Pracujete niekto z domu?
Zdravím maminky..chcem sa spýtat ci ste tu také ktoré pracujete z domu ..mne sa teraz rysuje takáto práca ( nie ziadne klikacky ani ankety) normálna administratívna praca ktoru budem vykonávat z domu ..nahadzovat do systemu a odosielat..chcem sa spýtat či sa dá na to zvyknut..ci viete takto fungovat ..ja som zvyknuta chodit normalne do práce lenze teraz sa mi naskytla takato prilezitost a neviem ci ist do toho alebo nie..roky som bola zvyknuta sa rano obliect nasadnut do auta prist do kancelaria a strávit tam 8 apol hodiny a ist domov..neviem si to predstavit ze budem robit z domu ale v mojej momentalnej situacii je presne takyto typ práce pre mna idealny..dakujem za kazdu reakciu..
@fokuska vies ze ma to takto nenapadlo napisat? 😁 Chcela som skusit ci nahodou niekto nenapise ze maju volne a potom by som uz riesila dalej 🙂
@fokuska no tak ja som ch to dodnes nenaučila 🙂 . Asi som v tomto neschopná . Keď som v kancli , nikto doma nenakúka do hrncov, a keď som doma v pracovni tak prvá otázka je čo som varila 🙂 . Pravdou je zas ,že ja sa riadim sama , nikomu nepodlieham . Mne a moc odbiehať od prace nedá , potom stratím nič som v perdeli .
@tatiana1329 ahoj, ja mam 2 prace z domu, no ani 1 nebolo mozne robit z domu zo zaciatku a v podstate to ani nebolo v plane. V prvej som zacinala ked mala prva dcera rok. Chodila som tam 1x v tyzdni a potom este 4 hodiny z domu. Po 2 rokoch som si nasla dalsiu pracu a to uz na pol uvazok, kde som normalne chodila, otehotnela s druhou dcerou a odisla na matersku a zmluva mi tam skoncila. Ked som v prvej praci v 7.mesiaci oznamila, ze som tehu, dostala som necakany preplesk. Sef mi povedal, ze ak chcem, mam si zobrat pc a robit z domu a ze so mnou rata aj ked sa pozviecham potom z porodu. Ked mala krpata 3 tyzdne, zacala som po troske pracovat. O rok sami ozvali z prace, kde mi skoncila zmluva, ze s mojou nahradou nie su spokojni, ze ci by som pre nich robila z domu, ci sa mi da. Tak 3 krat za mesiac tam idem aj osobne. Takze k tej praci z domu sa nie vzdy dostava lahucko. Je to velmi zalozene na dovere. Teraz mi to vyhovuje, ale urcite mi casom bude chybat ten socialny kontakt. Na plny uvazok si to zatial neviem predstavit. Asi len tak, ze by som si casom prenajala nejaku kancelariu, kde by boli aj ini pracujuci. Lahsie sa mi pracuje od babiek, ktore strazia deti ako priamo z domu. Tam ma laka stale nieco porobit. Chce to kus sebadiscipliny.
Ahoj. Ja pracujem iba z domu. Nakolko spolupracujem so zahranicnou firmou, ani tu ziadnu kancelariu nemaju. Pracujem tak uz rok. Ma to vyhody - som doma, ked su chore deti, pomohlo to cez koronu a aj teraz cez prazdniny. Ale, ked su doma deti, tak ma to stresuje a nestiham pracovat. Velmi mi chyba kontakt s ludmi. V podstate som z tejto prace velmi psychicky vycerpana a viem, ze takto nechcem dlhodobo pracovat.
@tatiana1329 ahoj. Pridam sa k Tebe. Ak by ste niektota o praci z domu vedeli. Sebadiaciplina s tym nemam problem. Vystodovane mam bc. pedagogika geografia a biologia. Ucit teda nemozem, cize zaujimam sa o pracu tymto smerom. Urcite sa vyhybam katalogovym predajom nu skin atd. Pekny dnik prajem.
ahojte ;) Tiež robím z domu, štvrý rok a neviem si to vynachváliť. Teraz som napríklad chorá, tak si viem aj oddýchnuť, nemusím sa nikde trepať... je to super
Ake profesie vykonavate z domu?To je fajn, ze zamestnavatel dovoli home office.
