Pracujete za minimálnu mzdu?
Ahojte. Pracujem za minimálnu mzdu. V hrubom 646 e. V čistom 520 e. Firme sa darí. Ale sefovia tvrdia ze nemôžu dat vyšší plat ze nemajú z čoho. Ako znášate vy to ze pracujete len za minimálnu?
@martinkatinka ja som skúšala do drogérie. Butiku. Ccc. Dm a nič ani na pohovor ma nepozvali
Švagriná v malom meste , a ešte donedávna j švagor, zarobili každý minimálnu,robili dve smeny,ranná (6-14) a poobedna (14-22) ,žiadne noc e,žiadne víkendy,čiže žiadne príplatky. Robili vo výrobe akejsi,a ešte precestovali kvôli tejto práci z jedného mesta do druhého cca 20 km (čiže dokopy 40) a to aj robili dakedy na iné zmeny,čiže on autom,on bus. A celý nadšený,že spolu zarobia tisícku.
On teraz ale už robí nočné,čiže tam sa platí navýšil, ale precestuju už 30 km, (dokopy 60) lebo sa presťahovali.
@viestta tak sukromnik viac neda.... Ja som robila vo verejnej sprave, tam bol tabulkovy plat a bol viac ako minimalka.., ale zase som mala na starosti aj dost veci, aj projekty, planovanie, pokladnu, a veru sem-tam aj rozpocty a vyuctovanie niektorych projektov, komplet podklady pre uctovnicku....
@martinkatinka na jednom pohovore za účtovníčka mi ponúkli plat 670 e v hrubom a bolo treba robit prescasy aj soboty
@doboskam tak a skusila si si vypytat viac a povedat aj preco by ta mali ohodnotit viac?
@martinkatinka pri pohovore mi povedali ze vedia ze všetko je drahé ale ze nemôžu dat ani v budúcnosti viac.
@doboskam ak pracujes s peniazmi, mas mat 1,2 nasobok minimalnej mzdy, co je tych 762€
Ale vramci administrativy, toto je taky zaklad, vseobecny prehlad
Tu pokladnu, mas zahrnute v pracovnej zmluve, respektive, mas to v pracovnej naplni?
@martinkatinka áno pokladňu mam zahrnúť aj v prac. Zmluve
@doboskam a co tam take teda robis? Asistetku komu?
@martinkatinka nerobím asistentku. Dviham telefóny robím objednávky. A mám na starosti aj pokladnu
Robila som za taku mzdu v case korony, pretoze prevadzku kde som robila zavreli hned pri prvom lockdowne v 03/2020. A kedze zatvarali podniky rad radom, vzala som rychlo co vtedy bolo. Mohla som pracu robit aj z domu, co mi pri detoch (skolacka+skolkar) zavazilo viac nez mzda... lebo boli skoro nonstop doma (covid obdobie). Teraz som na materskej a do tej prace sa uz nevratim (miesto je zrusene) takze budem opat hladat a vezmem co bude, lebo v prvom rade musime sklbit s muzom vozenie deti z/do skoly/skolky, prijem bude zial druhoradý. Zakial su deti malé.
@mamula20 pozri, začni podnikať a zamestnávať a ukáž aké platy dávaš ty. Prosím neuraz sa, ale v takýchto témach vidno, že tomu vôbec nechápeš a nikdy si nemá zodpovednosť za ľudí, za biznis
@mamula20 majú to náročné, ale aj mnohí zamestnávatelia. Zákonník práce je extrémne nefoexibilny a odradzuje zamestnávať. Otázka je, či nie je lepšie mať 600 eur oproti nule.
@doriiis áno, vždy máš na výber, niekde nemusíš pracovať za minimálku - môžeš proste nepracovať 😉
Nemam ani minimalku. Zamestnavatel mi nechce zvysit uvazok. Obzeram sa pocas rd po niecom inom ale 🤷
Tiež som 3 roky pracovala za minimálnu mzdu ako zdravotná sestra 🙂 nikdy viac! Znášať každý deň debilnych ľudí a mať zaplatené 530€🤷 tak to už teda nikdy viac

@viestta ano, o trosku viac 😉