icon

Pracovná doba pri deťoch

3. sep 2023

Pekný večer chcem sa opýtať akú máte pracovnú dobu popri malych deťoch? Myslím MŠ alebo prvý stupeň ZŠ. Stíhate ich nosiť do a zo škôlky/školy, alebo ako to máte poriešené ak nestíhate?

Strana
z2
kvetinka75
4. sep 2023

@ibrunova u nás tak isto. Plat vtedy nič moc, ale na prvom mieste bolo dieťa, to niekto musel odniesť do a zo škôlky.

veronicka88
4. sep 2023

7.30-15.30 a je to úplne v pohode.rano chodíme na 7.00(máme škôlku 10min pešo)poobede sme o 16teh doma. Keď treba stíha manžel ráno malého odniesť. Ráno chodí na 6.30 50km do práce takže to je takmer vždy v mojej réžii ..

ajko2011
4. sep 2023

Ja som si nosila a aj vyberala. 1x týždenne vyberala svokra.
Pracovná doba :
Pondelok 9:00-15:00
Utorok, štvrtok a piatok 8:00-14:00
Streda 9:00-16:00 a vtedy vyberala svokra

guiseppinka
4. sep 2023

@siska53 zatial to mam ako prax v ramci studia a ostava mi verit, ze si ma tam nechaju... Inak to bude zle.. nemozem si dovolit ostat doma bez prijmu

lujza123
4. sep 2023

Najhoršia bola štátna škôlka, pracovnu dobu som mala od 8.00 - 16.00, škôlku síce oficiálne zatvárali o 16.30 ale keď som prišla pre dcéru 16.15 koľkokrát už stála oblečená s nervoznou pani učiteľkou pred bránkou a dcéra slzy v očiach prečo je posledna. Našťastie to bol len rok.
Družina už super, ta bola az do 17.00 to som stíhala krásne. Bývame kúsok od školy takže od 2 triedy už mohla chodiť sama domov z družiny ju pustili o 16.30 a aj keď som sa zdržala v práci vedela ma tu chvíľu počkať aj sama doma.
Krúžky celý prvý stupeň mala tie co ponúkala škola takže to sa riešilo v rámci družiny a v 5 tej triede už vedela cestovať mestskou dopravou na krúžok mimo školu.
Keď začala chodiť do školy začala som pracovať ako szco s flexibilnou pracovnou dobou. Ja som slobodna matka, dcéra chodievala k jej otcovy každý druhý víkend ale trochu predĺžený, od piatku do utorka takže som dosť nadrabala keď bola u neho

amelie2017
4. sep 2023

Manzel chodi z domu 7:30 a vracia sa cca 16: 30. Ja chodim z domu 15:15 a vraciam sa po pol noci. Rano zanesiem malu do skolky, teraz ide do prvej triedy, tak do skoly ja, som s malym, do jasli ho nevzali,na obed idem po dceru, o 14:45 ju zanesiem spät, maleho ku svokre a idem. Muz ked pride, ide po maleho a pred 17. po dceru. Obcas robim doobeda, vtedy pomaha svokra na cele doobedie. Planovala som poziadat o zmenu smeny na rannu, ale kedze maleho nevzali do jasli, este rok budeme musiet takto vydrzat.

riyadh
4. sep 2023

Obaja veky praca na smeny cize, ja manza opayrovatelka😊

liligreg
4. sep 2023

Moja pracovná doba je 8.00 – 15.00, ale odchádzam medzi 5.30 – 6.00 a doma som medzi 16.30 – 17.30. Dieťa nestíham ani ráno zaniesť, ani poobede vybrať. U nás to musí pokrývať muž a moji rodičia, môj ocino je na dôchodku, takže veľmi pomáha. Keď má manžel ranné (pracuje od 6.00) syn je u mojich rodičov s prespáva u nich. Keď ma poobedné, vezie do školy syna on, poobede vyzdvihne môj tatino a večer idem po syna, niekedy mi ho mamina privezie. Počas nočných to vykrýva celé manžel. Rozpísala som to len z toho dôvodu, že sa bojíš, že budeš s deťmi málo. Áno, stáva sa aj také, napriek tomu to môjmu vzťahu so synom neublížila a má nádherný vzťah aj s mojimi rodičmi – najmä s ocinom.

nikaeli
4. sep 2023

striedame sa s manželom 🙃 ráno on, poobede ja alebo naopak - nakoľko učím v MŠ, musím tam byť skôr ako deti alebo naopak odchádzam posledná.. moje dieťa v škôlke prichádza medzi prvými a odchádza medzi poslednými 🤷🏻‍♀️

kacena2022
4. sep 2023

@autorka Ja vozím ráno aj poobede ja vyzdvihujem dieťa zo skolky.Pracu mám od 7 do 15 hod.Skolka je otvorená od 6 do 16,30.Sice ráno tam býva medzi prvými a musí ísť do zbernej triedy,no musíme vydržať.Je veľké plus že som si našla prácu v dedine a škôlka je 15 minut od domu.Tak v pohode stíham.

kacena2022
4. sep 2023

@yoxinka Ja robím poštovú dorucovatelku.Pracu som si našla u nás v dedine teda neprecestujem nič a pracovná doba je od 7 do 15 hod,v pohode stíham škôlku.

Strana
z2