icon

Pracovné možnosti po odchode zo školstva

10. aug 2025

Ahoj, hľadám si prácu v školstve, ale stále viac rozmýšľam či neskúsiť už niečo iné, bohuzial byvam v hladovej doline, tak ma zaujima, ake zamestnanie ste nasli mimo skolstva a ci zarobite viac, lebo ani neviem, kde by ma prijali s vysokoškolskym pedagogickym vzdelanim. Ďakujem za odpovede 🙂

zuzanockamt
10. aug 2025
@anonym_56aac1

@zuzanockamt Myslis tie korporaty, kde sa teraz vo velkom znizuju stavy? Nezijes v realite.

@anonym_56aac1 Ok, anonymka.

mamina7070
10. aug 2025

korporaty dnes neprijimaju junior pozicie tak ako kedysi to uz min dva tri roky je tak

max beru zopar absolventov alebo ani to nie dnes je uz absolutne ina situacia a vo velkom sa prepusta

dnes uz nie je situacia ze beru vsetko co ma ruky nohy a vie cudzi jazyk

elviku11
10. aug 2025
@zuzanockamt

@mamina7070
@elviku11 Sú pozície (a vôbec nie nejaké vyššie), kde je bežný HS a nemusí byť človek stále pripojený a k dispozícii. Robí si na PC, dieťa sa hrá, stihne aj obed urobiť, atď. Úplne reálne.

@zuzanockamt Ja viem, ja takú prácu robím 🙂 Ale robiť to dva mesiace v lete popri dvoch - troch malých deťoch za chrbtom je riadne náročné

anonym_72008b
10. aug 2025

môj muž na staré kolená išiel do školstva, 2 mesiace prázdnin, rôzne výhody, učenie ho baví, robí krúžky (platené), chodí s deťmi na súťaže, jeho kolegyne aj doučujú za 10 Eur za hodinu, podľa mňa je to fajn práca

sunny3
18. aug 2025

.

prosimopomoc
18. aug 2025
@anonym_autor

@sorciera24 mam vystudovanu bc. predskolsku a mgr. primarnu pedagogiku, zatial som robila iba v skolstve - v zakladnej a materskej skole

@anonym_autor sme na tom rovnako..tiež túžim odísť zo skolstva

prosimopomoc
18. aug 2025
@anonym_72008b

môj muž na staré kolená išiel do školstva, 2 mesiace prázdnin, rôzne výhody, učenie ho baví, robí krúžky (platené), chodí s deťmi na súťaže, jeho kolegyne aj doučujú za 10 Eur za hodinu, podľa mňa je to fajn práca

@anonym_72008b krúžky za 6 € v hrubom je výhra 😄 u nás tak máme

letfenixa
18. aug 2025
@prosimopomoc

@anonym_72008b krúžky za 6 € v hrubom je výhra 😄 u nás tak máme

@prosimopomoc my za 5.

anonym_1b7626
18. aug 2025

Viete čo vobec tie učiteľské platy nie su také hrozne ako učitelia vyplakavaju. Ja som tiež štátny zamestnanec a vidím koľko majú učiteľky matersku... Ešte vyššie než môj plat. Nemajú sa vôbec zle!! Nechápem prečo všetci tak tých učiteľov ľutujú. Keby to bola taká bieda tak by to nikto nerobil ani neštudoval

letfenixa
18. aug 2025
@anonym_1b7626

Viete čo vobec tie učiteľské platy nie su také hrozne ako učitelia vyplakavaju. Ja som tiež štátny zamestnanec a vidím koľko majú učiteľky matersku... Ešte vyššie než môj plat. Nemajú sa vôbec zle!! Nechápem prečo všetci tak tých učiteľov ľutujú. Keby to bola taká bieda tak by to nikto nerobil ani neštudoval

@anonym_1b7626 všetci nás rozhodne neľutujú. Vzhľadom k VŠ a rôznym vzdelávaniam ten plat nezodpovedá iným VŠ vzdelaným ľuďom.

michelle567
Autor odpoveď zmazal
michelle567
18. aug 2025
@letfenixa

@anonym_1b7626 všetci nás rozhodne neľutujú. Vzhľadom k VŠ a rôznym vzdelávaniam ten plat nezodpovedá iným VŠ vzdelaným ľuďom.

