icon

Pracovné rozhodnutie - Zvolen alebo Bratislava

ingridmotyl
8. júl 2025

Ahoj chcela by som sa pradit ľudia ženy mám náročnú situáciu bývam ešte rodicou nemám dobre rodine vzťahy chcela by som sa spýtať mám dve možnosti prác jedna je Zvolene Opatrovatelka domove plat čistom 600€ do 800€ musela by som dochádzať lucenca vlak my ide o 5:15 tam musím byt o 6:00 čiže musela by som stať o 4:20 rannú by som nemala vždy zase 4 krat do týždňa po mesiaci by som si mohla zobrať prenájom Zvolene presťahovať sa tam druha práca Bratislava Opatrovatelka Domove Dochodcov musela by som tam byt na ubytovni prvoty na ubytovni máju slobodne matky deťmi ktoré. Boli Tirane aj po case by my tento Domou Bratislave poskytol sociálny mesky byt zevraj pokým my ho pridelia môže trvať rok pol roka možno aj skôr ale nieje unich možnosť že by ho nepridelili pridelia pretože to vybavuje Domou proste pre zamestnancov mohla by som využívať tento byt pokým by som robyla zariadený unich ak by som nechala prácu musela by som odovzdať im byt naspet plat je tam o niečo vysi plus mám chorého psa ktorý ma ísť na operáciu kastraciu niečo zlaze ma prosím poraďte keby ste takejto situácie možno je to cudne lenže som nerozhodná osoba kde by ste na mojom mieste zamierili ?

lenka_da
8. júl 2025

@ingridmotyl akoze mas moznost ziskat s pracou aj mestsky byt v Bratislave? Nevahala by som, nemas nad cim rozmyslat.

majka36912
8. júl 2025

Co ma s tymto rozhodnutim spolocne tvoj psik? Ci stahujes ho so sebou?
Ja by som tiez sla smer BA. Ubytovnu s dalsimi zenami zvladnes, mozno si tam najdes super kamosky do zivota. Casom dostanes byvanie, co je topka. A mas viac moznosti co sa tyka prace, ak by sa ti na tom mieste aj nepacilo, casom si mozes najst podnajom/zdielany byt s inymi ludmi a inu pracu. Okres Lucenec mas hladovu dolinu. Moj partnej aj so svojim bratom odtial odisli uz pred rokmi. Obaja najprv ,,muklovali" za drobne v BA, teraz robi svagor vo Viedni a moj si nasiel pracu, ktoru ma rad a je v nej dobry. Ak by ostali doma, tak by taketo moznosti nemali. Podla mna nemas velmi nad cim rozmyslat.

luccija
8. júl 2025

@ingridmotyl ísť do Ba, je tu viac možností domovov dôchodcov, ak by sa ti nepáčilo, alebo iných brigád, keď budeš robiť na smeny môžeš vziať aj inú brigádu na prilepsenie.To, že dostaneš mestský byt ber s veľkou rezervou.

marsmykkok
8. júl 2025

Vo Zvolene aký byt? Lebo komerčne stojí jednoizbák okolo 600 eur, to zaplatíš byt a nebudeš mať čo do úst. Dá ti domov dôchodcov aj vo Zvolene nejaké svoje ubytovanie či nie? Ak by ti dali, nie je ani zlé byť bližšie domova a zobrať ten Zvolen, aj kvôli psovi a aj sebe, ľudia čo bývajú v Bratislave kvôli práci tam nenájdu lekárov a chodiť do Lučenca k zubárovi, praktickému, gynekologovi, to celú dovolenku minieš na lekárov. Zo Zvolena je to bližšie a aj skôr tam nájdeš lekára čo ťa zoberie. Ale ak by si mala vo Zvolene platiť komerčný nájom isto Bratislava s ubytovaním skoro zadarmo.

sara07
8. júl 2025

rozhodne bratislava , vo zvolene si pozri ceny prenájmov, takže plat ti nebude stačit jednoducho

ingridmotyl
autor
9. júl 2025
@lenka_da

@ingridmotyl akoze mas moznost ziskat s pracou aj mestsky byt v Bratislave? Nevahala by som, nemas nad cim rozmyslat.

