Pracujete niekto z domu?

amy191011
27. júl 2020

Zdravím maminky..chcem sa spýtat ci ste tu také ktoré pracujete z domu ..mne sa teraz rysuje takáto práca ( nie ziadne klikacky ani ankety) normálna administratívna praca ktoru budem vykonávat z domu ..nahadzovat do systemu a odosielat..chcem sa spýtat či sa dá na to zvyknut..ci viete takto fungovat ..ja som zvyknuta chodit normalne do práce lenze teraz sa mi naskytla takato prilezitost a neviem ci ist do toho alebo nie..roky som bola zvyknuta sa rano obliect nasadnut do auta prist do kancelaria a strávit tam 8 apol hodiny a ist domov..neviem si to predstavit ze budem robit z domu ale v mojej momentalnej situacii je presne takyto typ práce pre mna idealny..dakujem za kazdu reakciu..

teleskop
27. júl 2020

ja 6 rokov

mimca77
27. júl 2020

Ja vyse 5 rokov a nemenila by som. Treba si zvyknut a mat rezim, ale ak nie si flakac, leniva mrena alebo nebyvas v strede Disneylandu, tak by to nemal byt problem 🙂 treba mat disciplinu, rano sa dat dokopy a "odist" do prace, a po skonceni z nej zas znova "prist domov", ja som skor ako s flakanim sa mala problem s tym, ze som este vecer citala maily a podobne, aj to som si musela zvyknut odburat. Kludne napis, ak chces vediet viac.

lypka
27. júl 2020

Ja by som po takej robote skočila ako tiger 😉

fokuska
27. júl 2020

@amy191011 Pre mna je praca z domu idealna, vyhovuje mi na nej asi vsetko - klady jednoznacne prevysuje zapory. Neviem si to vynachvalit, som produktivnejsia ako v kancelarii, lepsie menezujem aj domacnost aj seba, aj pracu. Vyhovuje to mojej povahe, nemam pocit, ze by mi nieco chybalo.

Ale poznam ludi (medzi rodinou, kolegami, kamaratmi), ktori su doma totalne neproduktivni, nevyhovuje im to, psychicky takto nie su v pohode a po tom co to skusili hovoria, ze nikdy viac, ze oni musia ist do kancelarie, alebo aspon si sadnut do kniznice/kaviarne - niekde mimo domu aby to mali jasne odlisene, ze su v praci. Potom su taki, ktorym vyhovuje raz za cas mat par dni home office, pretoze stereotyp v kancelarii ich ubija, ale tiez ich ubija ked su uz dlho doma - cize to striedaju. A dalsi su taki ako ja, ze ich home office plne vyhovuje.

Takze je to vylucne na tebe - ako to citis ty, ake su okolnosti, v ktorych oblastiach (choroba deti, vyzdvihnut zo skolky/skoly, nestracat cas cestovanim, menej socialnych kontaktov s kolegami...) ti to vyhovovat bude a v ktorych nie a ci prevazi jedno ci druhe.

Ja si myslim, ze za vyskusanie nic nedas, ved na to je skusobna doba - zistis, ci ti to vyhovuje alebo nie.

h2
27. júl 2020

@amy191011 Brala by som to všetkými desiatimi!!!

joja101
27. júl 2020

Jasné, veď to máš super hlavne ak máš deti. Je to iné ako keď si v práci, že ťa nič nevyrušuje ale budeš sa proste len musieť naučiť si rozvrhnúť deň a donútiť sa ale keď tak budeš stále tak si na to zvykneš

barborka30
27. júl 2020

Ja tak robím už 5 rokov a nemenila by som 🙂 V "pracovnej dobe" aj navarím, operiem, časovo si prispôsobím robotu (môžem robiť ráno, na obed, večer, v noci...). Sebadisciplína u mňa ale nie je problém, na to si treba zvyknúť. Mám aj vybavovačky vonku (pošta, úrady, odniesť veci do kancelárie), takže je to pestré, nie len doma pri PC. Ale pri 2 deťoch je to pre mňa ideál 🙂 Celý život som robila v kancelárii a teraz mám pocit, že by sa mi na ňu už ťažko zvykalo 🙂

zuzkalujza
27. júl 2020

Ja som pracovala z domu 3,5 mesiaca kvôli korone. Najprv som si nevedela zvyknúť, no potom už v pohode. Teraz sme 2 týždeň nazad v kancelárii a poviem ti, keby sa dalo, hneď by som sa vrátila na home office 🙂

hettinka
27. júl 2020

Robila som to pár rokov, je to náročné na sebadisciplinu a nie je to pre každého. Mne chýbal časom sociálny kontakt a to som nerobila iba z domu, ale tak 60:40 z domu a v agentúre.
Treba si doma vytvoriť vhodne podmienky, mini-kanceláriu v rámci bytu. Ale počas korony teraz super práca.

