Pracovná doba pri deťoch
Pekný večer chcem sa opýtať akú máte pracovnú dobu popri malych deťoch? Myslím MŠ alebo prvý stupeň ZŠ. Stíhate ich nosiť do a zo škôlky/školy, alebo ako to máte poriešené ak nestíhate?
7.30-15.30 a je to úplne v pohode.rano chodíme na 7.00(máme škôlku 10min pešo)poobede sme o 16teh doma. Keď treba stíha manžel ráno malého odniesť. Ráno chodí na 6.30 50km do práce takže to je takmer vždy v mojej réžii ..
Ja som si nosila a aj vyberala. 1x týždenne vyberala svokra.
Pracovná doba :
Pondelok 9:00-15:00
Utorok, štvrtok a piatok 8:00-14:00
Streda 9:00-16:00 a vtedy vyberala svokra
@siska53 zatial to mam ako prax v ramci studia a ostava mi verit, ze si ma tam nechaju... Inak to bude zle.. nemozem si dovolit ostat doma bez prijmu
Najhoršia bola štátna škôlka, pracovnu dobu som mala od 8.00 - 16.00, škôlku síce oficiálne zatvárali o 16.30 ale keď som prišla pre dcéru 16.15 koľkokrát už stála oblečená s nervoznou pani učiteľkou pred bránkou a dcéra slzy v očiach prečo je posledna. Našťastie to bol len rok.
Družina už super, ta bola az do 17.00 to som stíhala krásne. Bývame kúsok od školy takže od 2 triedy už mohla chodiť sama domov z družiny ju pustili o 16.30 a aj keď som sa zdržala v práci vedela ma tu chvíľu počkať aj sama doma.
Krúžky celý prvý stupeň mala tie co ponúkala škola takže to sa riešilo v rámci družiny a v 5 tej triede už vedela cestovať mestskou dopravou na krúžok mimo školu.
Keď začala chodiť do školy začala som pracovať ako szco s flexibilnou pracovnou dobou. Ja som slobodna matka, dcéra chodievala k jej otcovy každý druhý víkend ale trochu predĺžený, od piatku do utorka takže som dosť nadrabala keď bola u neho
Manzel chodi z domu 7:30 a vracia sa cca 16: 30. Ja chodim z domu 15:15 a vraciam sa po pol noci. Rano zanesiem malu do skolky, teraz ide do prvej triedy, tak do skoly ja, som s malym, do jasli ho nevzali,na obed idem po dceru, o 14:45 ju zanesiem spät, maleho ku svokre a idem. Muz ked pride, ide po maleho a pred 17. po dceru. Obcas robim doobeda, vtedy pomaha svokra na cele doobedie. Planovala som poziadat o zmenu smeny na rannu, ale kedze maleho nevzali do jasli, este rok budeme musiet takto vydrzat.
Obaja veky praca na smeny cize, ja manza opayrovatelka😊
Moja pracovná doba je 8.00 – 15.00, ale odchádzam medzi 5.30 – 6.00 a doma som medzi 16.30 – 17.30. Dieťa nestíham ani ráno zaniesť, ani poobede vybrať. U nás to musí pokrývať muž a moji rodičia, môj ocino je na dôchodku, takže veľmi pomáha. Keď má manžel ranné (pracuje od 6.00) syn je u mojich rodičov s prespáva u nich. Keď ma poobedné, vezie do školy syna on, poobede vyzdvihne môj tatino a večer idem po syna, niekedy mi ho mamina privezie. Počas nočných to vykrýva celé manžel. Rozpísala som to len z toho dôvodu, že sa bojíš, že budeš s deťmi málo. Áno, stáva sa aj také, napriek tomu to môjmu vzťahu so synom neublížila a má nádherný vzťah aj s mojimi rodičmi – najmä s ocinom.
striedame sa s manželom 🙃 ráno on, poobede ja alebo naopak - nakoľko učím v MŠ, musím tam byť skôr ako deti alebo naopak odchádzam posledná.. moje dieťa v škôlke prichádza medzi prvými a odchádza medzi poslednými 🤷🏻♀️
@autorka Ja vozím ráno aj poobede ja vyzdvihujem dieťa zo skolky.Pracu mám od 7 do 15 hod.Skolka je otvorená od 6 do 16,30.Sice ráno tam býva medzi prvými a musí ísť do zbernej triedy,no musíme vydržať.Je veľké plus že som si našla prácu v dedine a škôlka je 15 minut od domu.Tak v pohode stíham.
@yoxinka Ja robím poštovú dorucovatelku.Pracu som si našla u nás v dedine teda neprecestujem nič a pracovná doba je od 7 do 15 hod,v pohode stíham škôlku.

@ibrunova u nás tak isto. Plat vtedy nič moc, ale na prvom mieste bolo dieťa, to niekto musel odniesť do a zo škôlky.