@letfenixa nedopisalo mi celú správu...tiež sa prikláňam k názoru vyššie. Veď práve najviac sa sťažujú učitelia sami. Vkuse zvyšovanie platov... A furt majú malo. Tiež som štátny zamestnanec s VŠ, tiež dôležitá práca. A švagriná učiteľka má vyšší plat ako ja a nejde o žiadne drobné 😃

michelle567
18. aug 2025
@letfenixa

@letfenixa a to nemusí riešiť žiadne prázdniny s deťmi, vždy je doma s nimi. Cele leto cestujú chodia si kade tade, ma to platené, peniaze má a výhovorka že cez šk.rok nemôže brať voľno - berie voľno vždy keď potrebuje. Keď sú deti choré berie si očr a je proste doma, nie je to že cez šk.rok ide dušu položiť za žiakov aby mala voľné leto 😃

sorciera24
18. aug 2025
@michelle567

@letfenixa a to nemusí riešiť žiadne prázdniny s deťmi, vždy je doma s nimi. Cele leto cestujú chodia si kade tade, ma to platené, peniaze má a výhovorka že cez šk.rok nemôže brať voľno - berie voľno vždy keď potrebuje. Keď sú deti choré berie si očr a je proste doma, nie je to že cez šk.rok ide dušu položiť za žiakov aby mala voľné leto 😃

@michelle567 a presne pre takúto závisť a názory je cele Slovensko aj so školstvom tam,kde je.....

michelle567
18. aug 2025
@letfenixa

@letfenixa a ešte k ďalšiemu porovnaniu - aj manžel má VŠ, odmakanú, prácu má dobrú a tá švagriná má ešte vyšší plat než on 🤣 akože ja keď počujem ako učitelia majú málo a len protestujú, tak mám dosť

michelle567
18. aug 2025
@sorciera24

@michelle567 a presne pre takúto závisť a názory je cele Slovensko aj so školstvom tam,kde je.....

@sorciera24 veď nech majú. Každý nech si zarobí. Mne lezie na nervy ako stále majú málo a nie je im dosť
..a to sa im každu chvíľu pridáva

sorciera24
18. aug 2025
@michelle567

@sorciera24 veď nech majú. Každý nech si zarobí. Mne lezie na nervy ako stále majú málo a nie je im dosť
..a to sa im každu chvíľu pridáva

@michelle567 ved hovorím závisť, preto yy nikdy nat nebudes,lebo zavidis aj malo a nepravdu....bože, v tomto štáte sme v totálnej r...

michelle567
18. aug 2025
@sorciera24

@michelle567 ved hovorím závisť, preto yy nikdy nat nebudes,lebo zavidis aj malo a nepravdu....bože, v tomto štáte sme v totálnej r...

@sorciera24 no to veru sme aj keď si nemyslím že práve kvôli môjmu názoru

anonym_17047c
18. aug 2025
@michelle567

@sorciera24 no to veru sme aj keď si nemyslím že práve kvôli môjmu názoru

@michelle567 A prečo nejdeš aj s manželom do školstva? Polepšili by ste si.

michelle567
18. aug 2025
@anonym_17047c

@michelle567 A prečo nejdeš aj s manželom do školstva? Polepšili by ste si.

