Pracovné možnosti pre slobodné matky po materskej
Ahojte, asi skôr len hľadám inšpirácie. Syn má aktuálne len 12 mesiacov, viem že bude o dva tri roky situácia iná ale aj tak myslím na to kde sa zamestnať aby som nás uživila. Som sama, výživné nemám. (Otec nie je v RL). Určite chcem zostať bývať v BA, prenájom rátam asi 700-800€ za dvojizbak , škôlka , jedlo, niečo na život ... Plus rátam s tým, že bude zo škôlky každú chvíľu doma takže možnosti aj s HO... Doteraz som pracovala v administratíve, mám skúsenosti aj s HR. V mojej pôvodnej práci doteraz robím ale plat sa zasekol na 5€h a vyššie sa nepôjde takže teraz ok ale neskôr určite nie ... Akú prácu ako slobodne mamky vykonávate , že vás to uživí ?
Ak máš skúsenosti s HR, tak sa prihlás na recruitera, po pár rokoch sa môžeš posunúť na HR business partnera a tam sú už fajn zárobky. Veľmi ale závisí čo si robila pred materskou a ak môžeš, vzdelávaj sa aj teraz počas MD. Ja napríklad veľa čítam o líderstve (vediem pár ľudí v práci) a robím si online kurzy, ktoré sú pre mňa relevantné, aby som z toho úplne nevypadla. Určite sa nad tým zamýšľaj skôr, nájsť novú prácu po MD nie je ľahké.
Pracovala som na recepcii ale posledné 4 roky v servise kde som riešila doslova všetko. HR, faktúry, predaje, cenové ponuky, správa IT. VŠ nemám, jazyk ANJ na úrovni B2.
a teraz ta kto zivi? mas nejaku podporu od rodicov? sla by som skor do prace a dieta do statnych jasli
a teraz ta kto zivi? mas nejaku podporu od rodicov? sla by som skor do prace a dieta do statnych jasli
@mamina7070 teraz žijem u mami ale len do konca rodičovskej. Dieťa do jaslí som skúšala ale dočkala som sa len záchvatov a následne zápal mandlí a siesta choroba. Od doktorky máme aj príkaz že zatiaľ ho k deťom a do kolektívu nedávať.
začni s jazykom, najlepšie pridať nemčinu, nevieme zohnať ľudí, ktorí rozprávajú nemecky, je to dosť problém. Prípadne VŠ externe nechceš skúsiť?
To, ze si slobodna mama, nikoho zo zamestnavatelov nezaujima. Preto ti pracu nedaju, ani vyssi plat. Ani ti nejaka vydata zena s velkymi detmi neuvolni svoju pracu len preto, ze tebe by ten pracovny cas vyhovoval.
Ty hlavne musis mat co tomu zamestnavatelovi ponuknut.
@mamina7070 teraz žijem u mami ale len do konca rodičovskej. Dieťa do jaslí som skúšala ale dočkala som sa len záchvatov a následne zápal mandlí a siesta choroba. Od doktorky máme aj príkaz že zatiaľ ho k deťom a do kolektívu nedávať.
@lorrainet to bude fakt vela zmien naraz ked skonci rodicovska- stahovanie, koniec davky. Ty nastup do prace a syn do skolky.
Na tvojom mieste by som sla do prace uz za rok
To, ze si slobodna mama, nikoho zo zamestnavatelov nezaujima. Preto ti pracu nedaju, ani vyssi plat. Ani ti nejaka vydata zena s velkymi detmi neuvolni svoju pracu len preto, ze tebe by ten pracovny cas vyhovoval.
Ty hlavne musis mat co tomu zamestnavatelovi ponuknut.
@anonym_ec7c89 a povedala niekde , že niečo také chcem ???
Síce nie som slobodná matka ale pracujem v marketingu, uživila by som v pohode z platu aj 2 deti, ktoré mám. Pracujem 100% remote, flexibilná pracovná doba + mám aktuálne 2 svoje bokovky 🙂. Za mňa úplne ideálna práca. Nemusela som extra riešiť prázdniny, ani choroby (deti ale choré nebývajú).
Síce nie som slobodná matka ale pracujem v marketingu, uživila by som v pohode z platu aj 2 deti, ktoré mám. Pracujem 100% remote, flexibilná pracovná doba + mám aktuálne 2 svoje bokovky 🙂. Za mňa úplne ideálna práca. Nemusela som extra riešiť prázdniny, ani choroby (deti ale choré nebývajú).
@anonym_5e9547 super a smiem sa spýtať v akej firme? Viem , že niektoré ponúkajú 900btt a niektoré chvalabohu aj reálne zaplatia 😀🙂
@anonym_5e9547 Je rozdiel zamestnávať vydatú ženu a slobodnú matku, navyše absolútne bez vzdelania. To, čo ponúka, zvládne každý absolvent SŠ, na recepcii bežne pracujú študenti popri škole. Okrem toho, onedlho nebude mať kde bývať. Písala tu, že jej matka ide za nejakým frajerom do Rakúska a tiež nemá vlastné bývanie. Dievča je prakticky bezdomovec a na krku má dieťa, ktorému tiež vybrala ťažkú štartovacie čiaru, keďže nemá otca ani len v RL. Nikto jej s deckom nedá ani podnájom, nieto prácu a ešte, keď sa začne hneď oháňať deckom a jeho zdravotnými problémami a bude žiadať homeoffice, lebo už teraz očakáva časté OČR.
Už v minulej diskusii jej radili azylový dom, lebo to sama finančne neutiahne a to je asi jej jediná reálna možnosť, kým dieťa nepodrastie. Alebo sa zasa zavesiť na nejakého chlapa ako jej matka, ale dávať pozor, aby zas neotehotnela.
@anonym_ec7c89 a povedala niekde , že niečo také chcem ???
@lorrainet no ty si tu hlavne vymenovala, ze co vsetko potrebujes zabezpecit a ake je tvoje zazemie. Ale to zamestnavatela nezaujima. Jeho zaujima co vies ponuknut.
@anonym_5e9547 vieš poradiť kde takúto robotu nájsť?
@lorrainet no ty si tu hlavne vymenovala, ze co vsetko potrebujes zabezpecit a ake je tvoje zazemie. Ale to zamestnavatela nezaujima. Jeho zaujima co vies ponuknut.
@anonym_ec7c89 písala to asi preto, aby jej tu neradili robotu za pásom na štyri smeny za minimálku. Pochybujem, že by to na pohovore solila na šéfa 🤦🏻🤦🏻🤦🏻
@anonym_5e9547 vieš poradiť kde takúto robotu nájsť?
@anonym_1d8cb7 môžeš skúsiť LinkedIn. Ja som si vybrala agentúry, ktoré ma nejak zaujali a napísala som im. Nakoniec pracujem v tej, v ktorej som mala 100% match očakávaní mojich aj šéfa, ale remote práca nebola moja podmienka, to je len taký bonus. Ale teda vzdelanie je prvoradé, bez toho ti je toto všetko vedieť k ničomu.

@lorrainet Práca a mzda záleží od vzdelania, praxe a vedomostí. To, že si slobodná matka nikoho nezaujíma, skôr ti to bude na škodu pri požiadavkách aké máš. Akú máš školu, aké jazyky vieš, čo reálne ovládaš a vieš ponúknuť? Administratíva je široký pojem.