Seriózna práca na doma

pupetko263
21. dec 2021
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

Ahojte vedeli by ste mi poradiť prácu na doma serióznu som mamička na materskej dovolenke a chcela by som si privyrobiť.

dadulamamula
21. dec 2021

@pupetko263 ta neexistuje moja, už ju hľadám co som na rd a stále som nenašla.. Čo ti len ponúknu sú katalógové predaje, alebo predsajeroznych výrobkov alebo rady ako schudnúť atď.. Alebo mlm všelijaké pyramidovky.. Ver mi takú prácu nenájdeš ja už som mala toľko takých aj pohovorov ale nepôjdem do niečoho pričom by som klamala druhých alebo im nukala co nie je vôbec dobre

ivkazba
21. dec 2021

@dadulamamula existuje seriózna a aj dobre platená práca na doma. Len je na ňu potrebné mať kvalifikáciu (vzdelanie, prax, zručnosti). Ľudia robia z domu účtovníctvo, rôzne profesie v rámci IT, tvorbu a správu web stránok, učia online cudzie jazyky, robia preklady z cudzích jazykov, analytici či marketingoví pracovníci vedia robiť HO. To ma len tak narýchlo napadlo, je toho určite viac.

gemerka17
21. dec 2021

Každý jeden boží týždeň je tu táto téma. Keď vieš niečo ponúknuť na trhu práce o čo je záujem, ktorý sa vykonáva formou home office, tak už túto pozíciu dávno máš a nepýtaš sa tu. Ak teda nevieš robiť "nič z toho kde treba dodržať isté požiadavky", tak ostáva už len pozícia pofidérneho predajcu ako je spomínané vyššie, prípadne brigády typu roznášania letákov, upratovanie atď.

ivkazba
21. dec 2021

@gemerka17 veru, diskusií na túto tému je tu požehnane. Najhoršie je, že často autorky otázky ťa ešte sprdnú, keď im napíšeš to čo ja či ty.

damiana1992
21. dec 2021

@dadulamamula presne

dadis
21. dec 2021

@ivkazba
@gemerka17 Baby, mate samozrejme pravdu, ale majte zase aj trochu sucitu. Asi tu pracu nehladaju len z cirej roztopase, ale v takychto mladych rodinach chybaju peniazky a ked su deti, tazko sa nieco riesi mimo domu. Ja autorke odporucam popytat sa po okoli, ci nepotrebuju pomoct v domacnosti, umyt okna, ozehlit, napiect vianocne pecivo, pokosit zahradu - napr. ked deti zveris partnerovi. Niektore obchodne domy mavaju brigady, dokladanie, online nakupy - robi sa bud v noci, alebo od skorych rannych hodin, este pred otvorenim...a este mi napadla jedna vec. Callcentra uz teraz pracuju zvacsa z domu, to je praca, ktora nevyzaduje specificke vzdelanie a zaucia ta aj na dialku...pozri na profesii

ivkazba
21. dec 2021

@dadis ale ja pochopenie mám. Je mi jasné, že nie každý nemusí riešiť financie. Na druhej strane, veľa žien nemá kvalifikáciu, ale MLM nechcú (čomu ozaj rozumiem), chodiť upratovať či robiť brigádne alebo na skrátený úväzok niekde v obchode tiež nie. A áno, ako píšeš, call centrá sú relatívne dobrý nápad, ale na túto profesiu tu často v takýchto diskusiách tiež čítam od mamičiek negatíva, že nikomu nič nebudú po telefóne predávať. V takom prípade sa potom ťažko radí, ak človek bez špecifickej kvalifikácie nechce robiť nekvalifikovanú prácu.

martinkatinka
21. dec 2021

@dadis tak keby nieco vedela robit, hadam nepotrebuje radu na MK. Nehnevaj sa, ale proste jednoducho treba bud zdvihnut "rit" alebo zapnut mozgove bunky. Ked ani jedno z toho neurobi, robotu si nenajde.

dadis
21. dec 2021

@martinkatinka Kazdy vie nieco robit. Nie kazdy sa narodil s rovnakym potencialom byt uspesny, no neznizuje to jeho hodnotu. Preco by pytala radu, ak by ju nepotrebovala? Ved ked nechces, nemusis temu otvarat, vlastne ani celeho kona...

