientov"...
@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo by sa stalo v prípade, že by si ostala PN, či by ti sociálna PN vyplatila, ak firma za teba nič neplatí.
@simca06022011 toto je normalne vo firmach, ktore maju nad tisic-dve tisic zamestnancov vyssie. Preto socialna trochu oci prizmuri, lebo nechce mat na up/socialke atd. zo dna na den tolko "klientov"...
@vevesh ale to nas nemusi nikoho zaujimat, tieto pravidla maju platit pre kazdeho rovnako, inak tie firmy dlh generuju neustale... nie malych zdierat a pri tychto "oci zatvarat". Inak sa nenaucia dlhy si platit... Raz sme mali exekuciu kvoli 6EURam... (stare spolahlive "dorucovanie" este... nikto o nejakom 6EUR dlhu z roku pana nevedel... :DDD) ... a ono to nie je zo dna na den. Cize nic take by sa nestalo, podla vsetkeho len by si zacali davat pozor a prestali dlhovat a ak na to nezarobia, prehodnotia svoju pracu...
@vevesh mna to hrozne vytaca 😂
@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo by sa stalo v prípade, že by si ostala PN, či by ti sociálna PN vyplatila, ak firma za teba nič neplatí.
@anonym_e2bf43 samozrejme, PN by dostala. Ona nie je dlžníkom voči sociálnej poisťovni
@vevesh mna to hrozne vytaca 😂
@simca06022011 ja to chapem, ale videla som to, takze .... na jednej strane socialna povie no, no, no a na druhej strane firma, okej, zajtra mate 200ludi, o tyzden dalsich 200 a o mesiac 500....tak dobre, zaplatte, ked mozete...asi takto to funguje v reale. Ale ked si mala "rybicka", tak ked sa budes vyhrazat, ze zajtra zatvoris, tak reakcia bude okej, zatvor, prepusti, kde je problem, hlavne zaplat tych 6€....
@anonym_autor ak inak nepojde, myslim, ze mozes nastupit do prace na jeden den a potom dat vypoved v skusobnej dobe.
@anonym_autor buď opatrná, môžeš na to škaredo doplatiť.
Nie, lebo neuvidíš svoje peniaze. A ešte takýto podvodníci ta budú vydierať a vytvoria ti problémy.

@anonym_autor nie, pracovala som v takej, moja výplata chvála bohu chodila presne ale pre szčo kolegyne a kolegov nie, ja som stade po pol r odošla a som rada lebo po tom skrachovali a dlho im trvalo ostatných vyplatiť