Pracovali by ste za 730 EUR mesačne?
Ženy úprimne, pracovali by ste za 730€ v čistom za 190 hodín?
Je to dost hodin, ale zalezi od naplne… ak home office, pricom len parkrat za den treba skontrolovat logy, tak je to v pohode. Bez dalsich detailov ti neviem povedat viac.
@maranco robi sa aj za menej.to je zial realita
@doriiis a lam maju ist rpbit ludia alebo co maju robit ludia ktori nemaju vysoku skolu a maju napr nejaku ucnovku?tiez si treba aj toto uvedomit a nie pisat ze pokial to budu ludia robit. Lebo kazda tu je len mudra zeby zato nevstala ani z postele ale nie kazdy ma rovnake moznosti,kazdy je z ineho prostredia nie kazdy moze studovat a napr tefa preco nejaky manazer neda v prosperujucej firme napr upratovacke plat 1200€? Ale len minimalku?
@lakebabe ak je szco mal by dat blok alebo fakturu.a ako vies ze ked je drahsi je aj kvalitnejsi odbornil?
@malinovka333 volali sme po skúsenostiach okolia, veľmi sme sa radili so známymi, kto je dobrý kto nie, lebo nie každý aj vedel urobiť to co sme my potrebovali. Faktúry sme nechceli od nikoho ani bloky bola som rada, že na mňa vyšiel čas, lebo dobrí živnostníci sú na dlho.
@pieksamaki aj ja som kedysi brigádovala za 35 korún na hodinu, ale to bolo pred pomaly 30 rokmi...lenže kedysi aj mlieko stálo 2 koruny, zmrzlina 1 korunu a citrónová 50 halierov... dnes tá istá zmrzlina stoji asi tak 30-50x toľko, takže logicky ani ja nebudem pracovať za 1€ / hodinu...
@malinovka333 žiaľ lebo na upratovačku nepotrebujes, vzdelanie, vedomosti, vodicak, jazyky, kurzy do ktorých treba investovať čas a peniaze ... bohužiaľ najmenej kvalifikovane práce budú vždy najmenej hodnotené.
@lakebabe ano ale tu sa ohlasuju len take co maju nejaku skolu alebo vs zeby zato ani nevstali.ale ani tu upratovacku nemoze robit kazdy teda z hladiska vzdelania ano ale nie kazda vie upratovat.ja to pisem na margo toho co tu pisu ze talko by nechodili do roboty.kolkokrat tu vidiet aj diskusie ze kolko platite za upratabie bytu/domu a sama si dotycna neuprace lebo sa jej to nechce alebo nema cas ale upratovacke by dala ledva 5€ na hodinu. Takze ak ma niekto VS v IT sektore alebo ine vzdelanie samozrejme zeby za taku sumu nevstal.ale ako pisem nie kazdemu ide ucenie nie kazdy sa moze ucit a keby mal kazdy VS tak upratovacky by im kto robil?aj bez smetiarov by sme co robili?
@vierkainka ano, aj niektorym manazerom napriklad ktori maju zakladny mes.plat cca tych 3800 v hrubom, to vyjde v cistom cca 20€/hodina (3100€:160h) ale mavaju aj viac hodin ked treba plus neplatia napriklad benzin do auta, vsetko im plati firma, aj dochadzku aj sukromne km.
Plus diety za sluzobky, stvrtrocne a rocne premie....je to rozne.
@sissy27 to je otázka priorít....niekomu aj to stačí....záleží aký typ práce.....keď mám poriesene veci...tak dočasne zamestnanie, aby som nevybehla z pracovných návykov....prečo nie.....
@malinovka333 to nie je len o vš, ale ako sa vie kto predať na pracovnom trhu, keď je sikovna kaderníčka, kozmeticka si vie zarobiť krajšie peniaze ako niekto s vš co robí za 700 eur. Nikto nehovoril že upratovačku netreba, len, že keby nikto nerobil za malo platy by sa museli zdvihnúť. V dnešnej dobe je to velmi malo peňazí a ešte za tie hodiny. Pokiaľ ľudia budú obhajovať takúto platovu politiku a robiť za tak male platy nič sa nezmení.
autorka, myslim, nepise za aku pracu to je...
