Práceneschopnosť a kontrola počas prvých 10 dní
Ahojte som na PN kvôli vysokému tlaku ale nie som si istá ako to chodí s kontrolou.. je pravda ze prvých 10 ma kontroluje zamestnávateľ aj keď som už tento rok PN čerpala? Alebo ma už kontroluje sociálka od začiatku keď ze som už druhý krát chorá za rok ? Dakujem za info
http://www.pluska.sk/ekonomika/spolocensky-serv...
Tento...ale to bude len nejaky blud podla mna neviem si predstavit kontrolu tak neskoro preto som sa pytala ci take niekto zazil...
@lorela hej cestou domov ale ak boli o 10 tej a ty si nakupila o 14tej tak nevykryjes čas ;)
@sash37 Chcem vidieť-stretnúť toho aktívneho zamestnanca zo SP, ktorý príde na kontrolu po 22.00 - a inak to už je nočný kľud .....A tiež by som bola veľmi zvedavá ako posudzujú to či si naozaj spala a nepočula zvonček a podobne....😉
Inak mne je toto fakt jedno - ja som na PN nebola nepamätám a ak tak som dodržiavala liečebný režim.
Tak ja som na rizikovom teraz, vychadzky dodrzujem to ma skor len informativne zaujima ci chodia aj tak neskoro...
tiež som to čítala, že aj o 22 môžu prísť, ale to je hovadina podľa, človek na PN má v tom čase už čučať v posteli a spať, ved je PN, nie? a nie striehnuť , či zazvoní kontrola, to je nonsens toto .. ved to je už nočný kľud... rušenie nočného kľudu rovnako, ako ked prídu ráno o 7 ... hoci už nočný kľud nie je, ale tak človek je na PN .. tak má ráno si pospať.
@simca06022011
@evittam
Baby, napíšem Vám ako to v skutočnosti je 🙂 Zabávam sa na Vás 🙂
Pokiaľ človek žije v domácnosti SÁM, môže si ísť nakúpiť i keď nemá povolené vychádzky, pokiaľ vychádzky má, musí to urobiť počas nich.
Takže manžel nemohol ísť do obchodu, keďže nežije sám... Že mu pracovníčka nedala porušenie liečebného režimu bola jej dobrá vôla, môžno empatia, ale podľa správnosti mal dostať porušenie a nepomohlo by mu nič. Treba dávať pozor, nikdy človek nevie na koho natrafí......
@zuzka9983 Veď ja to chápem - tu si len niektoré myslia opak. A ako som už napísala - mne je to úprimne jedno. Naposledy keď som bola PN mala som neobmedzené vychádzky.....
Ja sa tiež bavím ako si niekto myslí, že obabre systém - ale dá sa to - vždy sa dá dohodnúť ak je aj druhá strana ochotná - ak nie - tak presne ako píšeš...😉
@lorela Neboj sa nestrhnú....Ako som už napísala - nie som ten prípad čo zneužíva systém.😉 Len som napísala svoj názor - nie som typ, ktorému bude niekto niečo rozkazovať - a ak by náhodou k tomu došlo, že by ma náhodou obvinili, že som nebola doma len preto lebo sa do vchodu nedostali - tak mi to musia dokázať a ak by to teda nejak dokázali - no nech si tie peniaze nechajú - čo už.....A nestrhnú mi žiadny plat- maximálne mi nevyplatia napríklad dávku PN v tom mesiaci.
Zdtavim chcem sa opitať som na pn 11 deň a nemam vychadzky cimožem na zahradu svojho trvsleho bidliska.🙂
Prosím vás - keď idem poslať zamestnávateľovi kladenku - a mám už aj prechodku z mesiaca do mesiaca- tú kladenku aj s prechodkou mám poslať rovno jemu alebo prechodku musím zaniesť do sociálnej poisťovni ja ? PN som od 26.6. a prechodku mám už do júla ďakujem
resp kladenka je jeste len ziadost o nahradu prijmu a o nemocenske davky.... ale aj prechodku takto u nas volaju
baby "kladenka" je akykolvek doklad 3-4kopiovy ktory vam podava zamestnanec a bol mu vydany lekarom 🙂 nakolko vam ho "predKLADA" tolko jazykovedne okienko 😅
Kladenka sa rovna = ziadost o materske, PNka, OCRka, priechodka a to je myslim zatial vsetko co mi nanosili ..uz ani neriesim len skontrolujem podpisy

Ja som bola na PN s vysokym tlakom pocas tehu 4 a pol mesiaca. Za ten cas mi ( Bratislava - Petrzalka) prisiel na kontrolu jeden mlady muz asi 5x. Vzdy po obede okolo 13:39. Zalezi na lokalite kde byvas a kolko je momentalne kontrolorov. Prvych 10 dni ti vzdy moze dojst zamestnavatel alebo on moze o kontrolu poziadat socialku.