ivkazba
27. júl 2020

@amy191011 podľa mňa je to skvelé, ale ako píše hettinka, je to náročné na sebadisciplínu. Ja som mala v minulosti kolegyňu, s ktorou sme robili v teréne a administratívu sme mohli robiť doma. A kvôli tomu ju aj nakoniec vyhodili, pretože pre ňu bol home office že môžem navariť obed, poprať, ísť do obchodu, pohrať sa s deťmi. Lenže ono to tak nefunguje, človek musí normálne pracovať, akurát nesedíš v kancelárii ale doma. Čiže normálny plnohodnotný výkon, byť na maily a mobile keď niekto z práce volá a píše. Ale zase riadiš sama seba, nikto nerieši, kedy ideš na záchod, kedy a ako často si urobíš pauzu a pod.

lucinka1988
27. júl 2020

@amy191011 ja tak fungujem už skoro 3 roky, nemenila by som, tu slobodu a life balance by mi nevynahradilo nič. Robila som na vysokej pozícii, každý deň v kontakte s veľa ľudmi, pekne oblečenie, komplimenty, firemne večery, sluzobne cesty v zahraničí atd, ale nič z toho mi nechýba, mojou prioritou je tetaz moje dieťa a sloboda, ktorú mám, keď takto môžem pracovať. Chce to podľa mna super organizáciu času a pevnú vôľu, určite to nie je pre každého..

tatiana1329
27. júl 2020

Mat taku pracu dakujem bohu... Velmi by som tak chcela pracovat. Ani nerozmyslaj a ber to... Doma si dokazes casom vsetko spravit tak aby ti to zapadalo a mala vsetko spravene...

raffaella
27. júl 2020

Všetko je to o sebadiscipline a time managemente. Ja robím tak už roky, do korony cca 2 dni v týždni na HO, ak bolo treba aj viac, zvyšok z officu. Teraz od marca kvôli korone nonstop iba HO. Chýba mi office, robiť aj inde ako z domácnosti, obliecť sa, namaľovať a vypadnúť na celý deň medzi ľudí. Pre mňa bolo ideálne robiť aj z domu aj z officu. Možno sa ti to zapáči viac ako pracovať iba z kancelárie, určite to vyskúšaj.

vikusjk
27. júl 2020

@amy191011 ja som na homaci od 9.3., kedy zatvorili v BA skoly a pre mna je to super, len kedze je doma aj dcera, je to trochu tazsie. Zalezi, aky si typ osobnosti, presne, ako pisu baby vyssie, ci si dokazes nastavit rezim tak, aby si fungovala normalne. Zacal nam uz postupny navrat do officu, ale ja sa mienim vratit az v septembri 🙂

radkaradix
27. júl 2020

@amy191011 robim tak uz 3 roky a je to pre mna najlepsie zivotne rozhodnutie. Som introvert, neznasala som intrigy, falosne usmevy, ani ranne vstavanie 😅 takto vstavam sice rovnako skoro, ale ziadny atres s ponahlanim sa do prace, pohoda, kavicka, upracem, najem sa, spravim, kolko treba a mam volno.

maminuska
27. júl 2020

Ja pracujem kombinovane, aj z domu aj z kancelárie. Ako chcem . Práca z domu je fajn , ALE treba naučiť zvyšok rodiny , že práca z domu je práca a netreba očakávať že prídem domov a je navarené , naplnená práčka , upratané ... lebo to automaticky zvyšok rodiny očakáva, lebo však si doma.

saskia_98
27. júl 2020

Ja uz cca 2 roky ale len kvoli tomu ze som doma s dietatom na rodicaku. Akonahle pojde maly do skolky, idem normalne do roboty. Ja napriklad musim byt medzi ludmi. 🤷🏻‍♀

fokuska
27. júl 2020

@maminuska To zalezi na rodine, to nie je pravidlo, ze kazdy to tak automaticky ocakava. Kazdy normalny clovek chape, ze je to praca.
Ale napriklad ja si pochvalujem aj to, ze ked robim z domu, tak za 8,5 hodiny stihnem urobit vsetko co mam + vyprat, vyvesit pradlo a upratat. Niekedy zas nieco rychle uvarit. Ked som v praci, tak to nemam akok uroit.

