icon

Pracovné pohovory

klaudi555
9. jún 2023

Ahojte dievcata, chcela by som poprosit o radu. Momentalne sa snazim najst si novu pracu, chcela by som skusit statnu spravu. Momentalne pracu mam, ale chcela by som zmenu a viem ze aj tie platy v statnej su celkovo ok. Podavam si zivotopisy, tie podmienky splnam, ale absolutne ma nevolaju na pohovory. Uz som z toho zufala, niektori znami sa tam dostali cez znamosti, ked som chcela od nich pomoc,vysmiali sa mi, ze sa nesnazim dost. Trapi ma to, lebo pracovat viem, som zodpovedna. Myslite si, ze je ok ak si budem podavat napr na niektore ministerstva opakovanie ziadosti? Nechcem vyzerat pred HR zufalo, ale skutocne by som chcela dostat aspon sancu.

nelca84
12. jún 2023

@klaudi555 maju, jasne, ze maju, ale ak si taky odbornik s tromi VS tak ma prekvapuje, ze tak velmi tuzis po tabulkovom plate. Asi by si mohla mat aj lepsie miesto, ci?

klaudi555
autor
12. jún 2023

@martul no len pre mna je nepripustne ist smerom dole...nezoberiem predsa horsie miesto na akom robim...a uplme chapem co ttym myslis ze je uz jednoduchsie sa pohybovat niekde ked si tsm ale ja som sa uz velakrat takto popalila preto to nechcem

klaudi555
autor
12. jún 2023

@nelca84 nikde som nepovedala ze som odbornik a plat je tam vyse 2000, ci si uprimne myslim ze nie je malo...vela ludi si mysli ze v statnej su tabupkove ale v roznych organizaciach ktore patria pod statnu sa platy krasne

klaudi555
autor
12. jún 2023

@limoncino mam vs druheho stupna...co chceli takze to splnam

mamina7070
12. jún 2023

@klaudi555 aka to je pozicia a na akej robis teraz ?

klaudi555
autor
12. jún 2023

@mamina7070 vies co nebudem az tak konkretna lebo na konik chodia aj kolegyne a nechcem aby nejak tusili ze si hladam pracu...ale vs mam excelentne, ziadna skalica aldbo podobne

mamina7070
12. jún 2023

@klaudi555 sak nemusis taketo pozicie sa obsadzuju primarne interne lebo toto je uz na pozicii hlavneho statneho radcu a pod
VS je mat fajn ale dolezitejsie ako mat tri VS je mat prax skusenosti atd a samozrejme funkcny plat moze byt o 100% navyseny priplatkami atd

klaudi555
autor
12. jún 2023

@mamina7070 prax a skusenosti mam, inak by som sa tam nehlasila, na to si davam vzdy zalezat

mamina7070
12. jún 2023

@klaudi555 ale nemas prax z verejnej spravy resp mas ?

tato ja som sla pracovat pre stat po cca 20 rokoch praxe v sukromnej sfere ale teda bola mi pozicia ponuknuta na mieru

klaudi555
autor
12. jún 2023

@mamina7070 mam skusenost aj zo statnej...ale tie predpoklady splnam aj prostrednictvom sukromneho sektora

mamina7070
12. jún 2023

tak potom neviem kde je chyba 🤷‍♀️
@klaudi555

nelca84
12. jún 2023

@klaudi555 ty absolutne nepripustas moznost, ze tam maju lepsieho kandidata

klaudi555
autor
12. jún 2023

@nelca84 jasne ze ano, len nechapem naco ma ptm volaju na pohovor a ponukaju mi inu poziciu ktora je pod mojou kvalifikaciou

nelca84
12. jún 2023

@klaudi555 tak oni si to asi nemyslia. Ked nechces, tak tam jednoducho nechod.