Kočky a aku pracu robíte,čomu sa venujete?myslím o aku pracu ide?
Je to zle. Pracujem z domu kolko to je? 5 mesiac a je to nanic. Cez den malo porobim, naopak zase niekedy v noci vela. Konferencie mi zaberu 4h denne lebo si kazdy zvykol na vsetko volat namiesto pisania mailov. A cez den sa do toho vsetkeho stale miesaju deti lebo neustale nieco chcu. Od hrania, varenia, jedenia, lepenia pokazenych veci. Neda sa mi nic poriadne spravit.
Na veci (programovanie) sa potrebujem sustredit, dobre si premysliet co robim a ako to spravim a ked nie som sustredeny robim chyby a vela veci musim potom zbytocne opravovat. A chyba mi aj kava s kolegami.
Pracujem z domu 15 rokov. A nemenila by som. Z domu spravím oveľa viac ako keď som sedela v kancli. Sociálny kontakt s ľudmi mi nechýba, mám telefón a keď mám nedostatok ľudskej spoločnosti, zavolám kamoške a som socializovaná.
@amy191011 pracujem takto už veľa rokov. Pre mňa je to super. Ale mám svoje pracovné miesto v byte, veľký monitor, super stoličku atak. Ráno sa prezliekam normálne "do práce". Normálne pracujem celý deň, prestávky na kávu, obed, naloženie, vyloženie práčky a tak 😊 mám svoje úlohy, ktoré musím odovzdať, takže neflakam sa. Mám taký zvyk, že po pracovnej dobe a osprchujem a už som doma 😊
ja poslednych 5 mesiacov.. a tak mi je dobre ze sa mi ani nechce spat do kancelarie... 😀
ale mam normalne vytvoreny pracovny kutik, stol, dva monitory a tak. ak by som mala robit cez ntb niekde na gauci to by som nedala 😀
@amy191011 ahoj, kvôli pandemickej situácii robím z domu už vyše roka. Tiež som si to nevedela predstaviť a prvé týždne boli zvlastne. Len sa zobudíš a už si vlastne v práci.
Má to aj svoje výhody aj nevýhody. Určite si treba nastaviť systém. Vedieť,kedy dosť a neťahať do večera (v mojom prípade), vyvážiť prácu s rodinou, pritom domácnosť...nie je to ľahké. Ale všetko sa dá a hoci som si to na začiatku nevedela predstaviť, prispôsobila som sa tomu a našla som si systém, zvykla som si.
@dzina007 vela ludi si na to zvyklo co pocuvam.Sused si aj zamkovu dlazbu pocas prac.doby spravil🙂)jeho zena tvrdi, ze vidi, ze mu chyba kolektiv vraj viac doma rozprava a je menej unaveny nemusi skoro rano vstavat, 45 min kolony je to vela usetreneho casu.teraz mesiac pracuje a je z toho znechuteny na dobre sa lahko zvyka
@luccija no osobne ja doma robim.viac ako v praci. To je ta nevyhoda. Ze v praci ked som sla domov vypla som comp a sla som proste domov a neriesila.
Doma ked robim stane sa mi ze robim aj po veceroch lebo ma nieco napadne a podobne.
Taktiez tym ze nemam s kym vykecavat tak nemam tolko prestavok na kavu obed a tak.
Ale je to jednoduchsie s detmi. Lebo ltt sme to stihali s muzom aby sme ich v normalnu hodinu vyberali zo skolky a druziny. Teraz je to ok. Nemusia skoro vstavat a ja sa o tretej vypnem a idem po nich.
Najhorsia kombinacia bola HO a doma deti. To som bola.na.prasky. vzdy niektore nieco chcelo potrebovalo a nedalo sa sustredit. V case homeschoolingu som preto vzdy robila dlho do noci ked bol klud.
Ale teraz ked su deti vskole skolke a ja sama v klude doma mi to vyhovuje.
@lypka ahoj ak stále hľadáš prácu z domu kľudne sa mi ozvy

@tatiana1329 Mozes, ja len ze kazda z nas pracuje inde, cize keby si napisala viac, tak sa ti vedia ozvat tie, ktorym by si vyhovovala 🙂