icon

Pracovali by ste za 730 EUR mesačne?

18. jún 2024

Ženy úprimne, pracovali by ste za 730€ v čistom za 190 hodín?

doriiis
19. jún 2024

@adaluc338 ...ono tu skôr ide o to,že kým budú ľudia ochotní pracovať za menej ako minimálku alebo minimálku tak takú biednu sumu budú aj dostávať.
730 € nie je ani minimálna mzda,ktoru by každý človek pracujúci na 40 hod.uvazok týždenne mal podľa zákona dostávať.Brigady a pol úväzky teraz vynechajme.
Načo by vám dávali viac,ak vidia,že robíte a nestazujete sa? Že nedostávate ani minimálku a ste ticho? O tom je cele,že oni sú len radi,kým sa nájdu blbci,čo robia za almuznu

jesenzima
19. jún 2024

Tu na MK sa na toto nepýtaj, tu sú všetky ženy na "inej" úrovni predsa ... 😉

petracandle
19. jún 2024

Tu si na modrom koníku - tu má každý minimálne 3000 v čistom podľa reakcií 🤣 síce to nejak nekorešponduje s neustálymi témami "ako šetriť" 🤣
Ale k veci..ak by sa jednalo o nejakú úplne pohodovú prácu a máš nízke náklady a nároky tak prečo nie? Úplne v pohode. Ale ak to pohodové nie je a v budúcnosti premýšľaš nad hypo, chceš dovolenky, tak určite nie.

petracandle
19. jún 2024

@doriiis o čom to stále točíš aká minimálna?? Ona píše o plate v čistom a hrubá mzda je v hrubom 🤦‍♀️🤦‍♀️ ale áno, je to strašne málo😒

riamia91
19. jún 2024

@stvura učiteľovi aj s prácou na doma by vychádzalo max 165h za 22-dňový mesiac.

Ja by som rada vedela, kde všetci, čo zarábajú toľko ako tu píšu robia. Normálne iba pre všeobecný prehľad.

Ja by som sa rozhodla aj podľa toho, či to pokryje rodinné náklady na rozpočet, čiže v mojom prípade aj plus manželov plat. 730e niekomu stačí, ale nie je to adekvátne 190h odrobeným hodinám.

evcagabi
19. jún 2024

Pri skratenom uvazku na 6hod by som uvazovala a musela by ma ta praca sakra velmi bavit

babulkomale
19. jún 2024

@petracandle ved najviac setria bohati, aby im viac zostalo. Vsade pytaju zlavy, vodu zdarma, beru domov co nie je priskrutkovane, neustale sa stazuju ze maju malo.

stvura
19. jún 2024

@riamia91 inac to aj mna dakedy udivuje, ja chcem tiez tak dobre platenu pracu 🙂, ono som to napisala preto, ze vzdy ucitelia "placu" ako malo zarobia ale ja som doteraz nestretla ucitelku ktora by pracu zmenila a vsetky skutocne ziju na urovni, takze asi nelutuju to co robia.

simca06022011
19. jún 2024

@doriiis určite to nie je minimálna mzda? ;)

riamia91
19. jún 2024

@stvura ja som ucitelka 😅😅😅. Ale...
Ako pises ja sa nestazujem, moj a manzelov plat nam postacuje /nezaraba ani muz nejako waaau/, ale nam to staci, pokryjeme vydavky, nieco malo odlozime a s detmi aj vylet dame.
Zas adekvatne VS a neustaleho vzdelavania sa a neustale vzdelavania a vychove deti to nie, ale beriem to ako dan za to, ze nemusim cez prazdniny a v tyzdni poobede riesit, kam s detmi a takisto, ked su chore, bez pripomienok ostavam doma 🙂.

simca06022011
19. jún 2024

@babulkomale tak bohatý nebudeš, keď budeš rozhadzovat + napr.si.niekto.penaize ako také aj váži a nerozhoduje za všetko.... a veľa ľudí s nižšími príjmami napr ak sa dostanú k financiám nevedia si ich udržať... to mam aj v praxi vyskúšané.
Ale napr nepoznám teda "bohatych" co by bežne veci kradli niekde...

stvura
19. jún 2024

@riamia91 ja si zasa davam prihlasku tento rok 🙂 - konecne som sa dokopala, zmenu uz potrebujem po 10r v korporate (DPS mam len potrebujem presne specializaciu)

riamia91
19. jún 2024

@stvura super, drzim prsty 🙂

tiezjedna
19. jún 2024

Robis si srandu??? Ved to je pod hranicou minimalnej hodinovej sadzby!

dominikamacakova
19. jún 2024

Je to vôbec minimálna mzda?

doriiis
19. jún 2024

@tiezjedna ....tu minimálna hodinová sadzba nikomu nič nehovorí.Marna snaha.Tu väčšina ani nevie asi,za koľko na hodinu pracuje

doriiis
19. jún 2024

@simca06022011 ....je to pod minimálnu mzdu na hodinu.Blazon ten,čo sa tomuto upise

adaluc338
19. jún 2024

@doriiis no tak fo neni o tom ze chcem zatolke peniaze robit, ale tolko mi ponukli a bezne v mojom prostredi tolko zarabaju..., dokonca aj menej, ...zeny ale aj muzi. Ale inac minimalna suma je v hrubom uvadzana 750eur , takze v cistom je to teda menej to len tak pre info. Vsetky pisete zato by ste ani nevstali, ale ziadna nenapisete co robite teda 😀

maranco
19. jún 2024

@dominikamacakova vychádza to presne na minimálnu mzdu.