@lenka_da Ano mám tu možnosť nie hneď pridelia pol roka možno skôr lenže ak nechám tu prácu musím odovzdať byt ak by sa mi niečo tak nepáčilo

ingridmotyl
autor
9. júl 2025
@majka36912

Ja by som tiez sla smer BA. Ubytovnu s dalsimi zenami zvladnes, mozno si tam najdes super kamosky do zivota. Casom dostanes byvanie, co je topka. A mas viac moznosti co sa tyka prace, ak by sa ti na tom mieste aj nepacilo, casom si mozes najst podnajom/zdielany byt s inymi ludmi a inu pracu. Okres Lucenec mas hladovu dolinu. Moj partnej aj so svojim bratom odtial odisli uz pred rokmi. Obaja najprv ,,muklovali" za drobne v BA, teraz robi svagor vo Viedni a moj si nasiel pracu, ktoru ma rad a je v nej dobry. Ak by ostali doma, tak by taketo moznosti nemali. Podla mna nemas velmi nad cim rozmyslat.

@majka36912 tak psíka by som musela nechať u rodicou a čaká ho operácia ma podozrenie na nádor mliečnej žľazy po operácie chcem byt snim prinom doktorka povedala že nieje to akútne najviac môžem odložiť na mesiac viac odkladať operáciu neodporúča plus stou operáciu aj kastrovana bude

ingridmotyl
autor
9. júl 2025
@majka36912

@majka36912 Ano Lučenci je to strašne prácou

ingridmotyl
autor
9. júl 2025
@marsmykkok

Vo Zvolene aký byt? Lebo komerčne stojí jednoizbák okolo 600 eur, to zaplatíš byt a nebudeš mať čo do úst. Dá ti domov dôchodcov aj vo Zvolene nejaké svoje ubytovanie či nie? Ak by ti dali, nie je ani zlé byť bližšie domova a zobrať ten Zvolen, aj kvôli psovi a aj sebe, ľudia čo bývajú v Bratislave kvôli práci tam nenájdu lekárov a chodiť do Lučenca k zubárovi, praktickému, gynekologovi, to celú dovolenku minieš na lekárov. Zo Zvolena je to bližšie a aj skôr tam nájdeš lekára čo ťa zoberie. Ale ak by si mala vo Zvolene platiť komerčný nájom isto Bratislava s ubytovaním skoro zadarmo.

@marsmykkok neviem vydeľa do 400€ prenájom nie nedavaju ubytko Zvolen nič okrem prace u nich

lenka_da
9. júl 2025
@ingridmotyl

@lenka_da Ano mám tu možnosť nie hneď pridelia pol roka možno skôr lenže ak nechám tu prácu musím odovzdať byt ak by sa mi niečo tak nepáčilo

@ingridmotyl este otazocka: v akej vyske by si mala cca naklady na byvanie v tom mestskom byte?

ingridmotyl
autor
10. júl 2025
@lenka_da

@ingridmotyl este otazocka: v akej vyske by si mala cca naklady na byvanie v tom mestskom byte?

@lenka_da keďže je to sociálny byt mesky 150€ 200 € na jednu osobu nájom tak to je logické že nájomné nieje také drahé ako keď máš prenájom alebo byt tam na hypotéku lebo je to ako mesky sociálny byt pre zamestnanca

hopeja
11. júl 2025

Určite BA, dochádzať z Lučenca do Zvolena nič moc a v BA máš viac možnosti prípadne nájsť si niečo iné...pochádzam zo Zvolena, mám to tam rada ale s prácou je to ťažké, keď sa dostaneš do BA, rozkukas sa tam, budeš mať viac príležitostí , ja som odišla pracovať do BA a neľutujem