martinkatinka
21. dec 2021

@dadis lenze robotu treba hladat...necakat kym ju niekto na takomto fore ponukne..... Aj upratovacka si najde robotu, ked je sikovna a necaka, ze jej robota spadne z neba.... A ver mi, poznam vela sikovnych bab, co sa vedia aj same obracat, ale zas poznam aj také, co cakaju, ze vsetci im budu pomahat....

dadis
21. dec 2021

@martinkatinka Tato zena, ktoru ani ja ani ty nepozname, pise, ze potrebuje poradit...

mamina0078
22. dec 2021

Ako ti niekto ma poradit serioznu pracu ked nic viac nenapises? Z domu mozes robit nespocet prat od marketingu (niektorych pozicii) cez doucovania, preklady, pisaniu knih, IT, homemade vyrobky (deky, sviecky, naramky...), spravovanie soc.sieti, pecenie na objednavku...

ciernabrigita
22. dec 2021

presne tak, každý týždeň takéto otázky. Ak má autorka seriózny záujem, bolo by vhodné napísať čo - to o jej vzdelaní, kurzoch, jazykových znalostiach, zručnostiach.... Ale to snáď každý vie.. Alebo som si to myslela, že to je predpokladom pre úspešné hľadanie si práce, aj keď len na doma popri MD.

baskakl
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexandra2468
22. dec 2021

Nie je pravda, ze neexistuje seriozna praca na doma pre mamicky.
Ako uz napisali baby vyssie, treba “nieco vediet” robit a mat prisposobive dieta 😃

Mam kamosku, IT, programuje z domu, ked dieta spi.
Mam kamosku, pravnicku, formatuje zmluvy advokatom z domu vecer, ked je dieta s muzom vonku.
Mam kamosku cukrarku, pecie, ked dieta spi.
Mam kamosku, ktora sice nema skolu, ale krasne hackuje a predava hackovane hracky vyrobene po veceroch doma pri dietati.

Toto je len par prikladov, ale je milion roboty na doma.

22betka11
22. dec 2021

@ivkazba ja praveze nerozumiem, preco nechcu robit MLM, kazdy, kto to spravne pochopi a necha si poradit, to moze robit profesionalne, ak to mozu robit pravnici, lekari, podnikatelia, sportovci, preco nie mamicka na MD

ivkazba
22. dec 2021

@22betka11 ale musí ťa to baviť a musíš byť na to typ resp. vedieť to robiť. Lebo inak to dopadne tak, že si na sociálnych sieťach zablokujú tvoje príspevky všetci známi, lebo budeš otravná. Nie každý je proste typ na tento biznis.

22betka11
22. dec 2021

@ivkazba hlavne to clovek musi vediet robit, nepotrebuje k tomu ani socialne media a teda mal by byt stotozneny aj s produktami firmy, ak niekto nie je vnutorne presvedceny o tom, ze je to dobre, ze by si to sam kupil a odporucil bez hanby inym, tak to fungovat nebude, inak sa da naucit vsetko na svete, aj to, co teraz robime, sme sa museli naucit, nikto nebol profik v danej oblasti, kto nevie varit a bude sa ucit od sefkuchara, tak je iste, ze bude profikuchar. Uz len zalezi od dotycnej osoby, co chce. Teraz je na internete kopec navodov zadarmo na hocico, od pecenia, hackovania, az po programovanie a vela ineho. Kto je sikovny, vie si to nastudovat, komu to ide pomalsie, tak si zakupi skolenia, kazda investicia do vzdelania sa aj tak vyplati. Ak sa niekomu nepacia okolnosti, perspektivy, ak by chcel nieco dosiahnut a napriek tomu robi to iste bez zmien, len ocakava iny vysledok, tak...smola

luckalucinkalucka
23. dec 2021

@dadis súhlasím s vami niekedy mi to tu príde akoby sa ľudia filtrovali na druhých ...jeden druhého nepozná a uz ho tu posudzuje ze co a ako...autorka nepýta,kto jej posunie prácu.. ,ale čo by jej tu poradili

