Pracovná zmluva v banke: Ročné alebo dlhodobé?
Dobrý deň, v každej banke je zmluva na jeden rok? Nastúpila som minulý rok a teraz po mne riaditeľka hučí, že moje plány sú zle, že celý rok oni robia na mňa a že mi nepredĺži zmluvu. To všade v každej banke takto dávajú pracovnú zmluvu? Mňa tá robota baví, strašne rada som s ľuďmi ale asi im nerobím plány tak ako je treba ale to neviem ovplyvniť.
Nielen v banke.. dokonca aj po roku ti mozu dat na 1 rok a az nasledne na neurcito
asi im nerobím plány tak ako je treba
Asi? Vieš predsa, aký máš osobný plán. Tak vieš, čo plníš a čo nie. Po roku musíš aj vedieť prečo? Ostatní na pobočke plány plnia? Dostala si v rámci školenia aj školenie obchodných zručností? Máte koučov, ktorí chodia po pobočkách a pomáhajú? Ak nie, robí to riaditeľ, že sedí s tebou pri klientoch a dáva ti spätné väzby? Predaj nie je pre každého. Ale aj ten, kto môže byť dobrým obchodníkom, potrebuje pomoc. Ak tu pomoc v tvojej banke nedostávaš a práca ťa baví, riešila by som prácu v inej banke, kde napríklad bežne má každý región svojho kouča, ktorý ľuďom pomáha naučiť sa predávať.
Čo sa týka doby určitej, tá je bežná nielen v bankách, ale v mnohých iných firmách. Samozrejme nepredĺženie zmluvy by nemalo byť pre človeka prekvapením. Ľudom som vždy dávala pravidelné spätné väzby, boli pravidelné porady. Bola to síce iná práca ako pobočka v banke, ale princíp vedenia je rovnaký. Úloha tvojho riaditeľa je naučiť ťa ten plán plniť.
@melanta tak sú na tom aj lepšie kolegyne ako ja. Idú aj vysoko nad plán, ja ich robím ale tak tesne to liznem. A proste dostávam to aj pocítiť. Raz sa mi stalo, že som plán neurobila ale to boli začiatky. Inak vždy splním, ALE sú aj lepšie baby a idú fakt vysoko nad. Ale je to samozrejme na riaditeľke, že mi zmluvu nemusí predĺžiť. Stále mi dáva jasne najavo, že za mňa by našli ľahko lepšiu s lepšími výsledkami. Ja sa do toho tak nevidím, no predpokladám, že jej výplata sú naše výsledky a zjavne jej nestačí len splniť plán, treba ho asi plniť na 200%.
@melanta školenia dostávame, sú fajn. Aj personalistka, ktorá má prijímala mi volá každé tri mesiace, že ako sa mi páči, aj má pochválila, že pekne plnom plány. Možno má len riaditeľka straší, že aby som nepolavila - aspoň toto mi kolegyňa naznačila, že možno má nevyhodi a chce len stále viac a viac. Len teda správanie je iné ako k druhým a to vidia všetci.
Ten posledný komentár, to som zažila pred rokmi v obchode. Síce som mala zmluvu na dobu určitú, ale stále som počúvala, že som najslabší článok kolektívu a mám byť vďačná, že tam ešte robím... A potom vedúca stratila reč, keď som prišla s výpoveďou, lebo som si našla inú prácu. Ona v skutočnosti nerátala s tým, že odídem.

je to bežná praktika takmer v každej práci, že prvá zmluva je na dobu určitú na jeden rok a potom ju buď obnovia na ďalší rok alebo pri spokojnosti dajú rovno na dobu neurčitú