Pracovný čas a technická chyba
Keď je na zmluve určeny prac. čas napr od 8-16:30
a nastane vo firme technicka chyba alebo niečo poodobne a pride človek o 2h neskor, musi potom ostať o 2h viac?
Šef že mam 8h prac. čas že o kolko som prišla neskor o tolko mam ostať dlhšie. Že keď pridem o 10 mam ostat do 18:30 až. To sa takto vážne môže?
Na dohodu sa robí 2 hodiny denne, ak si odrobila 6 tak si porušila zákon. Ak šéf od pracovníka na dohodu vyžaduje 8 hodinovú prácu tak porušuje zákon tiež.
@miusinka3 vidíš len seba, ale nevidíš čiernu prácu, s ktorou si predsa ty súhlasila, dobrovoľne, takže toto nepoužívaj ako argument voči nim, pretože tu je súhlas s čiernou prácou na oboch stranách. Takže ak toto nebudeme vnímať, tak podstatné je, že ty nevidíš to, že si potrebovala množstvo voľna, čo si im pred nástupom nepovedala, až následne po uzatvorení zmluvy si vyšla s tým, že potrebuješ X dní voľno na riešenie nejakých osobných vecí. Áno, nemajú svojím spôsobom na výber aby ti vyšli v ústrety. Ale rovnako ty by si nemala na výber, keby ti dohodu ukončili. Ja by som to urobila, ak by mi niekto až po podpise zmluvy povedal, že potrebuje kopec voľna, pretože to z tvojej strany boli veľmi neseriózne. Dovolím si na základe predchádzajúcich diskusí tvrdiť, že cielene si to zamlčala. Takže je fér, aby si tie 2 hodiny potiahla v takejto situácii. Chceš, aby oni robili niečo pre teba, urob aj ty pre nich.

@miusinka3 vzhľadom k tvojej predchádzajúcej diskusii. Ak ti umožnili hneď po podpísaní dohody viac krát voľno aby si si riešila nejaké veci, ktoré si neoznámila vopred, tak by bolo fér vyjsť v ústrety a tie 2 hodiny nad odpracovať. Niekedy je vhodné nepozerať iba na to, akoby to malo byť, ale aj na to, že urobím niečo pre druhú stranu, ak ona urobila pre mňa.