730€/190 hodín * 160 hodín (bežná pracovná doba) = 614,73€

Nová minimálna mesačná mzda v čistom teda predstavuje 615,50 € (v prípade uplatnenia mesačnej nezdaniteľnej časti).
podľa https://www.platy.sk/analyzy/minimalna-mzda-na-...

doriiis
19. jún 2024

@adaluc338 ....jedna vec je,že ponúkajú.Druha,že kým ľudia budú brať takúto malo platenú prácu,tak vám viac ani neponúknu.Naco by aj?

lakebabe
19. jún 2024

@adaluc338 moja neter predava v Auparku v butiku a ma mesačne 1000-1200 netto ako 20 ročný človek s ucnovkou. 700 eur je nejakých 20 tisíc na SK. Toľko som mala nástupný plat v 2006 po maturite . V lidli predavačky co poznám zarobia s vikendami nad tisícku v čistom.
To nehovorim o odborných zamestnaniach kde potrebuješ vzdelanie, prax jazyky a nejaké schopnosti .

milanemila
19. jún 2024

Nie, tak 30h by som za taku sumu pracovala 🙈

margotka17
19. jún 2024

Na preklenutie istého obdobia sa to dá, aby bol aspoň aký taký príjem. No na stálu prácu určite nie, ak máš rodinu, manžela, deti, určite by to bolo málo. Ja by som to vzala len ako dočasný príjem.

vevebono
19. jún 2024

Záležalo by od situácie aj od druhu práce. Svojim spôsobom tiež nemám moc viac, mám síce 7,5h pracovný čas a mám niečo málo cez 1000 v čistom, ale s daňovým bonusom na decká. Ale som vďačná, že nemusím chodiť na nočné a ze ma nenúti zamestnávateľ do nadčasov. Nemám problém vybrať si dovolenku, či ostať DPN alebo OČR. Nemám problém dnes neísť do práce, a dobehnúť si časový fond kedykoľvek do konca mesiaca. A prácu nemám nejak extra náročnú na fyzickú ani psychickú kondíciu. Pracujem vo výrobe

adaluc338
19. jún 2024

@lakebabe no ano, ale tak porovnani s tvojou neterou alebo predavackou v lidli mam volne vikendy, o kazdy den o 16tej som doma, tak ked si toto zoberes tak ani tvoja neter nezaraba vela, nato ze ma vikendove priplatky.... A mozno sice v auparku zaraba tolko, ale to je BA, a Slovensko urcite nekonci v BA, v inych malych mestach urcite nemas 1000eur ani v hrubom. 🙂 a v lidli sa zoderu ludia, ved tam maju vyse a viac ako 200hodin mesacne to si rozrataj na 1000 ku.

lakebabe
19. jún 2024

@adaluc338 nehovorím o BA pracuje v ZA,
Ja takisto nežijem v BA, zas máš krátky dlhý týždeň takže aj dosť voľná, je platená aj od predaja. To máš všade v nakupakoch. Pokiaľ ti stačí 700 eur tak je to pre teba v poriadku. Ja by som z toho základné veci nezaplatila, takže si to nemôžem dovoliť . Neviem si predstaviť z takého platu prežiť, nie to ešte žiť, zaplatit hypo, leasing, energie, autá, nafta , mat deti, ísť na dovolenku, na welness, výlet... poistky, dane, oblečenie, kozmetika, nejaká kaderníčka atd..nemám šancu. Pokiaľ to niekomu stačí je to v poriadku

vierkainka
19. jún 2024

@thirstymonk mozem sa opýtať....v dobrom teraz naozaj.....v akej práci ponúkajú napríklad 15€ na hodinu,alebo aj tych 20€?U nas na SVK niekde? Vážne?Dakujem.

lakebabe
19. jún 2024

@vierkainka štandardný príjem živnostníkov, naposledy keď bol u mňa vodar bral 25 eur na hodinu a bez bločka
Maliari , stavbári to iste

vierkainka
19. jún 2024

@lakebabe no dobre,to môže byť.Priznam sa,ze mi to v rýchlosti nenapadlo.

lakebabe
19. jún 2024

@vierkainka prerabali sme pred rokom dom tak mam tie ceny živo v hlave, boli to riadne palky