gemerka17
23. dec 2021

@luckalucinkalucka vieš v čom je hlavný problém týchto tém ? Odpoviem: HĽADANIE DOSTUPNÝCH INFORMÁCII. Nič viac a nič menej. Ľudia sú tak neuveriteľné leniví, že im je zaťažko si vyhľadať na fóre pár základných vecí za pol hodinu. Tým, že táto téma je čo týždeň, to týždeň založená, tak jej príspevok je zbytočný. Celé to potom vyznie od autorky ako: nemám vzdelanie ale dajte nápady a som lenivá pre to niečo urobiť SAMA. Keby trochu pogoogli z vlastnej iniciatívy tak za 30 minút vie veľmi dobre na čom je a čo treba pre to urobiť ak má záujem si privyrobiť na MD, alebo sa priamo spýtať už na nekvalifikovanú prácu. Zvýšiť kvalifikáciu ako aj niečo naštudovať samostatne nie je problém, len sa musí chcieť a nie, že autorka čaká, že je všetko spadne do lona bez námahy. Aktivitu treba vyvinúť.

sandricka2011
1. jan 2022

@pupetko263 praca existuje. Treba hladat na tych spravnych miestach. Ked niekto pise ze neexistuje,tak hladal na zlych miestach. Dnes sa da zarabat uz na vsetkom a vsade. A vela spolonosti ponuka zarobok. aj bez toho , aby si musela nieco predavat. ..ale ucis sa zarabat len na seba. Ja som taku pracu pre seba nasla. Robim ju uz skoro rok a som velmi vdacna,ze som sa mohla taketo nieco naucit a taktiez to posuvat dalsim ludom, aby si mohli zarabat aj oni .

sandricka2011
1. jan 2022

@dadulamamula uz si sa niekedy zamyslala,ze skoro vsetci su svojim sposobom v nejakej pyramide ?? Napr.take mamicky... su asi na konci tejto pyramidy. Odkazane na to co im da stat. Nikdy sa nebudu moct posunut nikam vyssie len tym,ze budu mamickami . Co taky robotnici, predavacky, sestricky, asistentky .. ...atd atd .....tiez makaju cely zivot pre niekoho ineho...na dovolenky , drahe auta ,a velke domy svojho sefa a jeho sefa. Myslis,ze taky clovek sa niekedy dostane na ich uroven ? Ano je tam moznost..ale kolko ich je realne. A takto mozem pisat donekonecna.

Ale keby si mala spraveny poriadny prieskum trhu namiesto vsetkej tejto negacie, tak by si rychlo zistila,ze MLM je najlepsia zarobkova cinnost na celom svete. MLM spolocnosti je milion..kazdy si isto najde to svoje. Treba si zistit produkt ,ktory maju,aku ma buducnost..ci ho mas komu ponukat a co z toho ludia budu mat. A ver mi,ze v tej spravnej MLM splocnosti clovek ,ktory na sebe pracuje,nikdy neostane dole.

Peniaze sa tocia vsade okolo nas. A my mame to stastie, ze si k nim vieme najst tu spravnu cestu.
Kto chce zenit svoj zivot najde sposoby akymi to urobit. Kto nechce, bude mat stale len vyhovorky 🙂

dadulamamula
3. jan 2022

@sandricka2011 áno v podstate máš pravdu ze je všetko ako pyramída, vždy sa ma najlepšie ten co je navrchu. Mlm nepoznám. Ale čo sa tyka predávania produktov ako eurona faberlic a podobne.. Ako mám skúsenosti, ja neviem ako fungujú výrobky takže nemôžem ponúkať ľuďom niečo čo sama nepoznám a ospevovat to či to je dobre.. Nie som typ ktorí by vedel klamať.. Takže bud som si objednala len pre seba alebo keď si objednala mama ci babka, tak som im dala zľavu. Ale každý ako uzná za vhodne. Pre niekoho to jednoducho práca nie je.. A predpokladám ze mlm bude to isté... Aby som ja niekomu ponúkala trebárs lieky na chudnutie alebo nejaké kokteily? Véd to sú úplne nezmysli a somariny.

sandricka2011
3. jan 2022

@dadulamamula to ano ..pyramida a MLM je velky rozdiel . Ale dnes sa da uz vsetko zistit na internete. A taktiez je rozdiel MLM a MLM. Zial je ich vela takcyh,kde clovek musi naozaj predavat ako blazon ,aby zarobil nejake percento z predaja. O kvalite produktov by sme tiez mohli pisat 3 dni,ze 🙂
Mozno tam nemaju vstupnu investiciu, ale zase zarobok tiez nic moc. A potom su MLM kde mas sice mozno nejaku vstupnu investiciu, ale len preto,ze si tam clovek dokaze naozaj zarobit peniaze . Ja neviem co je dnes uz zadarmo..

