Pracovná cesta počas voľna. Kto platí stravu a ubytovanie?
Zamestnavatel ma chce poslat na pracovnu cestu do zahranicia, v zmluve o pracovnych cestach nic nemam. Navyse to zacina v den, kedy mam volno. Bola by som tam dva dni.
Nechcem tam ist, beriem si dovolenku dva dni a tie nasledujuce mam normalne volno. Pracovna cesta je stvrtok a piatok, ten stvrtok mam normalne volno a v pi/so/ne mam smeny 12 hodinove.
Pre istotu sa chcem spytat, je povinny preplatit ubytovanie a stravu? A ako by to bolo platene, ked mam ten stvrtok volno, teda by som tam bola vo svojom volne?
nebudeš mať voľno, budeš v práci a voľno budeš mať inokedy ...
@anonym_autor a ja, že o akú dlhú pracovnú cestu ide, taký mesiac...? Kvôli dvom dňom robiť takéto ofuky je detinské a trápne, keby sa takto správal môj zamestnanec, veľmi by som zvažovala jeho budúcnosť v mojej firme
@anonym_autor a ja, že o akú dlhú pracovnú cestu ide, taký mesiac...? Kvôli dvom dňom robiť takéto ofuky je detinské a trápne, keby sa takto správal môj zamestnanec, veľmi by som zvažovala jeho budúcnosť v mojej firme
@danica2711 Jasne 😅😂
@danica2711 sú ľudia ktorí naozaj neradi cestujú. napr. ja som sa snažila vyvliecť zo služobky vždy keď sa dalo ...
Samozrejme že sa prepláca strava + ubytovanie, aj cestovne či pohonné hmoty + vreckové + poistenie
Služobne cesty nemusíš mat uvedené v zmluve, ak to prirodzene výplyva z povahy tvojej prace
No tak vo štvrtok nebudeš mat volno, dostaneš ho inokedy
@pribinak Ona mi povedala, ze dostanem zaplatene 8 hodin, so stravou nevie ako to bude. Z povahy prace mi cesty nevyplyvaju.
nebudeš mať voľno, budeš v práci a voľno budeš mať inokedy ...
@biba_18 Inokedy mi volno neda.
@anonym_autor dostaneš zaplatené za 8 hodín, áno - ale zvyšok musia zaplaiť podľa zákona ... a voľno ti tiež musí dať - lebo zo zákona máš len určitý počet hodín mesačne ...
@anonym_autor dostaneš zaplatené za 8 hodín, áno - ale zvyšok musia zaplaiť podľa zákona ... a voľno ti tiež musí dať - lebo zo zákona máš len určitý počet hodín mesačne ...
@biba_18 Zaplatí mi to, preto mi volno uz neda. 8 hodin aj ked pracujem normalne 12.
Navyse si par dni predtym beriem dovolenku, takto mi to s volnom urobi tyzden. S tou pracovnou cestou len 6 dni. Mam uz svoj program.
@anonym_autor ale v taký čas ti to musí zaplatiť s príplatkom... a áno, mal by ti preplatiť celých 12 hodín - alebo poskytnúť voľno inokedy ...
Samozrejme že sa prepláca strava + ubytovanie, aj cestovne či pohonné hmoty + vreckové + poistenie
Služobne cesty nemusíš mat uvedené v zmluve, ak to prirodzene výplyva z povahy tvojej prace
@pribinak aké vreckové? to je podla zákona povinne zo strany zamestnavatela?
@pribinak aké vreckové? to je podla zákona povinne zo strany zamestnavatela?
@anonym_d4f4da tak keď budeš niečo zabezpečovať napr pracovný obed pre zahraničných partnerov, alwbo nákup nejakých materiálov či prístrojov, tak to nebudeš hradiť zo svojho keďže sa môže jednať o vyššiu sumu
@anonym_d4f4da tak keď budeš niečo zabezpečovať napr pracovný obed pre zahraničných partnerov, alwbo nákup nejakých materiálov či prístrojov, tak to nebudeš hradiť zo svojho keďže sa môže jednať o vyššiu sumu
@pribinak cize nie vreckove ale normalne preplatenie nakladov ako hocikedy, ci?
