Pracovná dynamika na porazenie
Baby, asi sa len vykecat...uz to nedavam v robote.
Takto - ja som projektova manazerka a pracujem so sefom a este s jednym typkom, ktory je od partnera a sprava sa ku mne, ako keby bol moj nadriadeny, aj ked jeho pozicia je rovnaka, ako moja, plus on ani nie je u nas vo firme. Vseobecne taky otravny, pasivne-agresivny typ, ktory vypisuje romany kvoli kazdej hovadine, kafre sa do mojej prace, za mojim chrbtom meni zmluvy a papiere, pouziva bez dovolenia moje dokumenty a moju pracu rad prezentuje ako svoju. No a moj sef ho z pre mna nepochopitelnych dovodov ma strasne rad.
Momentalne nam projekt stoji, pretoze sef mi nevie dat klucove informacie a ja bez nich nemozem ist za klientom a nepohnem sa dalej. De p*ce uz mesiac ho tlacim kolom do zadku ze tie veci POTREBUJEM a on je furt bud niekde na dovolenke, alebo ma daku inu robotu, alebo nieco. Uz som normalne presvedcena, ze zamerne ten projekt sabotuje, aj ked musi j*bat, lebo je to projekt skoro za 2 mega. Su to podklady ktore a) k nim nemam pristup a neviem si ich zohnat sama a b) musia ist cez neho, aj preto, ze ide o dost penazi.
Ale ked ten externy kktko polozi nejaku uplne p*covsku otazku ktora je pre projekt uplne irelevantna a nikam nas neposunie, tak SEF ODPISE DO 5 MINUT z mitingu.
Som velmi blizko k tomu sa na to cele vysrat. Dakujem za pozornost.
@kvetinka75 No ved to je ta posledna kvapka ktoru zvazujem coraz castejsie, lenze ja musim z niecoho platit byt a ucty 😀
Mailom napísať, že žiadaš obratom o informácie, ktoré potrebuješ k pokračovaniu projektu. Ak neodpíše v daný deň a uvedené si urgovala naozaj viac krát, preposlať mail na jeho nadriadeného s požiadavkou, že nakoľko dotyčný ti opakovanie nevie dodať podklady a ani nekomunikuje ďalší postup, prosíš jeho (šéfa tvojho šéfa) o inštrukcie, nakoľko finančne hodnotný projekt stojí.
autorka - možno si to uvedomí a zmení prístup. Možno stačí povedať, že budeš uvažovať o zmene práce a nie hneď že dáš výpoveď.
@melanta Tento prispevok som napisala hned po tom, co som mu poslala tento mail o ktorom hovoris. No a potom v inboxe zasvietilo jeho meno, ja cela natesena ze je nejaky posun, a vidim ze on odpovedal tomu typkovi na jeho mail, a ja som bola v cc. No a dalsi problem je, ze nad nim uz ziaden nadriadeny nie je. My sme mala firma s velkym obratom, ktoru riadia traja ludia, ktori su na jednej urovni. Jeden je on a dvaja nie su nijak involvovani v tejto konkretnej praci.
@kvetinka75 Ja mam tuto pracu strasne rada a dlho som bojovala o presne tuto poziciu na presne tomto projekte...on to vie a je to tazke
autorka - tak to ti nezávidím. Je to na porazenie. Doparoma ale čo je to s ľuďmi? Šéf firmy, projekt na kopu prachov a jemu je to jedno?
Tak uvidíš, čo ti odpíše dotyčný. Možno nič, možno prekvapí a bude to riešiť. Nie každému je možno jedno, čo bude s projektom. Ak sa neudeje nič, máš 2 možnosti. Odísť alebo ostať. Pre mňa nie je argumentom ostať to, že mám prácu rada a baví ma, ak pracovné podmienky nie sú vyhovujúce. A toto sú nevyhovujúce pracovné podmienky. Čiže natvrdo to poviem, buď odíď alebo si zvykni a nerieš.
@kvetinka75 No inak toto presne nechapem. Nebudem specifikovat firmy a projekt, ale ide o logistiku, skoro dva miliony, na com by sme krasne zarobili vsetci. A on to ma evidentne uplne u prdele.
Mňa by len tak sedliacky zaujímalo, že keď Ti práca stojí kvôli šéfovi mesiac, to akože nič nerobíš? A oni ťa za to platia?
@vulka No tak nechty si nelakujem, ak ta to zaujima. Ja mam 2 dalsie projekty a takisto kopec inej roboty, ale tento projekt je specificky, bojovala som onho, je za najviac penazi z celej mojej kariery zatial a takisto konceptualne je to taka moja srdcovka.
Mas moznost sa za nim osobne zastavit? Obcas len face to face pomoze, lebo sef nieje schopny posudit dolezitost iba z mailu (nechapem, ale stava sa).
Nadych vydych, dobre bude. Este nekonci, je to len situacia.
Ešte mi napadla myšlienka. Šéfovia sú aj majitelia? Ak nie, oslovila by som majiteľa, že projekt za 2 milióny stojí pre nečinnosť manažéra. Ak sú dotyční traja aj majitelia, tak platí už napísané, zvykni si alebo odíď. Nemôžeš niekoho iného donútiť aby chcel zarábať či byť seriózny.
Prave som za nim bola osobne, uz sa to posuva. Budem vas updatovat
Nie, nepýtam s na nehty. Skôr ma zaujímalo, či firme na tom projekte nezáleží?
máš dôkazy, že si pýtala podklady ? maš dôkazy že si urgovala ? pre istotu si zálohuj, vytlač ak je to formou elektronickej komunikácie, aby si mala dôkazy fest silné, ak by ti chcel robiť problémy...
@cacianka Ved jasne, vsetko je v mailoch. Maily principialne nemazem
Mňa tiež zaujímalo, ci ti za to platia kým to stojí. Lebo v tom prípade by som si tie nechty lakovat zacala. Chápem ze ti na tom záleží, ale ak ty musíš len nasledovat nadriadeného a nemas väčšie pravomoci tak len počkaj, ak viac spraviť nemôžeš. Je to otras, ja už som tiež v práci demotivovana a to teda vôbec nerobím nič veledolezite, ale rada každú prácu robím najlepšie ako viem. Ale už som si povedala, načo sa mam namáhať keď to aj tak nikto neoceni.🤷♀️ Zatiaľ prácu meniť nechcem lebo mi vyhovuje v iných veciach.
@domak2 Akoze fixny plat dostavam normalne nezavisle od projektu, na druhej strane su tu bonusy a dalsie zakazky -> dalsie bonusy. Odhliadnuc od penazi mi na tomto projekte zalezi osobne.

ísť za šéfom a povedať mu toto? Že sa na to vy.... keď to takto pôjde