cessy01
12. jún 2023

@klaudi555 vitaj v mojom svete. Ja som odchádzala z práce po takmer 9rokoch a ku koncu výpovednej som si poslala jeden životopis. Skončilo to že ma zobrali a ponúkli mi ešte lepšiu pozíciu. Lenže vo firme sa uskutočnili čistky a mňa chceli preradiť šéfovať na pobočku 50km od bydliska tak som sa s nimi nedohodla a dala výpoveď. A teraz posielam iba reakcie na miesta kde vyhovujem vzdelaním aj praxou a z 10 sa mi ozvali raz. Tiež mi to príde ako keby mali na tie miesta už niekoho známeho a len pre zalepenie očí vo firme dajú inzerát aby akože bolo výberové konanie.

katuskamala1
12. jún 2023

Mas 3 ukoncene vysoke skoly v druhom stupni? Takze mas napr mgr,ing,mgr? Pytam sa preto,lebo niekto povie ze ma 3 skoly ale mysl8 tym,ze ma za sebou 3 statnice takze napr bc,potom si urobil mgr a potom napr rigorozne tak ma phdr.
Ak mas tie 3 ukoncene vysoke skoly realne tak si myslim,ze sa im zdas prekvalifikovana,a boja sa,ze tam dlho nevydrzis a budes siahat vyssie a vyssie.

Inak nepoznam nikoho,kto vystudoval 3 vysoke skoly a to som sa pohybovala v akademickom prostredi. Bezne mali 2 vysoke skoly (napr kamoska medicina a ekonomika, alebo socialna praca a ekonomika a pod). Takze ak to je tak tak si unikat

klaudi555
autor
12. jún 2023

@katuskamala1 mam dva mgr a jeden bc, technicky teda .2 vs..chapem tvoj point ak nedava mi zmysel preco ak si myslia ze som prekvalifikovana mi nukaju miesto recepcnej

tramtada31
12. jún 2023

@klaudi555 u manzela to bolo podobne, hlásil sa na vyššiu pozíciu, ponúkli mu nižšiu. Argumentačne som za neho odpisala na mail, že sa môžu osobne stretnut a je otvoreny tejto možnosti, ale že rad by sa uchádzal o tamtu pozíciu preto a preto. Došiel na pohovor a povedali mu, že tu nižšiu už obsadili a pohovorovali ho na tu vyššiu. Treba ist na každý pohovor, na ktorý tá volajú, veď to nemusis zobrať. Ale čím viac pohovorov si prejdes, tým budeš menej v strese, budeš zbehlejsia a je pravdepodobne, že uspeješ. Inak niekedy stačí veľmi malo zmenit v životopise a zacnu tá volat. Ja som vystudovala HR, ale keď som robila manželovi zivotopis, až tretia verzia bola taká, že ho zavolali na každý pohovor. Takze keď tá teraz nevolaju na žiadne pohovory, niečo v ňom máš zle/neatraktívne.

mamina7070
Autor odpoveď zmazal
katuskamala1
12. jún 2023

@klaudi555 hm...
A tie 3 skoly su aspon podobneho zamerania?
Alebo este,ze podmienky splnas prostrednictvom skoly kde mas 2.stupen ci 1.stupen?
No ale vravis,ze kvalifikaciu splnas,tak v podstate to je je jedno. Ak teda pracu i prax splnas,tak ak ta nikde nepozvali,tak zaslala si i suhlas so spracovanim udajov,potvrdemie o kvalifikacii a pod co ziadaju? Vyssie jedna baba spomenula ze napr v BA maju ozaj nedostatok miest a mne povedala kamoska to iste.. i na SAVke tiez. Tak potom este ci im vobec mail prisiel,ci im nejde do spamu. My v praci napr nedostaneme vobec a ani neodosleme mail prijemcovi gmailu.