@anonym_17047c ja som už jednou nohou tam 👍 určite áno platovo

defulik
18. aug 2025

@anonym_autor ja idem prave zo sukromneho sektoru do skolstva od septembra, robila som 20 rokov v hoteli manazerku , bola som rada za 1 tyzden dovolenky v lete .... Tiez mam este male deti, ten nizsi plat mi stoji za to, 6 hodin praca na pracovisku a prazdniny. Treba samozrejme skusit sukromny kseft a potom mozeme porovnavat

anonym_17047c
18. aug 2025
@michelle567

@anonym_17047c ja som už jednou nohou tam 👍 určite áno platovo

@michelle567 Tak to ma teší, že ideš učiť. A čo konkrétne?

michelle567
18. aug 2025
@anonym_17047c

@michelle567 Tak to ma teší, že ideš učiť. A čo konkrétne?

@anonym_17047c už učím v jazykovke po práci ..

anonym_17047c
18. aug 2025
@michelle567

@anonym_17047c už učím v jazykovke po práci ..

@michelle567 Aha, no len to je súkromná sféra. To je trošičku iné.

defulik
18. aug 2025
@anonym_72008b

@anonym_72008b isiel na odbornu skolu?

anonym_72008b
19. aug 2025
@defulik

@anonym_72008b isiel na odbornu skolu?

@defulik druhý stupeň ZŠ

anonym_bd4b21
19. aug 2025
@sorciera24

@sorciera24 nerobme z pedagógov nadludi.Ja som zhrozená ako často učitelia chýbajú nič iné na eduoage nechodí len suplovanie.Toto by si v súkromnej sfére nemohli dovoliť.Na počet hodín a iné benefity nemajú zlý plat.Ucitelka opravuje pisomky počas hodiny a prípravu musí mať, keď roky učí to isté.Mam rada, keď tu učitelia píšu, že doma ešte pracujú 2 hodiny bezplatne každý deň.O 14 v škole ani nohy okrem tých čo majú hodinu

sorciera24
19. aug 2025
@anonym_bd4b21

@sorciera24 nerobme z pedagógov nadludi.Ja som zhrozená ako často učitelia chýbajú nič iné na eduoage nechodí len suplovanie.Toto by si v súkromnej sfére nemohli dovoliť.Na počet hodín a iné benefity nemajú zlý plat.Ucitelka opravuje pisomky počas hodiny a prípravu musí mať, keď roky učí to isté.Mam rada, keď tu učitelia píšu, že doma ešte pracujú 2 hodiny bezplatne každý deň.O 14 v škole ani nohy okrem tých čo majú hodinu

@anonym_bd4b21 nerobím z nich nadludi..en toľko klamstvá v nezainteresovsnych príspevkoch? Hla,aj v tvojom....vieš aj dôvod chybania? Ja napr.chybam výhradne z pracovných záležitosti,ale keďže mam na skole niekoľko funkcií,tak tých prac.zalezitosti je niekedy dosť....ake budeš sa naviazať,hoci nič o tom nevieš....áno,to je také "slovenske"
..zas s podtónom zavisti;)

anonym_bd4b21
19. aug 2025
@sorciera24

@anonym_bd4b21 nerobím z nich nadludi..en toľko klamstvá v nezainteresovsnych príspevkoch? Hla,aj v tvojom....vieš aj dôvod chybania? Ja napr.chybam výhradne z pracovných záležitosti,ale keďže mam na skole niekoľko funkcií,tak tých prac.zalezitosti je niekedy dosť....ake budeš sa naviazať,hoci nič o tom nevieš....áno,to je také "slovenske"
..zas s podtónom zavisti;)

@sorciera24 ale, keď máš rozvrh tým pádom sú tvoje hodiny suplovane nie?Tým sú žiaci ukrátení, lebo vieme ako vyzerajú suplovane hodiny.U nas učitelia chýbajú enormne jedna každý mesiac aj 2 t

letfenixa
19. aug 2025
@anonym_bd4b21

@sorciera24 ale, keď máš rozvrh tým pádom sú tvoje hodiny suplovane nie?Tým sú žiaci ukrátení, lebo vieme ako vyzerajú suplovane hodiny.U nas učitelia chýbajú enormne jedna každý mesiac aj 2 t

@anonym_bd4b21 no daj, ako vyzerajú suplovane hodiny.