Pracovali by ste za 730 EUR mesačne?
Ženy úprimne, pracovali by ste za 730€ v čistom za 190 hodín?
@hiro ved hej, len potom 190 hodin za 730€ 🤣🤣🤣🤣
@martinkatinka 90% zivnostnikov berie kesovku - takze ma to v cistom 🙂, netusim ako vedu uctovnictvo, ale to nie je moja vec
@lakebabe a tebe dochádza, že ti živostnici si platia odvody do zdravotnej a sociálnej poisťovne úplne sami? A že im po zaplatení odvodov, materiálu a potrieb pre výkon svojej práce, cestovné na mesiac určite nezostane toľko, že by si mohla povedať, že majú nadstandardny príjem? A že oni v prípade choroby nedostanú žiadnu PN?
@chvostik1 kde som ja povedala ze majú nadštandardný príjem . Pýtala sa kto berie toľko na hodinu zivnostnici, keď sú dobrí nech pýtajú aj 50 na hodinu. Zas buďme realisti drvivá väčšina živnostníkov väčšinu veci robí cash na ruku a odvody platia ako si sami uznajú za vhodné. Ešte som nemala doma odborníka co by mi dal blok alebo faktúru ani som to nikdy od nich nechcela
Co sa týka PN treba nastaviť vyššie odvody a bude aj PN
@lakebabe Takže týmto podporuješ čiernu prácu lebo nemáš doklad ty ani dotyčný "poskytovateľ služby". Len teda berieš v tom prípade na zreteľ, že v prípade "reklamácie" si nahratá pretože oficiálne keďže nemáš žiadny doklad u teba ten človek ani nebol. Lebo je rozdiel keď ti vodu robí vodár, ktorý má na to papiere. Ten ti nikdy nebude mať problém vystaviť FA ak ti to nie je známy. A je zas iné ak ti to robí "vodár", že fakt šikovný pán povedzme z dediny, ktorý sa rokmi naučil, ale ofiko sa tým neživí.
@chvostik1 prerabala som dva byty a jeden dom, keď chceš fakt dobrého človeka čakáš aj pol roka aj viac . Keď niekto príde skôr si mu vďačná, že vôbec prišiel. Odborníkov je malo.
Samozrejme ze keď mi o čosi spustí cenu ho veľmi rada vyplatím na ruku. Reklamácie nepotrebujem riešiť ani nemam o také niečo záujem. Vždy si vyberám odborníkov na základe odporúčaní od známych a okolia a zaplatím im viac ak sú dobrí a kvalitní.
Ako si daný človek nastavi odvody na pnku a dôchodok je jeho vec nie moja.
@chvostik1 a tymto co si napisala plne suhlasim.ale zial staci si pozriet prispevok vyssie a ten pan je uplne mimo ako to funguje.
@lakebabe tak tu nepíš o hodinovej mzde živnostníkov keď je ti ukradnuté koľko z tej hodinovej taxi skončí v odvodoch a nákladoch na výkon povolania. Tie ceny majú preto také lebo vedia čo všetko budú musieť tou taxou "zaplatiť".
U muža v práci robia jeden druh práce aj pracovníci čo sú zamestnaní cez firmu, ale aj dvaja živnostníci. Ty majú hodinovú mzdu 2x takú vysokú, ale všetko spojené s prácou si uhrádzajú sami. Takže v konečnom dôsledku majú vo finálne približne toľko čo človek čo je kmeňový zamestnanec.
@chvostik1 Inak si ok? Pani sa pýtala kto ma plat 25 eur a viac na hodinu. Povedala som , že szco.
Predstav si, že väčšina živnostníkov v tom nema ani materiál, materiál si poväčšine účtujú zvlášť ci ide o vodara , plynára, murara atd Nikto ti v tej cene nekúpi ešte aj materiál. To je cena za ich pracovný čas. Ty sa ako zamestnanec takisto musíš za niečo prepraviť do prace, nikto ti na naftu neprispeje ako tomu SZCO.
A koľko si oni platia odvody a dane je čisto ich vec. Neplatí odvody nedostane PN ku. To je cele. Ty si musí takisto odviesť odvody a dane keď pracuješ na TPP.
Ja mám 700 v čistom ale 6h úväzok (čiže 120h mesačne) a k tomu 330 invalid. Ale keby nemám invalida a viem pracovať plný úväzok tak je to malo. No presne záleží na situácii lebo kazde € pomôže do rozpočtu ak iná práca nie je..

Ak je to práca len na ráno a nie nočné tak áno.
Časom príde lepšia ponúka určite.