tramtada31
12. jún 2023

@klaudi555 a teraz citam, že máš dve vs, tam môže byt chyba v prekvalifikovanosti. Ja mám tiež dve vs a mala som vyššiu úspešnosť, keď som jednu vs(ktorá sa netýkala pozície) vynechala, tak má začali volat. Lebo Zaujemci sa klasifikujú na tri skupiny. Ty mozes byt podľa tohto “rock star” veľa titulov, kurzov, vtedy si povedia, že budeš chcieť veľa prachov, alebo si ambiciózna a nevydrzis im tam.

klaudi555
autor
12. jún 2023

@katuskamala1 skusim mozno zajtra zavolat ci je to stale aktualne...ale vacsinou to ide cez open slovensko cize nemal by byt problem

klaudi555
autor
12. jún 2023

@tramtada31 rozmyslala som ze si ho dam pozriet nejakym koucom alebo clovekom co robi HR ale uvadzam tam pravdu...ako skoly, tak aj prax tak zrejme sa im nepaci to alebo neviem

zuzkas81
12. jún 2023

ja by som skúsila uviesť iba jednu VŠ, najviac relevantnú k pracovnej pozícii, na ktorú sa hlásiš. Podľa mňa je dosť bežný názor, že ludia, ktorí majú viac VŠ, sú skôr teoretici ako praktici a nemusí to celkovo pôsobiť sympaticky.

malasandrika
12. jún 2023

Neuraz sa, ale očividne sa hlasis na pozicie, kde nesplnas kriteria, inac by si na vyberove konanie konanie pozvana bola. Ja som sa parkrat “zo srandy” prihlasila na vyberko, kde som splnala podmienky a automaticky mi prisla pozvanka. Treba zapracovat na motivacnom liste, tam sa ukaze najviac

tramtada31
12. jún 2023

@klaudi555 mas aj ludi, čo sa špecializujú čisto na životopisy. Daj si ho pozriet, rozhoduju velakrat detaily. Napr. v agentúre radili, aby som mala vyplnené aj mesiace, odkedy som dokedy robila niekde. Keď som to vypustila kamaratke zo životopisu, tak zrazu ju začali volat na pohovory, lebo vyzerala naoko, že tam pracovala dlhsie a pod. Amater velakrat nevidi to, čo hrista môže interpretovať ako diskvalifikujúce

borabalazova
12. jún 2023

@klaudi555 Na 2000 eur v štátnej správe musíš byť v administratíve hierarchicky pomerne vysoko a také miesta sa v reáli neobsadzujú náhodným výberom z kandidátov na pohovore, prípadne musíš mať nejakú konkrétnu žiadanú špecializáciu (napr. v štátnej správe sú nad rámec tabuliek dobre zaplatení právnici alebo nejaké špecifické znalecké profesie). Pokiaľ máš za sebou nejaké "bežné" vysokoškolské štúdium (inak, jedno Bc. a dve Mgr. sa neuvádza ako tri vysoké školy) na štandardnej slovenskej univerzite, tak vstúpiť do systému v štátnej správe na vysokej pozícii cez pohovor nie je reálne.

borabalazova
12. jún 2023

@klaudi555 A naozaj bez urážky, v rámci pravidiel výberových konaní je to zakázaná téma, nemáš vek okolo možnej materskej, prípadne nemáš malé deti?

cessy01
12. jún 2023

@malasandrika to je blbosť, ja mam 9rocnu prax a chceli ročnú na jednu aktuálnu pozíciu , ostatné všetko spĺňam plus mám aj niečo viac ako potrebujú. Si zober ze robíš v Tescu manažéra a dáš si do metra ako zástupca smeny keď chceli len prax v obchode a ani sa neozvú? ( to bol len príklad , nemyslím že by sa v obchode neozvali)Ani brnk ani ďakujeme nič. Tiež sa zamýšľam kde sa stala chyba.

klaudi555
autor
12. jún 2023

@malasandrika vsetky podmienky splnam...aj co sa tyka vzdelania aj predpokladov...snad viem na co sa hlasim