icon

Pracujete na materskej dovolenke?

12. aug 2024

Ahojte, zaujima ma, ci nejako pracujete na materskej dovolenke, mimo vasho zamestnavatela. Chcela by som si trochu privyrobit, ale casu pri 2 detoch nemam nazvys. Skor nieco po veceroch. Ako to mate vy?

Strana
z2
petamich
12. aug 2024

Na materskej alebo rodicovskej? Pocas materskej som nepracovala (ani sa to oficialne neda, minimalne nie z aktualneho PP), pocas rodicovskej som pracovala pre existujuceho zamestnavatela na baze best effort, ulohy bez presneho terminu dokoncenia, take co sa dali robit vecer alebo ked deti spali, pripadne, ked svokra strazila

autor
12. aug 2024

@petamich ano, na rodicovskej. A otazku orientujem skor na zeny, ktore nemaju moznost pracovat u sucasneho zamestnavatela.

katica06
12. aug 2024

áno počas celej som pracovala v odbore čo som vyštudovala, podľa možnosti aspoň pár hodín

autor
12. aug 2024

@katica06 a ako sa ti to podarilo? Kde si hladala robotu? Normalne cez profesiu?

ajka0207
12. aug 2024

Záleží hlavne, či máš také schopnosti,čo sa dajú robiť po večeroch, HO a podobne. V IT freelancerov zháňajú stále, dá sa aj malý úväzok

autor
12. aug 2024

@ajka0207 mam vs, skusenosti s prekladom, pisala som clanky, recenzie, spravovala som fb. Len skor neviem, kde hladat

katica06
12. aug 2024

Najprv to bol bývalý šéf, ktorý odišiel z firmy 2r predo mnou, potom ma odporúčal susedovi, sused kamarátovi atď

martinkatinka
12. aug 2024

Tak ak chces pracu cez net, respektive z domu, treba hladat na nete 😉

autor
12. aug 2024

@martinkatinka fiha, to by mi ozaj nenapadlo. Niekedy rozmyslam, ze ako premyslaju ludia ako ty... Zamyslis sa predtym, ako nieco napises, ci ani nie?

martinkatinka
12. aug 2024

Sama pises, ze nevies, kde hladat. No najskor musis vediet, co mas hladat.

autor
12. aug 2024

@martinkatinka a s tym mi tvoja odpoved ako pomoze?

martinkatinka
12. aug 2024

No ak tu cakas priamu ponuku, tak nijako.
Podla mna, ak si v niecom sikovna, nepotrebujes radu na MK ako si hladat pracu z domu popri rodicovskom(nie materskej).

diewcatqoo
12. aug 2024

U prveho dietata som si pocas rodicovskej privyrabala ako korektorka textov pre internetovu stranku. U druheho dietata spracuvavam v podstate od nastupu na MD nejaku drobnu administrativu pre advokatsku kancelariu. Prve mi dohodila kamoska, pre druhe som robila vypomoc uz predtym, nez som sla na matersku.

autor
12. aug 2024

@martinkatinka tak preco reagujes?

autor
12. aug 2024

@diewcatqoo tak to mas super 😊

martinkatinka
12. aug 2024

Tak preco sa pytas?

kate_cs
12. aug 2024

Pracovala som keď som bola na rodičovskej s druhým dieťaťom. Starší išiel ako 4 ročný do škôlky a ja som išla učiť do súkromných jasličiek a 2 ročného som mala so sebou.
Tu nečakaj žiadnu ponuku, ak teda nechceš robiť nejakú telefonistku. Ak aj budeš hľadať na profesii, väčšinou hladaju osoby, ktoré ovládajú nejakú špecifickú zručnosť.
Na predaj rôznych výrobkov, či moderátor chatu sa ani nedaj nahovoriť, sú to bludy.

autor
12. aug 2024

@martinkatinka vies co, chod si vybijat svoju energiu niekam inde... nic som ti neurobila, tak laskavo odid z mojej diskusie

martinkatinka
12. aug 2024

Odchadzam z tvojej verejnej diskusie.
Nepochopila si, aj to sa stava.

autor
12. aug 2024

@kate_cs dakujem, necakam, ze mi tu niekto ponukne pracu, skor ma zaujima, ako hladali ine zeny, na co sa zamerali, kde je sanca upatnit sa a co sa im popri detoch dalo robit

autor
12. aug 2024

@martinkatinka skoda, ze ty nechapes zaklady slusnej komunikacie.

kate_cs
12. aug 2024

Lebo ja sama som zháňala niečo popri deťoch, ale väčšinou to boli špecifické profesie.
Na webe profesie si vieš nadstaviť filter, že práca z domu alebo na čiastočný úväzok a každý deň ti prídu nové ponuky mailom. Skus aj tak.
Ja som sa o práci v jasliach dozvedela náhodou od kamarátky a na ten rok popri rodičáku to bolo fajn.

autor
12. aug 2024

@kate_cs super. Skusim si nastavit tie notifikacie

belle_vie
12. aug 2024

Ako HRistka ti odporucam pozriet aj: jobangels, pretlak, growni, jaspravim, kariera, worki, welcome to the jungle.
Ak nemas urobit si Linkedin a zapnut, ze si otvorena novej praci.

A ako odpoved- robila som pre zamestnavatela, ale dostala som viac pracovnych ponuk. V drvivej vacsine slo o znamych ( byvale kolegyne, spoluziacky), 2 od firiem. Vsetko na skrateny uvazok a z domu.

belle_vie
12. aug 2024

A k tomu co pises sa mi najviac hodi pretlak. Ten je skor tak marketing/copywriting zamerany.

t1nusa
12. aug 2024

áno, zameriavam sa na správu sociálnych sietí a tvorbu receptov a obsahu na web pre jeden slovenský portál o jedle 😊 je to niečo, čo ma baví a chcem to robiť aj do budúcna… hľadaj na pracovných portáloch ako sú Profesia, Kariéra, Pretlak alebo Growni, výtvor si profil a napíš čo najviac o sebe, aké sú tvoje znalosti, schopnosti a zručnosti a hľadaj každý deň, určite niečo nájdeš 😊

tl999
12. aug 2024

@kate_cs preco su bludy,?

autor
12. aug 2024

Dakujem vam dievcata, idem na to 😊

kate_cs
12. aug 2024

@tl999 lebo poriadne nezarobíš. Naozaj ešte niekto verí, že všetky tie ženy čo ti sľubujú zárobok cez investovanie na internete, či predajom kozmetiky to myslia s tebou vážne? Len ťa navádzajú, nedám bože zaplatíš vstupný poplatok a ona ma peniaze za každého nového člena a ty nič nezarobíš.
A o moderátorovi chatu tu ani nejdem písať, lebo im nebudem robiť reklamu. Píšeš s uchylakmi a dostávaš 0,02€ za správu a neustále ti dýchajú na krk

17alexis
12. aug 2024

Začala som na MD podnikať.

Strana
z2