Práca zdravotnej sestry
...uz som nacla temu v sukromnej skupine ale akosi sa odpovede nehrnuli.
Chcela by som ,,pokecat,, s inymi zdr. sestrami...o tom, kde pracuju, za aku mzdu, ci ich praca bavi, ci by si toto povolanie vybrali znova atd atd.
Ja som momentalne taka vyhoreta zeby som s tym hned prastila...ale, co dalej?
Mozno okrem pokecu si spravim sajnu aj o tom kde by sa ,,oplatilo,, odist aj ked si myslim, ze situacia na SR je vsade rovnaka.
Ja pracujem v GA, 12ky-vobec nie pravidelne, teraz napr taham uz druhy tyzden denna,nocna, po nocnej, denna a tak dokola cize chapete, ze uz som mimo...doma mam male dieta, rodinu, nic nestiham, som strasne unavena a zarobim...no k tomu vsetkemu by som povedala - velky p*d. Demotivovana som maximalne...
Ja som sice momentálne na materskej,ale v Rk to funguje obdobne...v case dovoleniek a vypadku sestry sa robia 12tky,vikend jeden volny za cely mesiac...
Robila somna chirurgii kde by som sa nerada vrátila,určite sa pokusim po navrate do prace dostať do jednosmennej prevadzky,lebo 2-3smeny pri dvojcatach...pre mna nepredstavitelne...
Ahoj, super temu si zalozila. Ja som sice byvala zdravotna sestra, takze aktualne info nemam, ale rada si to precitam.
A keby si isla ucit na SZS alebo na bakalarske odbory? Napriklad osetrovatelstvo a podobne veci?
No. Ja byt vami idem robit opatrovatelku bohatej rodine v BA ktora vas bude chciet 40hod tyzdenne a zaplati vam 800-1000eur
@trdelnik234 ja mam Bc., ucit nemozem a ani nemam take ambicie. Mna moja robota bavi, tu problem nie je, ale tie zmeny, to je proste aj na kona moc...ked su dobre zmeny, tak som v pohode ale takto....a ked si clovek ani nemoze povedat, ze sak nevadi, vydrzim za tie prachy...jaj boze...praveze tie prachy su na tom najviac smiesne
@sosanna88 Ahoj, V zdravotnictve robim 16ty rok a z toho piaty na Slovensku. Presla som si uplnym vyhorenim a viem ako hlboko dokaze zasiahnut cloveka. Mne pomohlo na par rokov vypadnut z toho blazinca , dat sa dokopy fyzicky aj psychicky.Keby som mala v 15 rokoch krystalovu gulu a videla buducncost , idem inym smerom
Ahoj..neviem kolko mas rokov,ako dlho robis sestru..ja pracujem sice v CR,ale ver,ze aj tu je to podobne..jednoducho sestier niet,mech si hovori kto chce,co chce..a tento sucasny stav odsieraju bohuzial tie,ktore zostali..u nas to bolo este horsie ako u vas,ale akurat som zostala tehotna,v tom najhorsom..takze to pre mna bolo vykupenie..od roboty som si odpocinula..teraz v auguste uz ma caka navrat..zvazovala som vselico..nejaku amb,len 8hodinovy prac.cas,dpkonca aj uplny odchod z tejto ciernej diery..no nakoniec ma zlomilo to,ze tu pracu jednoducho milujem a zatial si neviem predstavit robit nieco ine a niekde inde..takze zatial zostavam..i ked to nebude lahke,mam z toho hruzu,hlavne,ci neutrpi syn a manzel..takze uvidim..podla mna by v zdrabotnictve malo robit len ludia,ktorych to,i cez tie zle veci,ktorych je bohuzial viac,naplna..inak je to cele zle..u teba je to mozno len teraz take blbe obdobie,ze vela sa toho zleho zbehlp naraz..ono to prejde..ale ked ne,tak sa neboj odist,skusit nieco uplne ine..bo nespokojna,vyhorena nepomozes nikomu,sebe a svojej rodine uz vobec ne..drz sa,nech coskoro zasa vyjde u teba slniecko😉
Dobrý deň zdravotné sestry a ostatní zdravotní pracovníci. Chcela by som sa spýtať na názor, či je podľa vás škodlivá práca na omkologii, konkretne s cytostatikami. Dakujem za názory

Ahoj,
ja som tiez sestricka, ale ja som zo Slovenska odisla. Pracujem v Londyne a teda podmienky tu mame uplne ine.
Tie otrasne sluzby na slovensku si pamatam, a taktiez si pamatam, ako som bola stale v robote a na nic ine som nemala cas. Do tyzdna som mala 4 sluzby (48 hodin, minus prestavky, tak to mas akurat pracovny limit s par nadcasmi).
Tu pracujem pre NHS, mame 37,5 pracovny tyzden, tiez pracujem na oddeleni, robim od 7,30 - 20,00 - a aaano, mam zaplatene aj hlasenie a preberanie sluzieb, ziadne take prid skor, aby smt to stihli.
Robim 13 sluzieb za 4 tyzdne, vacsinou denne, nocnych je menej. Ak sa robia nocne, tak sa robia aspon 3 nocne za sebou, co ja viem po, ut st a potom uz je volno cely tyzden.
Inak, mne ked niekto povie, ze vsak po nocnej mam volno, tak ma to vytaca, lebo vsak po nocnej je sleep day - spiaci den, a de fakto ja uz som v tento den odrobila 8 hodin.
A este, ludia zavidia tie dni volna, ze fajn, vybavis si, nikto uz ale nezavidi moje vianoce, velku noc stravenu v robote, tak isto aj vikendy, ani tie 12, ked niekedy clovek drzi mocak par hodin, lebo neni kedy sa ist vycuurat a takist vrzgajuci zaludok od hladu.
No nejak som sa rozpisala, uplne chapem tvoje pocity a aj tu bezmocnost, hlavne ked ti sefka natrieska sluzby ako na debila.
Kludne si tu mozes vyliat srdce 🙂