@pieksamaki to nie je len o prioritách, to je v prvom rade o zaplatených účtoch. Ak niekto býva zadarmo u rodičov, alebo má manžela, ktorý zatiahne hypotéku, tak áno, aj 730€ stačí... ale ak sa chceš osamostatniť, zaobstarať si bývanie, tak bohužiaľ zo 730€ mesačne to nepôjde.
Ale pointa môjho predchádzajúceho príspevku adresovaného tebe - nemôžeš porovnávať čo bolo pred 30 rokmi a čo je dnes, veď hodnota peňazí je niekto úplne inde.
@malinovka333 ....ale prd škola.To už dávno neplatí,že VS ti zaručí dobrú prácu.Ak vyslovene nechceš byť právnik,lekár,farmaceut,sudca alebo napr.ucitel,VS už nepotrebuješ.
Ja VS nemám.A mám kolegu,čo má dokončenú iba základnú školu.Ani strednú nedokončil.A zarába viac,ako ja.
Na trhu práce ťa predávajú najlepšie skúsenosti,dravosť a ochota.Zamestnavatelovi je nanič človek s titulmi,ktorý je lenivý a nepraktický a nič nevie robiť.
V roku 2023 som menila zamestnávateľa v tom istom obore, v akom pracujem uz od roku 2017.Rovno na pohovore som povedala,že aký plat som mala a aky si predstavujem.Vedel,že moje skúsenosti sa mu zídu a tak mi ten plat dal.
@vierkainka Všetci už dávno pochopili, že ak chceš žiť ako človek, tak TPP nie je cesta. Pracujem ako freelancer - programátor na voľnej nohe a moja hodinová sadzba je 30€/h.
Každý garažovy autoservis dnes už berie minimalne 30€/h...
@jozko_z_lesa No však preto pôsobím v tých 20% 🙂
@jozko_z_lesa mozno je junior 😃
@thirstymonk z toho este odvadzas odvody a dane, ano?
@jozko_z_lesa vies co,uz sa k nam blizi kriza zo zapadu. Pozri si Titans, man day rate java 280-300. Nie som freelancer,ani developer,ale viem za co sme nakupovali rok dozadu.
Len keby som naozaj musela a nic ine by nebolo. To je na ten pocet hodin taka sadzba,ze sa mi to az nezda. Prilis blizko minimalke,ak nie aj minimalka. To uz by som asi radsej retazce poobzerala.
@babulkomale statne vypalne 320€ mesacne. Dane neplatim. Tento eok mi vratili dokonca 2600€ danovy bonus. Zakladom podnikania je dobra ekonomka
@vierkainka pozrela som si hodinovku pre tu srandu, tak mam 11,7 a to som stredny menezment. Chalan co nam prerabal byt bral ked som si to prepocitala 20-25e na hodinu. Clovek s ucnovkou - ked porovnam, ja s dvoma VS, dvoma cudzimi jazykmi (robim v korporate)...takze asi som spravila chybu, mala som robit nieco ine 🙂. Ale nie, vazne, ako vacsina z nas neskor vravi, ja toto vediet tak idem za kadernicku alebo kozmeticku po ZS. Ale to chce zasa ine veci, obratnost, skikovnost. Nie kazda to moze robit. Potom je uz len na nas aby sme smerovali deti prave tam kde vidime nase "zlyhania".
@stvura to si ratala v hrubom? Lebo zivnostnik moze mat ovela viac nakladov a potom ta hodinovka v cistom inak vychadza...
@thirstymonk freelancer - to nie je cesta pre kazdeho. Niekomu staci ze cinkaju dobre peniaze aj ked praca nie je (alebo uz je spravena), staci popijat kavicku a nemusi sa starat kde by komu nejaku fakturu vyuctoval za takyto cas 🙂

@lakebabe živnostník a zamestnanec sú úplne iné " sumy"