Problematické pracovné prostredie v chránenej dielni
Dobrý deň,mám problém s nadriadeným,chce ma neoprávnene vyhodiť z práce,podotýkam,že som Invalidka a pracujem v chránenej dielni.Alebo pozná niekto právnika ,ktorý by mi dal radu?
Ďakujem
co je to neopravnene? zakonnik prace umoznuje zamestnávateľovi ukoncit pracovny pomer so zamestnancom
Veď napíš viac. Aj keď si ID, zamestnávateľ môže prepustiť
Ale aj keď si ID, sú tu iné pravidlá, prísnejšie.
Takže veľmi záleží na okolnostiach a dôvodoch
To, ze si invalid Ta neochranuje tak, ze Ta nemozu prepustit. To si si zle vylozila. Napis konkretny dovod, tak sa bude dat poradit
Najskôr mi ponúkli výpoveď dohodou a to nemôžu pretože ak mi chcú dať výpoveď tak to musia nahlásiť na úrad práce a soc.vecí,čo neurobili a vlastne mi ani nemôžu dať výpoveď dohodou.To som ani nepodpísala, následne mi nadriadený privrel nohu medzi dvere,kde mi spôsobil úraz,bola som uhneď u lekára,žiadne ospravedlnenie nič,takže som PN,a v ten deň mi poslal dve porušenia prac.disciplíny.Prvé ,že som neuzatvorila dvere,stál tam môj manžel,druhé porušenie bolo ešte z 24.2 kde som bola za to pochválená,teraz aby ma mohol vyhodiť tak už to je porušenie.Podotýkam mám na to svvedka ,krorému má pochválil a teda potom aj mne to povedal.
nerozumiem aký dôvod je nezavretie dverí? musíš to napísať polopate....kde začal "konflikt"?
@ganbrielaranincova vypoved dohodou neexistuje. bud ti da vypoved alebo s tebou uzavrie dohodu o skonceni pracovneho pomeru

Najdi si skupinu Pravne poradenstvo