Pracovný pomer na dobu určitú a evidencia na úrade

tinkaaa
27. sep 2021

Dobrý deň mám uzatvorenú zmluvu na dobu určitú - viem,že zamestnávateľ chce zmluvu predĺžiť no mne to nevyhovuje.Keď mi zmluva skončí dňom 01.10.2021 z mojej strany som povinná odovzdať len veci,(notebook ,kľúče ) atď k 01.10.2021 a do 8dní sa zaevidovať na úrade práce? Zamestnávateľ nemôže jednostranne chcieť predlžiť zmluvu,keď stým nesúhlasím? Odovzdanie vecí,si mám dať aj písomne,aby som "krytá" že som ich odovzdala?v práci robím mesačne uzávierku no tu 30.teho určite nestihnem rozmýšľam že pred 30tym pôjdem na pn môžu odo mňa žiadať urobiť uzávierku počas pn?

kitycat
27. sep 2021

Ak pozeram do kalendara tak mame 27ho...cize ak by si xhcela pokracovat mala by si mat podpisane predlzanie na dalsiu dobuburcitu ci neurcitu. S cim by si chcela ist 30ho na tu PNku? S lenivostou? Hadam si oznamila zamestnavatelovi ze nechces predlzit, 30ho odovzad uzaverku a potom si chod kam sa ti zachce.

tinkaaa
autor
27. sep 2021

@kitycat ja som zamestnávateľovi oznámila ale on aj napriek tomu chce zmluvu predĺžiť v práci sa citim nekomfortne už dlhodobo z mesiaca na mesiac som rozmýšľala o ukončení až to dospelo k dátumu kedy mi oficiálne skočí zmluva nechcem po tejto dobe dávať výpoveď s 2 mesačnou výpovednou lehotou.A pardon o lenivosti to ani zďaleka nieje tu sa bavíme o veľkom psychickom tlaku ,podmienkach ktoré neprajem nikomu. Nebyť "covid " doby dávno odídem. Dátum s ukončením na dobu určitú mi prišiel najrealnejsi bez ťahanic.A pn preto lebo viem že by som mohla mať pn a až potom ísť na úrad prace. ĎAKUJEM za odpoveď hľadám radu nie kritiku ono nie nadarmo sa hovorí že nesúď situáciu v ktorej si nikdy nebol (nemyslím to vzlom)

rachel36a
27. sep 2021

@tinkaaa nie, zamestnavatel nemoze jednostranne rozhodnut o predlzenii PP, to je obojstranny akt...pre teba PP konci dnom kedy vyprsi PZ

kitycat
27. sep 2021

@tinkaaa pokial nepodpises predlzenie zmluvy tak koncis toho 1.10. Ako pise @rachel36a A to je posledny pracovny den. Ak ti dr vypise PNku tak nech sa paci, ale mentalnu silu ti urcite da to, ze v piatok odovzdas tie kluce a notas.

ivkazba
27. sep 2021

@tinkaaa na upsvar sa je potrebné evidovať do 7 kalendárnych dní, nie 8. Buď po skončení PP alebo po skončení PN.

tinkaaa
autor
28. sep 2021

@ivkazba Ešte by som sa chcela opýtať,keď sa 1.10. prihlásim na úpsvar a vzápätí nato by som bola pn - budem mať nárok na nemocenské alebo nie ? Tým pádom mi bude poskytnuté nezamestnanecké.Prečítala som si zmluvu tú zmluvu mám do 30.9.2021 - 1.10.2020 bol nástup do práce

alchemilkazltozelena
28. sep 2021

@tinkaaa 30.9. Ti konci zmluva... 1.10. mozes ist kludne na pn a budes ju dostavat
7 dni od skoncenia prac.pomeru mozes ist na pn a nemusis sa evidovat na up

cacianka
28. sep 2021

Priprav si protokol čo odovzdávaš, podľa preberacieho protokolu a 30.9. odovzdaj.
Astala Vista , minútu po konci pracovnej doby si vonku. Šéf môže chcieť koľko chce, keď nechceš ty a máš na to dôvody, nič nepodpisuj.