Pracovné skúsenosti letových dispečerov
Ahojte, pracoval niekto ako letovy dispecer alebo ma v okoli niekoho kto pracoval ako letovy dispecer na SR?
dvaja kamosi tak pracuju, tu v bratislave.. co by si chcela vediet? :D je to extrem narocne :D
@cyberk ano ano viem ze je to narocne urcite.. ale uz dlhe mesiace nad tym rozmyslam a nakoniec som sa rozhodla vyskusat ci vobec prejdem celym vyberovym procesom.. ako su spokojny? Popripade ci bolo velmi narocne prechadzat tym vyberovym procesom a feast testami.. este sa zaucaju alebo uz presli treningovym obdobim?
3ja kamosi tam sli, jedneho vyhodili po roku a pol - tam je pokial viem 2r treningova doba pocas ktorej si prechadzas xx testami, jeden neurobil tak ho vyhodili... tam zial nie je priestor na omyl. 2ja kamosi tam pracuju dodnes ( dokopy 5rokov tam uz su) je to narocne psychicky.. pracuju aj 12tky ( s tym ze tam mas v tom aj 4h na spanok, ofc nemozes suvisle robit nonstop 🙂), ale zas na druhu stranu tie peniaze maju krasne :D ako mi kamoska vravela ze max co zarobila za jeden mesiac bolo 11 000e :D .. luxus vyplata.. je to vyborne zaplatene ale mas aj neskutocnu zodpovednost.. 🙂
3ja kamosi tam sli, jedneho vyhodili po roku a pol - tam je pokial viem 2r treningova doba pocas ktorej si prechadzas xx testami, jeden neurobil tak ho vyhodili... tam zial nie je priestor na omyl. 2ja kamosi tam pracuju dodnes ( dokopy 5rokov tam uz su) je to narocne psychicky.. pracuju aj 12tky ( s tym ze tam mas v tom aj 4h na spanok, ofc nemozes suvisle robit nonstop 🙂), ale zas na druhu stranu tie peniaze maju krasne :D ako mi kamoska vravela ze max co zarobila za jeden mesiac bolo 11 000e :D .. luxus vyplata.. je to vyborne zaplatene ale mas aj neskutocnu zodpovednost.. 🙂
@cyberk dakujem pekne za vysvetlenie 🙂 ja som dost odhodlana to skusit a ako hovorim taha ma to k tomu uz vyse dvoch rokov tak za vyskusanie nic nedam 🙂
hlavne potrebujes poriadnu psychicku odolnost a znalost anj na vysokej urovni.
nie je to dlhodoba praca na 10 rokov, tolko tam vacsina ludi nedokaze robit, cista prepracovanost.
byvaly kolega robil na letovych sluzbach, ale nie dispecera. odisiel po 2 rokoch
@cyberk na profesií za to núkajú 4ku v hrubom...
@cyberk na profesií za to núkajú 4ku v hrubom...
@anonym_c2fcef musis si pripocitat aj zakomne priplatky, pripadne nadcasy, nocne, vikendy, sviatky.. je to statny podnik
@katarina97 letový dispečer pracuje pre leteckú spoločnosť, riadiaci letovej prevádzky riadi lety nad SK. Neviem o čo sa zaujímas ale odpovede si dostala na druhu pracovnú pozíciu.
@katarina97 letový dispečer pracuje pre leteckú spoločnosť, riadiaci letovej prevádzky riadi lety nad SK. Neviem o čo sa zaujímas ale odpovede si dostala na druhu pracovnú pozíciu.
@anonym_ea5dd1 ano zaujimam sa o riadiaceho letovej prevadzky, zle som sa vyjadrila. No odpoved som dostala aku som potrebovala
@cyberk v Ba zarobia Max 11 000€ mesačne?
@oliverceky problem s pochopenim?
@oliverceky ano mozu aj tolko, ale to musi byt x nocnych a praca cez vikendy. ten plat je adekvatny tej zodpovednosti, hlavne je nastaveny vysoko, aby im ludia neutekali do Viedne
@katarina97 Ahoj! Skusala si nakoniec vyberove konanie? Ja som to vyskusala. Zatial som robila som pohovor a online test z anglictiny. Vyslo mi C2, ale odvtedy sa mi uz neozvali. Tak teraz neviem. Dakujem ak mas akekolvek informacie.
@katarina97 Ahoj! Skusala si nakoniec vyberove konanie? Ja som to vyskusala. Zatial som robila som pohovor a online test z anglictiny. Vyslo mi C2, ale odvtedy sa mi uz neozvali. Tak teraz neviem. Dakujem ak mas akekolvek informacie.
@anonym_cfa706 ano robila, presla som feast I ale bohuzial som nepresla feast II, dost prisne hodnotenie, z feast I sme presli len 3ja z mojej skupiny. Vyskusam znovu o dva roky urcite. Ja som mala toez C2 ang
@katarina97 Dakujem krasne za podelenie sa zo skusenostami! Vazim si to. A ako dlho po teste z anglictiny ta kontaktovali? Ja som robila anglictinu 13.11 a zatial nic, ziadna pozvanka na FEAST I. Tak neviem, ci este nieco cakat. Trochu som sklamana, ze som presla anglictinou a nic dalej. Drzim velmi palce! Nabuduce nech sa to podari!
@katarina97 Dakujem krasne za podelenie sa zo skusenostami! Vazim si to. A ako dlho po teste z anglictiny ta kontaktovali? Ja som robila anglictinu 13.11 a zatial nic, ziadna pozvanka na FEAST I. Tak neviem, ci este nieco cakat. Trochu som sklamana, ze som presla anglictinou a nic dalej. Drzim velmi palce! Nabuduce nech sa to podari!
@anonym_cfa706 mne aj spominala pani na pohovore že nemam čakať hneď nejakú spätnú väzbu, že to zvykne trvať dlhšie. Ale aj napriek tomu mi asi o dva dni na to prišlo pozvanie na feast I, feast II som mala hneď na druhý deň. Takže nemaj starosti určite sa ozvú. Zatiaľ si skúšaj tie testy na eurocontrole, maš super že máš viac času sa dostať do toho mindsetu hier, ja som toľko času nemala 😊
@katarina97 Dakujem este raz!

dvaja kamosi tak pracuju, tu v bratislave.. co by si chcela vediet? :D je to extrem narocne :D