icon

Pracovná vyťaženosť a stres

Včera o 15:28

Ahojte. Prosím , potrebujem radu, lebo už mám z práce fakt stres 😞
Nastúpila som v auguste ako administratíva za 1200 € a mám pocit, že robím úplne všetko.

Okrem klasickej administratívy riešim účtovnícke podklady, faktúry, platby, pohľadávky, dochádzku, nákupné požiadavky a bežný chod firmy. K tomu robím HR – dohadujem pohovory, riešim nástupy nových ľudí, onboarding. Zároveň robím marketing – texty, grafiku v Canve, sociálne siete, emailové kampane.

Najnovšie mi dali aj projekt na výstavu – riešim stanok, letáky, bannery, náklady, externú firmu na cold calling, koordinujem stretnutia… a to všetko sama. Nemám žiadnu pomoc a mám pocit, že sa odo mňa berie ako samozrejmosť, že to „nejako dám“.

Dnes som šéfovi povedala, že mám extrémne veľa práce a stres, tak som si pripravila email, kde chcem navrhnúť hodnotiaci pohovor po skúšobnej dobe. Chcem tam otvoriť tému rozsahu práce, priorít a aj platu, lebo toto fakt nie je len admin pozícia.

Viete mi prosím povedať, či to riešim správne?
Či mám tlačiť na zmenu / zvýšenie platu, alebo si mám začať hľadať niečo iné? Lebo ja tú prácu mám inak rada, len toto tempo je neudržateľné.

Budem vďačná za úprimný názor

Strana
z2
anonym_e18d84
Včera o 17:07
@anonym_autor

@anonym_e18d84 pise k tym prispevkom aj nejake odborne clanky?

@anonym_autor pripraví obrázok v Canve a text za pomoci chatgpt, nič extra odborné.

anonym_e18d84
Včera o 17:10
@eeffka

@anonym_e18d84 nuz uprimne ubohy plat na to co pre vas robi. Kto robi cely tento nekonecny zoznam ak jr 2t na dovolenke alebo pnke?

@eeffka rozdeľujeme nevyhnutné veci medzi kolegov, niekto má poštu, niekto nákup. Na PN bola raz. Väčší budget na pozíciu nemáme. Zatiaľ sme nikdy nemali problém s obsadením pozície. Nepotrebujem VŠ, stačí SŠ a postačuje AJ na úrovni B1 plus. Ona má dva jazyky...

anonym_da2d1e
Včera o 18:31
@anonym_e18d84

@anonym_da2d1e prácu robí rada, má to zorganizované, zadelené, vo všetkom poriadok. Prišla k nám po škole. Ponúkala som jej posun na inú pozíciu, tu je spokojná.

@anonym_e18d84 a po pár rokoch bude úplne v kely a ani nebude mať prostriedky na to, aby si zaplatila wellness pobyt raz za pol roka, masáž, úžasné. Ty si ju váž a ofukuj ju, mňa by ani nenapadlo toto robiť za takú mzdu

anonym_e18d84
Včera o 18:41
@anonym_da2d1e

@anonym_e18d84 a po pár rokoch bude úplne v kely a ani nebude mať prostriedky na to, aby si zaplatila wellness pobyt raz za pol roka, masáž, úžasné. Ty si ju váž a ofukuj ju, mňa by ani nenapadlo toto robiť za takú mzdu

@anonym_da2d1e ja si ju vážim, neboj. Do práce má 3 minúty. Má k dispozícii služobné auto (parkovacie miesto v centre mesta), samozrejme laptop, mobil aj na súkromné účely a neobmedzený paušál. Stravné hradíme nad rámec zákona, s min. doplatkom zamestnanca. Je sama sebe pani, nikto ju nebuzeruje, je veľmi sebestačná a má plnú dôveru, po skončení pracovnej doby jej nikto nevyvoláva a neotravuje ju. Má všetky nástroje na to, aby robila svoju prácu - cez platenú chatgpt, canvu, udemy, edumio. V tej istej budove pracuje jej manžel, takže jej to vyhovuje.

anonym_0a3574
Včera o 18:55

@anonym_autor budem úprimná, si hlúpa, že si necháš takto nakladať na seba. Za ten plat by som robila tak jedno “odvetvie” z toho, čo robíš ty. Napríklad ja preberám aktuálne polovicu práce po kolegyni a dostanem aj polovicu jej platu navyše a ešte aj s vedomím, že keď toho bude na mňa príliš veľa, tak pribudne ďalšia osoba do tímu. 🙂

anonym_da2d1e
Včera o 19:12
@anonym_e18d84

@anonym_da2d1e ja si ju vážim, neboj. Do práce má 3 minúty. Má k dispozícii služobné auto (parkovacie miesto v centre mesta), samozrejme laptop, mobil aj na súkromné účely a neobmedzený paušál. Stravné hradíme nad rámec zákona, s min. doplatkom zamestnanca. Je sama sebe pani, nikto ju nebuzeruje, je veľmi sebestačná a má plnú dôveru, po skončení pracovnej doby jej nikto nevyvoláva a neotravuje ju. Má všetky nástroje na to, aby robila svoju prácu - cez platenú chatgpt, canvu, udemy, edumio. V tej istej budove pracuje jej manžel, takže jej to vyhovuje.

