icon

Práce na doma pre rodičov detí so špeciálnymi potrebami

27. júl 2025

Ahojte, začnem tým, že som na opatrovateľskom príspevku a starám sa o dieťa so špec.potrebami. Viackrát som sa snažila o brigády, polovičné úväzky a musela som to vzdať. Raz som mohla prísť, potom nie....No nevzdávam to a chcela by som si nejak privyrobiť z domu.Terapie sú nákladné a skúšam, hľadám. Mám hotelovú akadémiu , ne a aj na strednej úrovni, takže to len zlepšujem zatiaľ.No vedeli by ste mi poradiť ,kde zohnať takéto ponuky. Na doma? Hocičo, niečo manuálne napríklad.Viem, že mnohokrát ide aj o podvod. Tak sa skusam poradiť tu s Vami. Budem vdacná za tipy.🫶

t1nusa
27. júl 2025

@anonym_autor poradím z vlastnej skúsenosti - zverejní si životopis na profesii a kdekoľvek sa dá, denne sleduj pracovne ponuky, druha možnosť - urob si LinkedIn profil a začni sa prepájať s ľuďmi, ktorí by ťa mohli zamestnať, samozrejme sleduj ľudí z oblasti, v ktorej by si chcela pracovať

denkabemommy
27. júl 2025

@anonym_autor nič manuálne nezoženieš, prečo by to dávali robiť ľuďom na Slovensku, keď je to v Číne neporovnateľne lacnejšie. Rieš jazyky k tomu odporúčam aj appku Tandem - je určená people to people, komunikácia v danom jazyku (písomne aj calls aj diskusie). Keď budeš vedieť komunikovať v 2 jazykoch máš veľkú šancu si niečo reálne nájsť. Lebo v podstate máš len 2 možnosti 1.vediet jazyky 2. Vedieť niečo iné z digitálny -marketing,IT,…

autor
27. júl 2025
@t1nusa

@anonym_autor poradím z vlastnej skúsenosti - zverejní si životopis na profesii a kdekoľvek sa dá, denne sleduj pracovne ponuky, druha možnosť - urob si LinkedIn profil a začni sa prepájať s ľuďmi, ktorí by ťa mohli zamestnať, samozrejme sleduj ľudí z oblasti, v ktorej by si chcela pracovať

@t1nusa ďakujem.Toto urobím, možno sa mi aj ujasní, aké sú vlastne možnosti

autor
27. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor nič manuálne nezoženieš, prečo by to dávali robiť ľuďom na Slovensku, keď je to v Číne neporovnateľne lacnejšie. Rieš jazyky k tomu odporúčam aj appku Tandem - je určená people to people, komunikácia v danom jazyku (písomne aj calls aj diskusie). Keď budeš vedieť komunikovať v 2 jazykoch máš veľkú šancu si niečo reálne nájsť. Lebo v podstate máš len 2 možnosti 1.vediet jazyky 2. Vedieť niečo iné z digitálny -marketing,IT,…

@denkabemommy ďakujem. Vďaka veľmi za tipy na zlepšenie jazykov.

melanta
28. júl 2025

Veľmi ťažko sa radí práca na doma, ak nevieme, čo ovládaš. Vo všeobecnosti ale platí, že ak nechceš robiť MLM, tak tvoje možnosti vychádzajú z toho, čo vieš ponúknuť. Full remote pozícii je dnes výrazne menej a väčšina z nich je pre kandidátov, ktorý majú niečo, čo zamestnávateľ chce - konkrétne vzdelanie, jazyky na úrovni minimálne B2, často okrem Aj aj ďalší jazyk, rôzne zručnosti. Ak nič z tohto nemáš, tak pozeraj ponuky telefonický operátor a práca z domu na profesia.sk a kariera.sk. Tie sa vyskytujú pomerne často a v podstate nevyžadujú od kandidátov nič špeciálne. Samozrejme, v čase, kedy telefonuješ, sa musíš 100% venovať volaniu - čiže nemôže ti dieťa niečo hovoriť, nemôžeš ty nedvihnúť lebo sa venuješ dieťaťu a podobne. Ak chceš zvýšiť svoje šance, uč sa jazyky a zvyšuj si kvalifikáciu. Pozeraj si ponuky na profesia.sk a kariera.sk, kde ponúkajú aspoň čiastočný HO, aby si videla, aké ponuky to sú a aké sú tam potrebné zručnosti a vzdelanie. Povenuj sa stránke jaspravim.sk tam ľudia ako SZČO ponúkajú svoje služby, popozeraj si tam, čo sa tam ponúka a čo by si mohla ponúkať ty, ak by si si zvýšila kvalifikáciu. Samozrejme, pozor na to - ponuka neznamená, že tí ľudia sú reálne plnohodnotne využití. Napríklad také virtuálne asistentky, ak nemajú znalosť neštandardných jazykov alebo niečoho špeciálneho, tak síce budú ponúkať služby za 10 a viac eur na hodinu, ale reálne si väčšina zarobí menej ako predavačka v Bille.

autor
28. júl 2025

@melanta ďakujem za tipy