kacena4
27. júl 2020

ahojko neviem co je "tvoja momentalna situacia" ale ja som takto pracovala takmer 10 rokov a neviem si to vynachvalit mam "ine" deti a prave toto nám vyhovovalo, ze ak zavolali zo skoly vedela som hned po ne vybehnut ak sa vyskytol problem alebo sa nieco udialo, ci s nimi pobehat lekarov, lebo ich bolo neurekom a popri tom som si rozvrhla aj svoju pracu a samozrejme aj obriadila domacnost, ako deti rastli a vyrastli bolo to super ked sa naucili samostatnosti popri tom, ze som im bola k dispozicii ked bolo treba. a nemusela som sa stresovat, ze musim byt 8 hodin niekde v praci a x hodin cestovat domov.

wieruska1
27. júl 2020

Pracujem z domu a je to super. Vyriesis si kedy co potrebujes neriesis chore deti- moje su ale od mala zvyknute ze pracujem a naozaj sa im vtedy venovat nemozem. Chapu a vidia co vsetko stoja tie zarobene peniaze a obzvlast si vazia ich hodnotu lebo naozaj aj pocas korony sa museli o seba “postarat” . Je to makacka ale ma to vyrazne viac vyhod ako nevyhod aspon pre mna. Cele leto pri mori v zime na lyziach. Sice zo mna maju prd makovy ale ta volnost a to ze mozme byt vlastne kdekolvek je na nezaplatenie. Kontaktu s ludmi mam cez telefon viac ako je potrebne a treba ratat s tym ze neexistuje o 16 padla a hlava cista ...

kittykat22
27. júl 2020

Ahoj ja tak robim. Ale idem spat do korporatu po rokoch. Chybaju mi ludia 🙂 Ale bolo to super. Teraz chcem zmenu.

sasanka605
27. júl 2020

Robím z domu a mne viac vyhovuje kancelária, pretože tam ideš domov a máš pokoj. Doma robím aj do noci a nemám s kým ani slovo prehodiť.

marca12
27. júl 2020

@amy191011 co by som ja dala za taku pracu. Mne uz lezie na nervy rano vstat,obliect sa,sadnut do auta a stravit cas v praci a cas cestovanim. Pracovat z domu chce disciplinu,ale podla mna je to skvela praca na nejaky cas. Vedela by som si predstavit par rokov takto pracovat. Ktovie mozno by mi casom chybal kontakt s ludmi,ale v momentalnom rozpolozeni snivam o praci na doma.

jajanka2211
27. júl 2020

Ja robim z domu 6 mesiacov. Kedze predtym som bola na rodicovskej, tak je to dost na hlavu pre mna. Stale si hovorim, ze este par mesiacov vydrzim a budem hladat nieco ine. Chyba mi kolektiv, dospeli ludia,...

fokuska
27. júl 2020

Tiez nie je pravidlo, ze nemas koniec pracovnej doby. Ja napr. musim byt k dispozicii v zadefinovanom case pocas dna. A po tomto case koniec. Ano, stane sa aj mne, ze niekedy vecer nieco dorabam (dokumentaciu a pod. kedze ine ani nemozem, nemam k dispozicii ostatnych ludi) - ale to len a len preto, ze som sa na to pocas dna vykaslala. Inak by som v pohode vsetko stihala pocas pracovnej doby.

tatiana1329
27. júl 2020

Zeny, ked je vas tu tolko co pracujete z domu... Nenajde sa u vas v praci volne miesto tiez z domu??? 😁 Ja viem blba otazka, takto hladat pracu, ale ako sa povie ked mas moznost aspon sa spytat, no nevyuzi to 😂😁

fokuska
27. júl 2020

@tatiana1329 A ake mas vzdelanie / skusenosti / zrucnosti / prax / jazyky / certifikaty...?

tatiana1329
27. júl 2020

@fokuska napisem ti spravu 🙂

luccija
27. júl 2020

@amy191011 vyskúšaj, uvidíš.Som pol na pol, ale do kancelárie idem s nechuťou lepšie sa mi robí doma, nepotrebujem kolegyne, kantinu, čas strávený presunom.Ak idem do kancelárie mám pocit zabitého dňa oveľa viac stihnem z domu aj osobne veci