icon

Pracujete za minimálnu mzdu?

2. nov 2022

Ahojte. Pracujem za minimálnu mzdu. V hrubom 646 e. V čistom 520 e. Firme sa darí. Ale sefovia tvrdia ze nemôžu dat vyšší plat ze nemajú z čoho. Ako znášate vy to ze pracujete len za minimálnu?

martinkatinka
2. nov 2022

@viestta ano, o trosku viac 😉

doboskam
2. nov 2022

@martinkatinka ja som skúšala do drogérie. Butiku. Ccc. Dm a nič ani na pohovor ma nepozvali

madamcoco
2. nov 2022

@viestta to asi bolo autorke. 🙂Ale súhlasím. Lenže podľa jej odpovedí ona nechce ísť predávať či do výroby.
Lebo ekonomická stredná škola..
Ja mám VŠ a na začiatku, keď bolo zle, robila som pokladníčku. Síce iba chvíľu, ale robila. A vôbec sa za to nehanbím.

doboskam
2. nov 2022

@madamcoco predávať som chcela. Ísť. A žiadna práca nie je hanba.

viestta
2. nov 2022

@madamcoco ja mam tiež maturu, som predavačka. Kvoli dochádzanie. Ale robiť v administratíve za minimálku, toto je fakt divne.

madamcoco
2. nov 2022

@doboskam tak potom beriem späť. Ale zaujímavé je, že si roky pracovala ako asistentka a nevieš si nájsť prácu, ktorá by bola podobná. Nezijes ty v jednej z tých našich hladových dolín? Inak si to vysvetliť neviem..

doboskam
2. nov 2022

@viestta tak vidíš divni ľudia divne veci divný svet.. Ak človek dlhšie nevie nájsť prácu skúša možné možnosti. Aj pracovať za minimalku

evica17
2. nov 2022

Švagriná v malom meste , a ešte donedávna j švagor, zarobili každý minimálnu,robili dve smeny,ranná (6-14) a poobedna (14-22) ,žiadne noc e,žiadne víkendy,čiže žiadne príplatky. Robili vo výrobe akejsi,a ešte precestovali kvôli tejto práci z jedného mesta do druhého cca 20 km (čiže dokopy 40) a to aj robili dakedy na iné zmeny,čiže on autom,on bus. A celý nadšený,že spolu zarobia tisícku.
On teraz ale už robí nočné,čiže tam sa platí navýšil, ale precestuju už 30 km, (dokopy 60) lebo sa presťahovali.

doboskam
2. nov 2022

@madamcoco tak za asistentky riaditeľov teraz chcú hlavne mladšie baby ako 40.tnicky s deťmi a je pravda ze chcú čím viac vedieť angličtinu

madamcoco
2. nov 2022

@viestta áno, dlhšie ťa sledujem.. teda nesledujem, ale registrujem..🙂 máš môj obdiv, pretože máš nadhľad..

martinkatinka
2. nov 2022

@viestta tak sukromnik viac neda.... Ja som robila vo verejnej sprave, tam bol tabulkovy plat a bol viac ako minimalka.., ale zase som mala na starosti aj dost veci, aj projekty, planovanie, pokladnu, a veru sem-tam aj rozpocty a vyuctovanie niektorych projektov, komplet podklady pre uctovnicku....

doboskam
2. nov 2022

@martinkatinka na jednom pohovore za účtovníčka mi ponúkli plat 670 e v hrubom a bolo treba robit prescasy aj soboty

martinkatinka
2. nov 2022

@doboskam tak a skusila si si vypytat viac a povedat aj preco by ta mali ohodnotit viac?

doboskam
2. nov 2022

@martinkatinka pri pohovore mi povedali ze vedia ze všetko je drahé ale ze nemôžu dat ani v budúcnosti viac.

vejapa76
2. nov 2022

@doboskam pracuješ s peniazmi tak určite máš aj hmotnú zodpovednosť. To by si mala spadať do 2.stupňa náročnosti práce a to je v tomto roku minimálna hrubá mzda 762,-€.

doboskam
2. nov 2022

@vejapa76 to som nevedela. O tom 2 stupni. Ma ísť hore minimálna?

martinkatinka
2. nov 2022

@doboskam ak pracujes s peniazmi, mas mat 1,2 nasobok minimalnej mzdy, co je tych 762€
Ale vramci administrativy, toto je taky zaklad, vseobecny prehlad
Tu pokladnu, mas zahrnute v pracovnej zmluve, respektive, mas to v pracovnej naplni?

doboskam
2. nov 2022

@martinkatinka áno pokladňu mam zahrnúť aj v prac. Zmluve

martinkatinka
2. nov 2022

@doboskam a co tam take teda robis? Asistetku komu?

doboskam
2. nov 2022

@martinkatinka nerobím asistentku. Dviham telefóny robím objednávky. A mám na starosti aj pokladnu

jaond19
2. nov 2022

Robila som za taku mzdu v case korony, pretoze prevadzku kde som robila zavreli hned pri prvom lockdowne v 03/2020. A kedze zatvarali podniky rad radom, vzala som rychlo co vtedy bolo. Mohla som pracu robit aj z domu, co mi pri detoch (skolacka+skolkar) zavazilo viac nez mzda... lebo boli skoro nonstop doma (covid obdobie). Teraz som na materskej a do tej prace sa uz nevratim (miesto je zrusene) takze budem opat hladat a vezmem co bude, lebo v prvom rade musime sklbit s muzom vozenie deti z/do skoly/skolky, prijem bude zial druhoradý. Zakial su deti malé.

zmrzlinka2021
2. nov 2022

@mamula20 pozri, začni podnikať a zamestnávať a ukáž aké platy dávaš ty. Prosím neuraz sa, ale v takýchto témach vidno, že tomu vôbec nechápeš a nikdy si nemá zodpovednosť za ľudí, za biznis

mamula20
Odpoveď bola odstránená
vejapa76
2. nov 2022

@doboskam od januára má ísť minimálna na 700,-€. 2.stupeň náročnosti práce na 816,-€. Prikladám ti aj stupne podľa rozsahu práce (1.a 2.)

zmrzlinka2021
2. nov 2022

@mamula20 majú to náročné, ale aj mnohí zamestnávatelia. Zákonník práce je extrémne nefoexibilny a odradzuje zamestnávať. Otázka je, či nie je lepšie mať 600 eur oproti nule.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
2. nov 2022

@doriiis áno, vždy máš na výber, niekde nemusíš pracovať za minimálku - môžeš proste nepracovať 😉

mirka438
2. nov 2022

Nemam ani minimalku. Zamestnavatel mi nechce zvysit uvazok. Obzeram sa pocas rd po niecom inom ale 🤷

abet
2. nov 2022

Tiež som 3 roky pracovala za minimálnu mzdu ako zdravotná sestra 🙂 nikdy viac! Znášať každý deň debilnych ľudí a mať zaplatené 530€🤷 tak to už teda nikdy viac

leevni
2. nov 2022

@doboskam Pri takejto práci ide o o stupen náročnosti určite vyšší ako 1 a teda aj min . mzda musí byt vyššia.646 EUR sa vzťahuje na stupen 1. A to sú manipulačné prace, nie administratívne. Zamestnávateľ nedodržiava zákon.