icon

Pracovali ste ako letuška alebo stevard v Ryanair?

fruitys
25. máj 2024

Ahojte, pracovali ste niekto pre túto spoločnosť? Ako sa vám to páčilo? A ako hodnotíte nároky na angličtinu - muselo to byť naozaj také "hladké" ako píšu?

syslik81
25. máj 2024

@fruitys sice som nepracovala a ani nebudem ale lietam s nimi pravidelne uk-sk -a rozhodne nevedia vsetci anglicky ... a ani narok na vyzor neje uz ako kedysi .. naposledy mali aj uniformy neskutocne obnosene poobtrhane nezasite .. takze asi aj zalezi aka linka sa lieta .. nizkonakladovky su radi ze maju zamestnancov

fruitys
autor
25. máj 2024

@syslik81 ďakujem za odpoveď) Aký level myslíš tým, že nie všetci vedia anglicky? Či myslíš úplne, že hovoria iným jazykom?

syslik81
25. máj 2024

mala by byt na komunikativnej urovni http://www.etga.sk/pracovne-ponuky.php?praca=Le... moja dcera ked sa pytala nieco letusky tak jej nerozumela vobec ze nic a musela asom ja po slovensky na nu - tak neviem ci mala len problem s akcentom alebo nemala svoj den ale z mojho pohladu vela anglictinu nevedela

fruitys
autor
25. máj 2024

@syslik81 ďakujem za link, rozumiem, možno bol problém s akcentom

mamamasama
25. máj 2024

Byť letuškou pre Ryanair znamená,že letuška nie si. Nedokážem si predstaviť pracovať pre takúto spoločnosť. Na čo? Nevidieť svet? Len samé otočky?Upratovačka, predavačka? Na to nemusíš ísť do lietadla a riskovať život . Vieš, čo reálne lietanie spôsobuje ľudskému telu? Plus ten plat. Ani za nič.

benit
25. máj 2024

@fruitys dcera teraz zacala pre smartwings. Paci sa jej velmi, nie vsetci su na tom z angliny super, museli urobit test tusim maturitny B2. A oblecenie nafasovala vsetko nove.

fruitys
autor
25. máj 2024

@mamamasama tak ak by to bolo tak, že žiadne pobudnutie v zahraničí a hneď otočka, asi by to až tak nebavilo, neviem. Otázka ohľadom vplyvu lietania na ľudské telo ma asi znepokojuje viac.

fruitys
autor
25. máj 2024

@benit tak to je fajn, že sa jej páči, robila okrem angličtiny aj nejaké iné testy?

hermionecka
25. máj 2024

ahoj, odporúčam radšej inú spoločnosť ako ryanair, vela práce za málo penez a lietajú sa len otočky (žiadne cestovanie a pobyty)

hermionecka
25. máj 2024

@fruitys ja som tiež u Smartu, robia sa testy z ang, všeobecný prehľad a ústny pohovor, nasleduje 6týždňový výcvik, písomné skúšky a ústne 🙂)

mamamasama
25. máj 2024

@fruitys ak už lietať, tak rozhodne radšej diaľkovky aspoň s minimálnym restom. Telo potrebuje zregenerovať. Otočky sú super základ na rakovinu a nepolodnosť. Ono, celkovo letušky a piloti sú extrémne vystavení kozmickému žiareniu, ale ak už lietať a riskovať, tak nech si oddýchneš medzitým na krásnej pláži. Viem o čom hovorím ;)

benit
25. máj 2024

@fruitys ano, bol tam bseobecny prehlad zamerany na geografiu ale vsetko v anj. A kto presiel testy isiel na pohovor v anj

floren
25. máj 2024

@fruitys robila kamoška. Ráno letis tam, na obed spať. Uniformy sú kúpila za vlastné. Robila test z aj, fyzické testy -plávanie a ešte niečo, prvú pomoc. Ale už 3 roky je na RD, tak sa to možno zmenilo

mamamasama
25. máj 2024

@floren uniformy si kupuje? 😅 Tak toto je gól 🫣

janickacrazy
25. máj 2024

@fruitys Robila som pre Ryanair, ale nie na Slovensku. Museli sme vedieť perfektne po anglicky. Výcvik bol 3 mesiace a testy boli veľmi prísne, polovica ľudí ich ani neurobila. Ale je to už pár rokov a možno sa medzitým kadečo zmenilo.

fruitys
autor
25. máj 2024

Ďakujem vám za odpovede. Niekde som videl podmienku vedieť preplávať 25m bez pomoci, takže asi tiež by boli aj nejaké fyzické testy. Výcvik 6 týždňov. Čo je však u mňa hlavný faktor, to je to kozmické žiarenie, nevedel som, že je to až také silné.

floren
26. máj 2024
floren
26. máj 2024

@janickacrazy toto vravela aj ona,ze test skoro každý deň

pieksamaki
26. máj 2024

@fruitys my sme kedysi mali 200 otázok ako test, osobný pohovor v angličtine......bolo to ale 18 rokov dozadu .....emirates

benit
26. máj 2024

@fruitys ano museli plavat a potom este vytahovanie ludi z vody obleceny. Testov bolo stale. Testovali ich v bratislave asi 3x, v prahe 2x a ked ich pustili na 1.let tak dalsie skusky. A mali sj takych co to neporobili.

fruitys
autor
26. máj 2024

@benit tuto asi to vyťahovanie nepožadujú, keďže v ponuke je spomínaných len tých 25m plávania, každopádne, je rozdiel preplávať a niekoho vyťahovať

benit
26. máj 2024

@fruitys a to museli byt obleceni v teplakoch a tricko , mikina