Pracovná ponuka popri rodičovskom
Dobry den prajem, neviem ci som moju otazku zaradila do spravnej temy ale verim, ze sa najde niekto kto mi poradi.
Som na rodicovskom prispevku a venujem sa vyrobe sladkych a slanych tort. Samozrejme bez akychkolvek dokladov alebo nejakej zivnosti. Zaregistrovala som sa na stranku amaterskych cukrarok a oslovila ma jedna spolocnost, ktora organizuje narodeninove ci meninove oslavy, ze by mali zaujem o spolupracu. Spolocnost si je vedoma toho, ze ja im na svoje vyrobky neposkytnem ziaden doklad a preto sa snazime najst nejaku cestu aby boli spokoni aj oni aj ja. Navrhli mi, ze ma mozu zamestnat na dohodu. Viem, ze na rodicovskom prispoevku mozem pracovat ale netusim ci je moja praca pocas roka nejak ohranicena poctom hodin alebo zarobkom. Okrem tejto dohody by som mala este nejake, pretoze prilezitostne mam nejake brigady. Bola by som nerada, keby koli par euram ktore si pocas roka takto privyrobim k dnesnemu "vysokemu" rodicovskemu prsipevku musim potom platit vysoke dane alebo nejake poplatky. Taktiez by som sa chcela opytat, ake povolenia na realizaciu tohto napadu potrebuje dotycna firma. Okrem svojich doterajsich sluzieb by ponukali zakaznikom, ktori si u nich objednaju organizaciu oslavy aj obcertvenie v type - tort, chlebikov, ociek, salamovych ci inych mis...Majitelka ma predstavu, ze ona by nakupilamaterial na vyrobu pochutin, dala by si ho do nakladov a mna by platila len na pracu. Urcite musi splnat nejake podmienky co sa tyka hygieny a je tu este nieco co musi vybavit? Dakujem.
@alexandra velmi pekne dakujem za radu a potesim sa, ak mi to budes moct vysvetlit podrobnejsie 😅 dopatrala som sa, ze mozem pracovat na dohodu a ze mozem mat dohodu vystavenu u jedneho zamestnavatela na 350 hodin rocne, financne ohodnotenie nieje dolezite? Nemam si dat na nieco pozor? Nieje nejaka hranica ktoru nesmiem prekrocit? Ako by mala vyzerat nasa dohoda? Napriklad vezmem za vyrobu torty 12 eur. Je vyhodne davat tam skutocnu cenu? Potrebovala by som poradit tak aby to bolo pre mna co najvyhodnejsie aby som si potom nemusela buchat hlavu ze koli par euram ktore mi na rodicovskom prispevku pomohli o rok na to ked budem podavat danove priznanie doplatim....dakujem krasne🙂
1. moznost:
Dohoda o pracovnej činnosti
Na základe dohody o pracovnej činnosti možno vykonávať pracovnú činnosť v rozsahu najviac 10 hodín týždenne.
Dohodu o pracovnej činnosti je zamestnávateľ povinný uzatvoriť písomne, inak je neplatná. V dohode o pracovnej činnosti musí byť uvedená
•dohodnutá práca,
•dohodnutá odmena za vykonávanú prácu,
•dohodnutý rozsah pracovného času a
•doba, na ktorú sa dohoda uzatvára.
2. moznost:
Dohoda o vykonaní práce
Dohodu o vykonaní práce (ďalej len "dohoda o VP") zamestnávateľ môže uzatvoriť s fyzickou osobou, ak predpokladaný rozsah práce (pracovnej úlohy), na ktorý sa táto dohoda uzatvára, nepresahuje 350 hodín v kalendárnom roku. Do predpokladaného rozsahu práce sa započítava aj práca vykonávaná zamestnancom pre zamestnávateľa na základe inej dohody o VP.
Dohoda o VP sa uzatvára písomne, inak je neplatná. V dohode o vykonaní práce musí byť vymedzená:
•pracovná úloha,
•dohodnutá odmena za jej vykonanie,
•doba, v ktorej sa má pracovná úloha vykonať,
•predpokladaný rozsah práce, ak jej rozsah nevyplýva priamo z vymedzenia pracovnej úlohy.
Písomná dohoda o vykonaní práce sa uzatvára najneskôr deň pred dňom začatia výkonu práce.
Pracovná úloha sa musí vykonať v dohodnutej dobe, inak môže zamestnávateľ od dohody odstúpiť. Zamestnanec môže od dohody odstúpiť, ak nemôže pracovnú úlohu vykonať preto, že mu zamestnávateľ neutvoril dohodnuté pracovné podmienky. Zamestnávateľ je povinný nahradiť škodu, ktorá mu tým vznikla.
Odmena za vykonanie pracovnej úlohy je splatná po dokončení a odovzdaní práce. Medzi účastníkmi možno dohodnúť, že časť odmeny bude splatná už po vykonaní určitej časti pracovnej úlohy. Zamestnávateľ môže odmenu po prerokovaní so zamestnancom primerane znížiť, ak vykonaná práca nezodpovedá dohodnutým podmienkam.
Podla tohto mas idealne ked sa dohodnete na Dohoda o pracovnej činnosti a peniaze prisposobite odpracovanym hodinam.. Ak mas viac otazok, pis do posty 😉
@cistko
Aj ked tato tema je asi o inom, ale mozno to niekomu pomoze...
Ja si popri materskej privyrabam vyplnanim dotaznikov za odmenu. Je to jednoduche, casovo nenarocne a nieje potrebna ziadna dohoda ani ine "papierovacky". Navyse prijem do 500€ rocne je oslobodeny od dane 😉
Staci sa zaregistrovat a potom uz len sledovat mail 😉
http://www.onlinepanel.sk/default/index/index/r...
http://www.marketagent.com/f.asp?RefUID=513380
@cistko
Este jedna overena agentura http://www.vyskumy.sk/registracia.html?invi=49577
Tu sa sice nevyplacaju peniazky, ale daju sa ziskat rozne darceky a je tam toho naozaj dost:
hracky, kozmetika, predplatne roznych casopisov... urcite sa tam da vybrat 🙂

Ahoj, pracovat mozes aj popri RD.
To co navrhla firma sa mi javi ako velmi seriozne - Dohoda o pracovnej cinnosti, platis sice dan, ale ziadne dalsie odvody, a samozrejme potom sa Ti pravdepodobne velka cast vrati vdaka tomu, ze pri dohode si neuplatnujes nezdanitelnu ciastku na danovnika.
Preukaz na pracu v potravinarske si mozes vybavit, neviem presne aky je teraz poplatok, ale zrejme nad 20e nie, vybavi Ti ho Tvoja obvodna vseobecna lekarka.
Gratulujem k skvelemu sposobu ako si privyrobit, bodaj by si mamicky z Teba brali priklad 🙂