Ale ked chcem zmenit svoj zivot, urobit vsetko pre deti a rodinu, chcem sa naucit zarabat a mat sa lepsie ..tak musim do toho aj nieco vlozit. Cas, energia, peniaze..vsetko je investicia. Ale ked ma clovek svoj ciel a jeho tuzba zmenit svoj zivot je dost silna,tak zvladne vsetko. A v spravnej MLM spolocnosti s produktom,ktory ludia vedia naozaj zurocit vo svoj prospech, dokazes zarabat tisice eur mesacne.
A pritom to nie je nic zlozite. Princip je uplne jednoduchy. Ale zial vela ludi sa tomu zbytocne brani . Mozno si casom uvedomia , ako jednoducho sa daju v MLM zarabat peniaze. A tolko, co v normalnej praci nikdy za zivot nedostanu .

dadulamamula
4. jan 2022

@sandricka2011 nemyslím so, že správne zarábať je do niečoho investovať, keď idem zarábať ja som ta co ma získať a nie byť v strate. Predovšetkým nie sú to práce pre každého, áno, sú ženy ktorým to ide... A zas niekto by do toho nešiel. Ako napr. Ja nie a už vôbec nie, kde je vstupný poplatok.

sandricka2011
4. jan 2022

@dadulamamula nechapem tvoj postoj. Ved to je investicia hlavne do teba.. to tvojho vzdelania , zlepšenia sa v určitej veci a v celkovom dôsledku do tvojej budúcnosti.

Ked sa chces naučiť napr. anglicky aby si mala vacsie možnosti na pracovnom trhu , tak si predsa tiez musíš zaplatit kurz , aby ta to niekto naucil. , nie ? Ved za vswtko sa predsa plati ...

A Keby si mala možnosť naučiť sa od niekoho zo 100 eur urobit 1000 eur za mesiac , tak by si to odmietla ? ;)

Ak je tvoja odpoveď ano ... tak ti želám veľa úspechov v živote s takýmto postojom .

Ak je odpoveď nie , tak mas veľkú šancu zmenit svoj život🙂
Pekný den.

22betka11
5. jan 2022

@dadulamamula Tak to je zvlastny postoj, ze nie je spravne zarabat investovanim... Vies akym sposobom sa zarabaju peniaze? Pozri si obrazok a skus nad nim porozmyslat...ak mu nerozumies, precitaj si knihu Cashflow kvadrant. Ja ti s tym pomozem. Kazdy jeden clovek je bud na lavej strane, kde je 90 % ludi, ktori vytvaraju iba 10 % bohatstva alebo na pravej strane. Zamestnanec na plny uvazok moze prist za sefom a poziadat o zvysenie platu. Realita je castokrat taka, ze pracuje viac hodin, ale za rovnaky plat. SZCO to ma jednoduchsie, ak napr. radis ludom, ako robit marketing online, pracujes 10 h tyzdenne a chces viac zarobit, tak si najdes noveho zakaznika a pracujes viac, ale na ukor svojho volneho casu, t. j. ludia na lavej strane vymienaju cas za peniaze. Na pravej strane su majitelia firiem a investori, ktori vytvaraju aktivum, z ktoreho maju neskor peniaze bez toho, aby do toho investovali cas. Aktivom rozumej napr. nehnutelnost, ktoru prenajimas. To aktivum si buduju postupne. Aj ten kto vyraba hracky, sperky a ine veci musi najskor investovat do materialu, nasledne to vyrobit a nakoniec sa to snazi predat. V konecnom dosledku kazdy z nas nieco predava, ci je to produkt, sluzba, vedomosti. Ako povedala @sandricka2011, co je dnes uz zadarmo, no nic, ziadny obed nie je zadarmo, to je zakladna ekonomicka teoria od Miltona Friedmana. Z tvojho aktualneho zivotneho postoja si vsak odsudena robit stale na niekoho ineho/pre niekoho ineho, ktory bude stale nad tebou, ci to bude riaditel spolocnosti, manazer, ... a nerozumiem, preco to kategorizujes na zeny. MLM robi zubny lekar, robi ho pan, ktoreho firma bola v CR vyhlasena za firmu roka, robia to profesionalni sportovci, robi to vyvojar, elektroinzinier a takto by som mohla pokracovat. Napriek tomu, ze maju vlastne firmy alebo dobre platene zamestnanie to robia, preco asi? Je to dedicne, je to tvoje vlastnictvo. Cize ak si nechas poradit a robis to spravne, vybudujes si z toho aktivum, ktore ti peniaze prinesie bez toho, aby si investovanala cas. A ked zomries, tak ten prijem budu dostavat tvoje deti, kdezto ked si zamestnanec, tak po tvojej smrti si tvoj zamestnavatel na tvoje deti ani nespomenie. MLM nepoznas, ale kritizujes ho. Ak vyrobky nepoznas, tak si ich otestuj a ked budes s nimi sama spokojna, tak ich mozes ponukat, nic, co je zalozene na klamstve aj tak nefunguje.