@anonym_e18d84 to je tvoj uhol pohľadu, môj je iný

anonym_e18d84
Včera o 19:16
@anonym_da2d1e

@anonym_e18d84 to je tvoj uhol pohľadu, môj je iný

@anonym_da2d1e ona je spoko, my sme spoko, firma je spoko, klienti sú spoko. To, že máš iný pohľad tu v tejto chvíli je irelelevantné.

lapersefona
Včera o 19:27
@anonym_e18d84

Poviem ti, čo rieši moja Office assistant:

- fungovanie officu - telefóny, emaily, privítanie návštev, príprava kávy, občerstvenia, meetingovky na stretnutia, technické zabezpečenie
- pošta - odosielanie a prijímanie pošty, kontakt s kuriérskou spoočnosťou
- koordinácia upratovacieho servisu, komunikácia so správcom
- komunikácia s dodávateľom pitného režimu
- komunikácia s BOZP technikom a účasť na pravidelných stretnutiach, kontrola lekárničky - autá, office
- zabezpečenie revízie vyhradených EZ
- komunikácia s IT a opravy IT equipmentu
- starostlivosť o firemné auta - poistky, servisy, prezutie pmeumatík, končiace zmluvy apd.
- vedenie knihy jázd, PHM
- vedenie pokladne
- kopírovanie, vedenie príslušnej dokumentácie v papierovej a el. podobe
- starostlivosť o archív
- pravidelné inventarizácie

HR
- vedenie dochádzky pre interných zamestnancov / kontrola /
- navolávanie kandidátov/prescreening a pozývanie na pohovory
- poskytovanie feedbacku po pohovore (email, telefón)
- koordinácia a príprava onboarding dňa a má tam dôležitú prezentáciu
- je aj súčasťou induction procesu nového človeka
- sledovanie sviatkov (narodeniny/meniny/pracovné výročia) - nákup darčekov
- koordinácia podkladov pre vykonanie RZD, Daňových vyhlásení pre príslušný rok, výber stravovania apd.

Marketing
- správa FB a IG profilu
- práca s Canvou a príprava grafiky
- pridávanie príspevkov a komunikácia s ľuďmi na sociálnych sieťach
- navolávanie leadov z kampaní
- objednávanie vizitiek a reklamných materiálov
- komunikácia s reklamnými agentúrami a inštitúciami
- účasť na veľtrhoch a organizačné zabezpečenie veľtrhu
- organizácia firemných Company breakfast 4x do roka, Christmas party, Summer event a iné TB aktivity na mesačnej báze

Nákup
- nákup občerstvenia
- nákup kancelárskeho materiálu
- nákup drogistického materiálu
- nákup všetkých ostatných vecí potrebných ku fungovaniu officu

Služobné cesty
- booking hotelov
- zabezpečenie letieniek, lístkov na vlak apd
- zabezpečenie poistenia v prípade SC mimo SVK
- vyúčtovanie SC zamestnancov
- zabezpečenie dopravy v prípade potreby ( komunikácia s prepravcom, taxi službou )

A iné ad hoc úlohy, ktoré vznikajú počas dňa.
Jej mzda je 1300 eur a kvartálne bonusy má vo výške 200 eur.
VŠ II. stupňa, dva jazyky na úrovni B2.
Pracuje u nás 5 rokov. Nástupná mzda bola 1000 eur.
Benefity: 3 dni dovolenky navyše, 2x do roka sick day
Má fixnú pracovnú dobu od 8.00 do 16.30 hod, bez možnosti práce z domu.

@anonym_e18d84 nehnevaj sa ale takto zdierat ľudí dúfam ze raz prídu zamestnanci ktorý tolko úloh za takú mzdu odmietnu robit.
Pteco jej nedas občas home office

lapersefona
Včera o 19:28
@anonym_autor

@melanta to beriem mas pravdu. Pra mna to bola vyzva a hlavne som sa to chcela naucit. Chcela som v tom ziskat prax ale je to pre mna neudrzatelne tempo. Radsej ostanem pri tom istom plate ale mat menej uloh. Aj ked by sa tych par stovak velmi zislo , mam aj dve male deti na ktore mi potom neostava sila a energia aku by som chcela

@anonym_autor zdravie mas iba jedno keď vyhoris dlhšie sa z toho budeš psychicky spamätávat a skončíš par mesiacov na PN. Takže porozprávaj sa so sefom a ak ta nechce stratit zvysi ti mzdu alebo so hľadaj kľudne miesto za podobný plat. To je zdieľanie.

anonym_da2d1e
Včera o 22:40
@anonym_e18d84

@anonym_da2d1e ona je spoko, my sme spoko, firma je spoko, klienti sú spoko. To, že máš iný pohľad tu v tejto chvíli je irelelevantné.

@anonym_e18d84 ty si ju vážiš, no za to si veľa nekúpi. mala som podobných zamestnávateľov, ktorí mali pocit, aká som spokojná, práce pribúdalo, no na výplate som to necítila, dala som výpoveď

anonym_8cf7fa
Dnes o 15:19

Ja ti poviem z vlastnej skusenosti, najskor som si myslela, že plat to napraví že nebudem mať pocit že robim všetko za malo peňazí ale vyhorela som aj tak. Zvyšili mi plat, 2 mesiace som sa vytešovala a potom som bola tam kde predtym. Po 5 rokoch a 2,5 roku na pozicii kde som sa psychicky vyčerpala som dala vypoveď. Aj by mi zvyšili, aj o dosť ale vedela som že to zas len nachvilu “zalepi oči”

Strana
z2