@pribinak vreckove mi evokuje, ze si kupim darceky🙂
@pribinak vreckove mi evokuje, ze si kupim darceky🙂
@zuzinabila skús 🤣
@zuzinabila vreckové ale naozaj slúži aj na darčeky - to sú tvoje peniaze a ty ich môžeš minúť na čo chceš, najčastejšie na mhd alebo na nejaké občerstvenie... vreckové nie je povinné zo zákona ... iba diety
@zuzinabila vreckové ale naozaj slúži aj na darčeky - to sú tvoje peniaze a ty ich môžeš minúť na čo chceš, najčastejšie na mhd alebo na nejaké občerstvenie... vreckové nie je povinné zo zákona ... iba diety
@biba_18 jj, diety samozrejme, vreckove som zatial nikdy nedostala, ale zas, vzdy ma sefka pozve na fajnovu veceru, zmrzku a pod
v pripade zahranicnej pracovnej cesty je dokonca povinny poskytnut preddavok na vydavky - ubytovaie, stravne..ine vydavky.
vreckove nie je povinna polozka.
@danica2711 sú ľudia ktorí naozaj neradi cestujú. napr. ja som sa snažila vyvliecť zo služobky vždy keď sa dalo ...
@biba_18 OK, ľudia sú rôzni, ale seriózne je povedať to zamestnávateľovi hneď pri nástupe do zamestnania, aby vedel, na čo si "použiteľná" a nie sa snažiť vyvliecť zo služobky, keď zamestnávateľ s tebou na služobnú cestu ráta
@biba_18 OK, ľudia sú rôzni, ale seriózne je povedať to zamestnávateľovi hneď pri nástupe do zamestnania, aby vedel, na čo si "použiteľná" a nie sa snažiť vyvliecť zo služobky, keď zamestnávateľ s tebou na služobnú cestu ráta
@danica2711 Ako rata? Ved tam moze ist hocikto, ale nikomu sa nechce a mam to odsrat cele ja.
@danica2711 Ako rata? Ved tam moze ist hocikto, ale nikomu sa nechce a mam to odsrat cele ja.
@anonym_autor ako ráta? Že by tak, že služobka má súvislosť s tvojou pracovnou náplňou alebo že si myslí, že to, čo tam treba vybaviť, vybavíš najlepšie ty? Ale ak nič z toho neplatí a ty si nahraditeľná hocikým, tak potom nič. No a služobka predsa nie je taký trest, aby si mala pocit, že celý svet je nespravodlivý a ty jediná si to musíš "odsrať"
@anonym_autor ako ráta? Že by tak, že služobka má súvislosť s tvojou pracovnou náplňou alebo že si myslí, že to, čo tam treba vybaviť, vybavíš najlepšie ty? Ale ak nič z toho neplatí a ty si nahraditeľná hocikým, tak potom nič. No a služobka predsa nie je taký trest, aby si mala pocit, že celý svet je nespravodlivý a ty jediná si to musíš "odsrať"
@danica2711 Mám volno, nemám záujem.
@danica2711 Mám volno, nemám záujem.
@anonym_autor tak si uži voľno. Dúfam len, že tvoj zamestnávateľ bude mať záujem ťa naďalej zamestnávať...
@anonym_autor tak si uži voľno. Dúfam len, že tvoj zamestnávateľ bude mať záujem ťa naďalej zamestnávať...
@danica2711 😅😅 Ďakujem
Poznámka typu "Dúfam len, že tvoj zamestnávateľ bude mať záujem ťa naďalej zamestnávať" na docela udivuje.
Raz keď mám mať voľno a schválne mám k tomu nahlasenu dovolenku tak to nieje pre nič za nič nie?
Zamestnávateľ to má rešpektovať a na druhej strane byť rád že zamestnanec to takto využije s tým voľnom ak má nejaké plány .aké sú tie plány je úplne jedno či má niekto zaplatený pobyt alebo bude doma na gauči šunky váľať.
Aj keď zamestnanec má nárok na dovolenku ,autorka evidentne nechce zbytočne vymeškavat v práci ..kľudne si mohla zobrať dovolenku mimo voľna.
V praxi poznáme samozrejme aj to že nás stiahnu z dovolenky v prípade potreby a však zamestnávateľ má rešpektovať nahlásenu dovolenku a byť pripravený aj že niekto odmietne dovolenku prerušiť ak ju odsúhlasil a nie ešte schválne tam dať pracovnú cestu,to nieje problém zamestnanca že tam nemá koho vyslať.
Idem odcestovať na dva týždne ,beriem si 10 pracovných dní dovolenky no medzi tými dvomi týždňami mi vychádzaju 2 dní voľno(víkend )tak mi tam zamestnávateľ dá pracovnú cestu..okrem toho že by som ho vysmiala tak by mal po mojom návrate výpoveď na stole.