dadulamamula
5. jan 2022

@22betka11 tak ja si objednám výrobky dám do nich 100€ príklad.. Nakoniec nebudem s výrobkami spokojná tak načo mi to je??? Asi tým pádom v pluse nie som ale v mínuse. A tie peniaze mi nikto nevráti. Každý má iný pohľad na to.. To je ako Oriflame, robí to každá druhá žena, najviac ma vždy ta hore a tie pod ňou majú minimum.. O to horšie pokým nemáš objednávku aspoň za 50€ sa už ani neoplatí objednávať pretože poštovné je tak drahé že to čo na tom akože zarobíš z katalogovej ceny ( z ceny poradcu) zaplatíš poštovné.. Výhody sú iba v tom ze máš lacnejšie výrobky ako v katalógu.. Nič viac.
A čo sa týka mlm, počula som veľa, svoj názor ani nezmením, a už vôbec nie na nejakú "prácu" do ktorej akože musíš investovať. Sú to podvody a ojeby. Nebudem tu menovať poznám niekoho co v minulosti sa dostal cez niečo podobné do veľkých problémov. Takže tak

vanda323
5. jan 2022

@gemerka17 Mne už táto otázka ide na nervy 😄😄😄 Milión ten tu o Tom je

22betka11
7. jan 2022

@dadulamamula ak si objednas a nebudes spokojna, tak ich vratis a dostanes peniaze naspat...postovne plati osoba, ktora si to objednava, ci tebe ked kamaratka povie, ze v mohite maju pekne saty, ona si ich objednala a je s nimi spokojna a ty si ich ides na zaklade jej odporucenia objednat tiez, tak to zaplati za teba ona? klasicky e-shop nakup, kazdy znasa naklady sam za seba (to su moje skusenosti, nie vsade to tak je) ...nieco si pocula, tak mas zaskatulkovany nazor, to, ze niekto naletel na somarinu neznamena, ze zrazu je vsetko podvod...to tak mozeme potom zovseobecnovat na vsetko, obchody, nemocnice, restauracie...hladas radu, kde je najlepsia porodnica a baba, ktora tam bola pred 10 rokmi ti povie, ze otras, nikdy viac, drzy personal, pritom za ten cas sa to mohlo uz zmenit...ides do restauracie, mas zlu skusenost, povies znamym, aby tam nechodili, ale na druhy den tam moze byt druha zmena a to meni cely obraz...netvrdim, ze tvoj znamy nemal problemy, je vela podvodnikov a nie iba v MLM, ale teraz silou mocou zaryto tvrdit, ze je to iba podvod a ojeb, to je take...zalezi, na koho natrafis a s kym spolupracujes, investovat nemusis, mozes, da sa to robit aj bez toho, ale lepsie s pomocou skusenych ako sam...ani skripta na vyske ta nenuti nikto kupovat, je to iba odporucana literatura, kto chce si kupi, kto nie, tak hlada ine cesty